ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η Len τιμάει την κορυφαία του 2011 Αλεξάνδρα Ασημάκη

  27.01.2012 15:01       1700

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Δύο φορές στο πόντιουμ των απονομών θα ανεβεί αύριο (Σάββατο), στην ολυμπιακή πισίνα του Αϊντχόφεν «Πίτερ φαν ντε Χούγκεμπαντ», η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Την πρώτη για να παραλάβει το βραβείο της κορυφαίας Ευρωπαίας πολίστριας για το 2011, από τη Len και την δεύτερη – όπως όλοι ελπίζουμε – να φορέσει στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο του 14ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γυναικών.

«Το αποτέλεσμα της εκλογής μου, με εξέπληξε», δηλώνει στο σάιτ της διοργάνωσης η 24χρονη φουνταριστή της Εθνικής μας ομάδας που άρχισε πρώτα στην κολύμβηση αλλά «μετά από λίγο τη βαρέθηκα», όπως λέει.

Η ίδια δεν ξεχνά τις συμπαίκτριες της: «Έχουμε μια ομάδα όπου όλες οι παίκτριες είναι πολύ σπουδαίες», δηλώνει.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, όταν ρωτιέται για την Αλεξάνδρα, στέκεται στην διαπίστωση: «¨Η Αλεξάνδρα ζει για το πόλο 100%. Δουλεύει και προσπαθεί πάρα πολύ, τόσο στις προπονήσεις όσο και τους αγώνες».

Μαζί με την Ασημάκη, θα βραβευτεί αύριο από τη Len και ο Ιταλός τερματοφύλακας Στέφανο Τεμπέστι, παγκόσμιος πρωταθλητής κι αυτός τον περασμένο Ιούλιο στη Σαγκάη, αλλά απών από το Αϊντχόφεν λόγω σοβαρού τραυματισμού στον ώμο του (σ.σ.: έχει χειρουργηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας).

Σημειώνεται ότι, η Αλεξάνδρα, ανακηρύχτηκε τη χρονιά που μας πέρασε και κορυφαία στον κόσμο, σε αντίστοιχη ψηφοφορία της Fina.