ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / FINAL-8 CHAMPIONS LEAGUE

Η Νόβι Μπέογκραντ των Βλαχόπουλου, Σκουμπάκη στον τελικό - Η Φερεντσβάρος του Αργυρόπουλου αντίπαλος του Ολυμπιακού για 5η θέση

  01.06.2023 20:53       3965

Ξανά στον τελικό του Champions League θα βρεθεί η Νόβι Μπέογκραντ. Η σερβική ομάδα και διοργανώτρια του Final-8 στο Βελιγράδι, επιβλήθηκε στα πέναλτι και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, με συνολικό σκορ 12-10 (κανονικός αγώνας 8-8, πέναλτι 4-2) επί της Μπαρτσελονέτα στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Με τον αρχηγό της Άγγελο Βλαχόπουλο να ευστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι της ψυχοφθόρας διαδικασίας, η σερβική ομάδα πήρε την πρόκριση στον τελικό όπου θα επιδιώξει να σηκώσει την κούπα, που πέρυσι έχασε από την Προ Ρέκο στα πέναλτι, επίσης μέσα στο Βελιγράδι. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (3/6) στις 22:00 και αντίπαλος θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού ΝΟ Βουλιαγμένης - Προ Ρέκο. Η Μπαρτσελονέτα θα παίξει στον μικρό τελικό (Σάββατο 3/6 στις 20:00).

Συγκλονιστικός ο προημιτελικός κρίθηκε στα πέναλτι, ενώ σε νεκρό χρόνο ο Άγγελος Βλαχόπουλος στην κανονική διάρκεια είχε σουτ στο δοκάρι. Στον τελικό –έναν ακόμη– πάει με τη Νόβι και ο Δημήτρης Σκουμπάκης, ο άλλος Έλληνας αστέρας της, που έχει παίξει με τον Ολυμπιακό τελικό και τώρα θα διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό με το σκουφάκι της σερβικής ομάδας.

Η Μπαρτσελονέτα μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με τρία γκολ στην πρώτη περίοδο δυο φορές (4-1, 5-2) αλλά στη συνέχεια η Νόβι επέστρεψε και ο ημιτελικός έγινε «θρίλερ».

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Ισπανοί αστόχησαν σε δύο, ενώ οι παίκτες της Νόβι ευστόχησαν και στα τέσσερα που χρειάστηκε να εκτελέσουν, με τελευταίο αυτό του Βλαχόπουλου.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ - ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ 10-12 (κ.α. 8-8, πριν 2-4)

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-2, 1-4, 2-1, πέν. 2-4. Σκόρερ: Μπαρτσελονέτα: Μάτκοβιτς 1, Μουναρίθ 3, Λαρούμπε 3, Περόνε 3. Νόβι Μπέογκραντ: Ράσοβιτς 2, Γρανάδος 2, Πιγιέτλοβιτς 2, Ντράσοβιτς 2, Γιάκσιστς 1, Βλαχόπουλος 2, Σκουμπάκης 1.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

Η Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης στο Final-8 του Champions League (αύριο Παρασκευή 2/6 22:00). Η ουγγρική ομάδα είχε τον τελευταίο λόγο στο ντέρμπι με την ιταλική Μπρέσια την οποία νίκησε 9-8 με γκολ του Ντανίλ Μερκούλοφ στα τελευταία 32 δευτερόλεπτα.

Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό πως τρία λεπτά πριν το τέλος, η ιταλική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 8-7, αλλά η Φερεντσβάρος απάντησε με δύο γκολ και πήρε την νίκη. Έτσι, η Μπρέσια θα αντιμετωπίσει αύριο Παρασκευή (2/6) στις 20.00 τη Γιουγκ για την 7η θέση.

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 8-9

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-3, 2-2, 2-3. Σκόρερ: Μπρέσια: Ντι Σόμα 2, Χαρκόβ 2, Τζιανάντζα 1, Αλεζιάνι 1, Λουόνγκο 1, Βαπένσκι 1. Φερεντσβάρος: Βάργκα 3, Μερκούλοφ 2, Αργυρόπουλος 2, Γιάνσικ 1, Βιγκνάρι 1.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής