ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / COMEN CUP

Η νέα γενιά...επέδωσε τα διαπιστευτήριά της - Δηλώσεις των προπονητών Γιώργου Πόποτα και Δημήτρη Παπαχαριζάνου

  07.06.2022 11:22       3475

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα περισσότερα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή για το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης (COMEN CUP) που έγινε στη Λεμεσό. Για τα περισσότερα ήταν η πρώτη φορά που επιβιβάζονταν σε αεροπλάνο, η πρώτη φορά που φορούσαν το εθνόσημο και αισθάνονταν μεγάλη τιμή, δέος. Όλοι και όλες προσπάθησαν για το καλύτερο. Η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία και ο Γιώργος Πόποτας, που ήταν εκ των προπονητών που συνόδεψαν την αποστολή, δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των μικρών κολυμβητών μας, και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Η αποστολή ήταν από τη πρώτη στιγμή «δεμένη», το κλίμα πάρα πολύ καλό, και μιλάμε για μια γενιά που τώρα αρχίζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Οι αγώνες ήταν ευχάριστοι, δεν κούρασαν, με ένα γρήγορο πρόγραμμα».

Κορυφαία στιγμή βεβαίως, η κατάρριψη μετά από 21 ολόκληρα χρόνια από την Αντωνία Ρακοπούλου, του πανελλήνιου ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο στην κατηγορία Παγκορασίδων Α' με επίδοση 4.21.72. Η αθλήτρια του ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ, γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια της αφού την ίδια μέρα (3 Ιουνίου) έκλεισε τα 14 χρόνια της. Την προηγούμενη επίδοση κατείχε από το μακρινό 2001 η Ευαγγελία Τσάγκα με 4.21.95. Και όπως λέει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, χαμογελώντας, ο προπονητής της Ρακοπούλου, Δημήτρης Παπαχαριζάνου: «Είμαστε ίδια γενιά με την Ευαγγελία». Προσθέτει για την αθλήτριά του: «Δουλεύουμε τέσσερα χρόνια μαζί. Από μικρή φαινόταν ότι με δουλειά και συνέπεια, έχει όλες τις προϋποθέσεις να διακριθεί. Ακόμα και την εποχή της καραντίνας, πήγαινε στη θάλασσα για προπόνηση, τέτοια θέληση έχει. Είναι σταθερά καλή, έχει υψηλές βλέψεις. Αυτό που πρέπει να έχει και της το επαναλαμβάνουμε, είναι υπομονή και στα άσχημα, όταν έρθουν. Να μπορεί να διαχειριστεί το αρνητικό αποτέλεσμα». Η Ρακοπούλου είναι και αριστούχος μαθήτρια (μ.ο. 19 στη Β’ Γυμνασίου). Προπονείται δυο ώρες κάθε απόγευμα, τρεις φορές την εβδομάδα και το πρωί ενώ άλλες τρεις πηγαίνει και στο γυμναστήριο.

Για αυτές τις ηλικίες, επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Οτοπένι της Ρουμανίας (5-10/7, για παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2005-2008) και μετά οι Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας (Μπάνσκα, Σλοβακία, 25-30/7, για γεννηθέντες το 2007 και το 2008). Η Ρακοπούλου θα είναι από τις μικρότερες ηλικιακά στο Οτοπένι, καθώς έχει γεννηθεί το 2008. Θα αγωνισθεί στα 400-800-1500 ελεύθερο και στην 400μ. μικτή, με τα 1500μ. να αποτελούν την αιχμή του δόρατος των φιλοδοξιών της. Αγώνισμα, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Ημερών.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος