ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Η Ουγγαρία αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών, το Μαυροβούνιο τελικό και Ολυμπιακούς

  21.01.2016 22:31       1114

ΦΩΤΟ: Ποθητός στόχος η νίκη στον μικρό τελικό επί των Ούγγρων (newsports.eu από τον αγώνα της πρεμιέρας)

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Την πάντα ισχυρή Ουγγαρία, που ήταν αντίπαλός μας και στη φάση των Ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ανδρών, στο Βελιγράδι, θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας Ομάδα στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, μεθαύριο Σάββατο 22/1 στις 17.15 (ώρα Ελλάδας), με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ώστε να επαναληφθεί μέσα σε λίγους μήνες ο θρίαμβος του Παγκοσμίου στο Καζάν.

Οι Μαγυάροι ηττήθηκαν στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό στην "Kombank Arena" με 8-5 από το Μαυροβούνιο. Έτσι, οι Μαυροβούνιοι θα πάνε στον μεγάλο τελικό να αντιμετωπίσουν το θηρίο που λέγεται Σερβία και είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και οικοδέσποινα (Σάββατο 22/1, 18.45), αλλά το μεγάλο τους τρόπαιο, εκτός από την εξασφάλιση ενός μεταλλίου (χρυσό ή ασημένιο) είναι ότι κέρδισαν ένα εισιτήριο (το μοναδικό που δίνεται από το Ευρωπαϊκό) στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Εισιτήριο το οποίο, θυμίζουμε, η Εθνική μας το έχει πάρει από το Καζάν. Αντίθετα οι Ούγγροι θα πάνε στο προολυμπιακό και ίσως τους βρούμε λίγο ψυχολογικά πεσμένους και απογοητευμένους το Σάββατο.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων της Ελλάδας με την Ουγγαρία, φυσικά, δεν είναι και τόσο ευνοϊκή. Σε 78 αγώνες, έχουμε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 69 ήττες. Η τελευταία μεταξύ μας ισοπαλία ήταν στην πρεμιέρα των αγώνων αυτού του Ευρωπαϊκού (8-8). Στα Ευρωπαίκά πρωταθλήματα έχουμε: 11 αγώνες, 2 ισοπαλίες, 9 ήττες.

Τα στοιχεία του δεύτερου ημιτελικού:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8-5

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 1-1, 3-1.

Οι Σκόρερ:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλ. Γκοϊκοβιτς): Γιάνοβιτς Νίκ. 2, Ίβοβιτς 2, Γιάνοβιτς Μ. 1, Μπργκούλιαν Ντρ. 1, Μπργκούλιαν Ντάρ. 1, Βούκσεβιτς 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τ. Μπένεντεκ): Μάνχερτζ 2, Βάργκα Ντένες 2, Χοσνιάσκι 1.