ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Περικλής Δαμάσκος

«Η μόνη μας ευκαιρία να προετοιμαστούμε για το Ευρωπαϊκό»

  26.08.2013 19:15       975

Το τριήμερο 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στην Ερμούπολη της Σύρου, το 10ο ετήσιο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης «Βικέλας Καπ», με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων Εφήβων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Σερβίας και της Κροατίας.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Περικλής Δαμάσκος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το τουρνουά αυτό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι η μόνη ευκαιρία προετοιμασίας της Εθνικής μας, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μάλτας (8-15/9). Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος και οι διεθνείς μας, αλλά και στον μεγάλο στόχο της Εθνικής μας στη Μάλτα.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

«Το τουρνουά αυτό στη Σύρο είναι η μόνη μας ευκαιρία να προετοιμαστούμε για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό της Μάλτας. Υπό άλλες συνθήκες, στο «Βικέλας Καπ» θα έβγαιναν τα τελικά συμπεράσματα για το ρόστερ. Όμως με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος μας, δεν είχαμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε κατάλληλα όλο αυτόν τον καιρό και δυστυχώς αυτή η ετήσια διοργάνωση στη Σύρο, είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Είχαμε και μία ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού φουνταριστού μας, του Μιχάλη Σαρτζετάκη, ο οποίος έσπασε ένα δάχτυλο του αριστερού του χεριού και κατά συνέπεια δε θα μπορεί να βοηθήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα παιδιά που στελεχώνουν το υπάρχον ρόστερ της Εθνικής Εφήβων βρέθηκαν όλα μαζί σαν ομάδα τον Ιούλιο, μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο αρνητικό για εμάς.

Θεωρώ πως ο υψηλότερος στόχος μας στη Μάλτα, υπολογίζοντας όλα αυτά τα εμπόδια που προανέφερα, είναι η είσοδος στα προημιτελικά. Αν τα καταφέρουμε πιστεύω πως θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, παρά τις μεγάλες διακρίσεις που είχαμε σ’ αυτές τις ηλικίες τα προηγούμενα χρόνια.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος