ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Κεχαγιάς

«Η πόρτα της Εθνικής δεν κλείνει για κανέναν»

  13.11.2014 17:39       620

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς, αναφερόμενος στις κλήσεις που προ ολίγου έκανε για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας ανδρών, απέναντι στην Ρουμανία την προσεχή Τρίτη, στο πλαίσιο του Γουόρλντ Λίγκ, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:

«Η Ρουμανία όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, είναι πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος. Όποτε η Εθνική ομάδα έπαιξε τα τελευταία χρόνια απέναντι στους Ρουμάνους, αντιμετώπισε προβλήματα.  Ένα ακόμη πρόβλημα, αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε μόλις 2 ημέρες για να προετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντα στόχος της Εθνικής ομάδας, σε φιλικό ή επίσημο παιχνίδι, είναι η νίκη. Αυτός είναι και ο στόχος απέναντι στην Ρουμανία. Βλέπουμε πολύ σοβαρά την διοργάνωση του Γουόρλντ Λίγκ. Είναι γνωστό πως δεν έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια, προετοιμαζόμενοι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, οπότε το Γουόρλντ Λίγκ μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε πολλά και καλά παιχνίδια. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση για να παίξουμε σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της Εθνικής ομάδας».

Στην ερώτηση για ποιόν λόγο δεν εκλήθη για το παιχνίδι αυτό, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης, αλλά και οι Κώστας Τσαλκάνης και Βαγγέλης Δελακάς, υποστήριξε: «Η απόφασή μου είναι ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζομαι αυτούς τους αθλητές που κάλεσα. Παιχνίδι με παιχνίδι και ανάλογα με το τι χρειάζεται η Εθνική ομάδα για να γίνεται καλύτερη, θα καλέσουμε και άλλους αθλητές».

Αναφορικά για το αν κλείνει η πόρτα για τους συγκεκριμένους 3 αθλητές, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, δήλωσε: «Δεν κλείνει καμία πόρτα για κανέναν. Θα γίνουν και άλλες κλήσεις μέσα στην χρονιά».

Μιλώντας για τα νέα παιδιά τα οποία κλήθηκαν στην ομάδα, όπως ο Ζερδεβάς, ο Καπετανάκης αλλά και παιδιά τα οποία είχαν κληθεί στο παρελθόν αλλά δεν ήταν στην περσινή αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Σάκης Κεχαγιάς υποστήριξε: «Υπάρχουν παιδιά τα οποία είδα, ιδίοις όμμασι στην Γεωργία και τα οποία θέλω να έχω κοντά μου. Θέλω οι συγκεκριμένοι αθλητές, τους οποίους διακρίνω για το ταλέντο τους, να ενσωματωθούν σιγά σιγά στο βασικό σχήμα της Εθνικής ομάδας. Ίσως αργότερα να κληθούν και κάποια άλλα παιδιά από την συγκεκριμένη ομάδα, που είδα το καλοκαίρι στην Γεωργία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ