ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΜΟΡΦΕΣΗΣ

" Η ομάδα έχει αρκετό ταλέντο και άγνοια κινδύνου"

  20.07.2013 23:49       670

ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Μορφέσης

Βαρκελώνη, Αποστολή ΠΣΑΤ: Μάκης ΤΣΙΛΚΟΣ

    Ο Γιώργος Μορφέσης, ο αρχιτέκτονας των τελευταίων μεγάλων επιτυχιών, από το 2008 και μετά, με αποκορύφωμα τον Παγκόσμιο τίτλο του 2011 στην Σανγκάη, αλλά και τα ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό του 2010 και του 2012, συν τα χάλκινα στο Γουόρλντ Λιγκ του 2010 και 2012, μόλις στα 44 του χρόνια δηλώνει παρόν σε ένα ακόμη Παγκόσμιο, με ένα νέο εγχείρημα. Μια καινούργια Εθνική ομάδα, με μόλις 7 παίκτριες από την ομάδα του Παγκόσμιου τίτλου το 2011 και 6 νέες, εκ των οποίων οι 5 είναι παγκόσμιες νεάνιδες του 2012 στο Περθ, δηλώνει αισιόδοξος για το τουρνουά εδώ στην Βαρκελώνη και τονίζει ότι: "Νομίζω ότι η ομάδα αυτή έχει πολύ ταλέντο, ενθουσιασμό κι άγνοια κινδύνου, που μπορεί να μας βγει σε καλό.

Ότι και να .γίνει στην πρεμιέρα με τις ΗΠΑ,  - την οποία την σεβόμαστε ως Ολυμπιονίκη, αλλά δεν την φοβόμαστε, όπως κάνουν κι αυτοί για μας - το κέρδος θα είναι διπλό για μας. Διπλό γιατί όσο άγχος κι αν έχουμε θα το αποβάλουμε μπαίνοντας στον αγώνα.

Δύσκολο το ματς, αλλά όλα τα παιχνίδια έχουν τις δυσκολίες τους, είτε είναι η Ολυμπιονίκης ΗΠΑ, είτε η πρωτάρα Βρετανία. Το παν για μας είναι να βρεθούμε σε καλή θέση στο τέλος των αγώνων του Ομίλου, ώστε να μπορούμε να ρισκάρουμε για τον χιαστί αγώνα στην συνέχεια, αφού αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σε αυτές τις διοργανώσεις. Αν είμαστε εμείς καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Και συνεχίζει: «Να αφήσουμε τον τίτλο που κατακτήσαμε και να βάλουμε μπρος για κάτι καινούργιο, με όραμα το μέλλον και τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Να αποτελέσει η Βαρκελώνη το εφαλτήριο για την δημιουργία μέσα από τους αγώνες μιας νέας μεγάλης και πρωταγωνίστριας ομάδας».

    Ο συνεργάτης του Γιώργου Μορφέση, ο Στέφανος Λέανδρος, που αιφνιδιάστηκε όταν του ζητήσαμε μια δήλωσε είπε: " Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη ως μέλος αυτής της ομάδας και μεγάλη χαρά συνάμα που θα βοηθήσω σε ότι μου ζητηθεί, για το καλό της εθνικής. Ελπίζω κι εύχομαι να πάμε καλά και να ανταποκριθούμε όλοι μας των προσδοκιών που υπάρχουν από μια ομάδα που χτίζεται σήμερα, αλλά με γνώμονα το μέλλον".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ