ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η LEN μετονομάζεται σε European Aquatics (pics)

  18.09.2023 19:10       1072

Το ετήσιο Congress της LEN, που πραγματοποιήθηκε στο Φουντσάλ της Μαδέιρα, με την παρουσία του Αντιπροέδρου της και Προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου, ενέκρινε την πρόταση για την αλλαγή του ονόματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υγρού στίβου σε European Aquatics και τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής ακεραιότητας.

Στις εργασίες του Κογκρέσσου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, παραβρέθηκε επίσης, από την ΚΟΕ και ο Γενικός Γραμματέας της Στέφανος Αυγουλέας.

Το επόμενο Congress της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει στην Ελλάδα (27 Ιανουαρίου 2024), όπως σας ενημερώσαμε από το περασμένο Σάββατο.

Το τακτικό συνέδριο της LEN -το τελευταίο με αυτό το όνομα- ενέκρινε την έκθεση δραστηριοτήτων που παρουσίασε ο Πρόεδρός της Αντόνιο Σίλβα. «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα μπορούσε να ανατρέξει σε μια μάλλον πολυάσχολη χρονιά, κατά την οποία έγιναν βήματα προς την αρχή ακεραιότητας, διοργανώθηκε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας όταν η κρίση των τιμών της ενέργειας έπληξε την Ευρώπη τον περασμένο χειμώνα, δημιουργήθηκε η Επιτροπή Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, διοργανώθηκε μια σειρά από LEN Coaching Clinics, θεσπίστηκε ένα σύστημα διαπίστευσης για τα εγκεκριμένα από τη ευρωπαϊκή ομοσπονδία κέντρα κατάρτισης, καθώς και μια νέα στρατηγική ανάπτυξης για την υδατοσφαίριση. Επιπλέον, εγκαινιάστηκε το νέο σύστημα κατάταξης εθνών και συλλόγων (Ranking)», αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα στην επίσημη ενημέρωση.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής