ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ/ Διαθεσόπουλος

"Η ομάδα μας παίζει το καλύτερο πόλο απ' όλους"

  19.01.2016 00:39       1341

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και περήφανος για τη νέα διάκριση της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που προκρίθηκε πανηγυρικά στην 4άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) Δημήτρης Διαθεσόπουλος μεταφέρει με τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας όχι μόνο τη δική του εκτίμηση, αλλά και την άποψη των εκπροσώπων όλων των αποστολών, αλλά και της πλειοψηφίας των επισήμων αξιοματούχων της LEN ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εδραιώνεται στην ελίτ και ότι "παίζει το καλύτερο πόλο απ' όλους".

Ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε αναλυτικά μετά την τεράστια νίκη - πρόκριση (6-2) επί της Ισπανίας:

"Με τη νέα επιτυχία της η Εθνική μας απέδειξε όχι μόνο ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά και ότι έχει μια συνέχεια και πως η μεγάλη διάκριση στο Παγκόσμιο του Καζάν δεν ήταν τυχαία, δεν ήταν απλά για φωτεινή εξαίρεση. Έχει εδραιωθεί πλέον στην ελίτ του παγκόσμιου στερεώματος με τις εμφανίσεις της στις τελευταίες διοργανώσεις. Έχουμε κερδίσει το σεβασμό όλων και εισπράττω το μήνυμα, από τους ανθρώπους του αθλήματος εδώ γύρω μου, ότι η Ελλάδα παίζει το καλύτερο πόλο απ' όλους. Υπήρξε, εξάλλου, και μια δικαίωση για τους ψιθύρους και τα κακόβουλα σχόλια κάποιων στον αγώνα με τη Ρωσία. Ειδικά το αποψινό μας παιχνίδι με την Ισπανία ήταν υποδειγματικό. Τώρα πέφτουμε πάνω στη Σερβία, που είναι σίγουρα σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχει και τη δύναμη της έδρας. Αν μπορέσουμε να κάνουμε κι αυτή την υπέρβαση, έχει καλώς. Διαφορετικά θα πάμε για ένα μετάλλιο, το χάλκινο. Έχουμε πάντως, δυο παιχνίδια ακόμα, δυο ευκαιρίες για να πετύχουμε την άνοδο στο βάθρο".

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ μίλησε και για την Εθνική Γυναικών: "Οι Γυναίκες μας έκαναν σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) μια εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Ολλανδία και μας έκλεψαν τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Η Ολλανδία είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες αυτή τη στιγμή με σπουδαίες διακρίσεις και η ομάδα μας δείχνοντας το πραγματικό, καλό της πρόσωπο την κόντραρε στα ίσα. Αξίζει, λοιπόν, πολύ περισσότερα και νομίζω πως θα τα διεκδικήσει στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το χιαστί που θα είναι κόντρα σε μία εκ των Ισπανίας ή Ιταλίας".

Ο κ. Διαθεσόπουλος καταλήγει με νόημα: "Και να σκεφτείτε ότι όλες αυτές οι επιτυχίες γίνονται κάτω από τις γνωστές συνθήκες προετοιμασίας που δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές στις μέρες μας. Το καλύτερο κολυμβητήριο που διαθέτουμε στην Ελλάδα για να κάνουν τη δουλιά τους τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα στην προετοιμασία είναι το Εθνικό του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", με λιγοστές ώρες μέσα στις οποίες μπαίνει η μία ομάδα μας (Ανδρών) και πρέπει να γβγει σύντομα για να προλάβει να μπει και να προπονηθεί και η Γυναικών".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής