ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η Μαρία Θηβαίου Διαιτητής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας

  23.12.2018 02:42       1509

Μια σπουδαία διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο προέκυψε για την ελληνική Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση στη συνεδρίαση των υπευθύνων του αθλήματος στο μπιρό της FINA, που έγινε στην πόλη Χανκζού της Κίνας, στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κολύμβησης 25άρας πισίνας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι Διαιτητής των αγώνων Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούλιο του 2019 (12-28) στην πόλη Gwangju (Γκουαντζού) της Νότιας Κορέας θα είναι η Μαρία Θηβαίου, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA), Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή (LEN), ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ελλάδας και Διεθνής Κριτής. Πρόκειται φυσικά για μια τεράστια αναγνώριση στο πρόσωπό της και στην ελληνική Συγχρονισμένη κολύμβηση, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος ορίστηκε Ελληνίδα διαιτητής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να ενισχύσει περισσότερο την πιθανότητα για παρουσία και Έλληνα Διεθνή Κριτή στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ελληνική παρουσία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των αρμοδίων, εξάλλου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη FINA, η Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση κατακτά την πρώτη θέση ανάμεσα στα αθλήματα της πισίνας με τους περισσότερους θεατές στο κανάλι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής