ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η σημαντική ανακοίνωση της ΔΟΕ για την ευελιξία στα ρόστερ του Τόκιο

  04.07.2021 22:22       726

Μια ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση ανακοίνωσε η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά από συνεννόηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων, όσον αφορά στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έχει να κάνει και με την υδατοσφαίριση, όπου η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο τουρνουά Ανδρών.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στα ρόστερ των ομάδων σε συγκεκριμένα αθλήματα, δηλαδή σε ό,τι έχει να κάνει με τους διαθέσιμους παίκτες της κάθε χώρας. Έως τώρα, υπήρχαν παίκτες που θα βρίσκονταν στο Τόκιο ως εναλλακτική λύση και στην υδατοσφαίριση κάθε ομάδα θα είχε 12 αθλητές στον πάγκο της και έναν ως «ρεζέρβα», εκτός Ολυμπιακού Χωριού που θα μπορούσε να μπει στη 12άδα σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθενείας κάποιου άλλου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση τα δεδομένα αλλάζουν. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θα χρησιμοποιούνται μεν 12 παίκτες, ωστόσο ο 13ος θα βρίσκεται εντός Ολυμπιακού χωριού, κάτι που σημαίνει ότι οι προπονητές θα μπορούν να κάνουν αλλαγή ανά αγώνα και να χρησιμοποιήσουν και αυτόν στη θέση άλλου, εφαρμόζοντας διαφορετική τακτική.

Αντίστοιχες αλλαγές θα γίνουν στο ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, το χόκεϊ και το ράγκμπι. Αυτό δεν θα επηρεάσει τον αριθμό των αθλητών στην Ιαπωνία και θα δώσει στους προπονητές μεγαλύτερη ευελιξία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής