ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Συγχρονισμένη κολύμβηση

Η Σταυρούλα Ντόμαλη μιλάει για την επιτυχία του Νηρέα

  06.03.2012 11:04       3527

Οι Χειμερινοί αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης Κορασίδων Α’ ολοκληρώθηκαν, με μεγάλο νικητή το Νηρέα Χαλανδρίου, ο οποίος πρώτευσε σε όλες τις κατηγορίες (Ντουέτο, Ομαδικό, Φιγούρες).

Για την προσπάθεια των νεαρών αθλητριών μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η προπονήτρια της ομάδας, Σταυρούλα Ντόμαλη:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς απέδωσε η σκληρή δουλειά από όλους. Ήταν πολύ δύσκολο για τις αθλήτριες καθώς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί και δεν είχαν χημεία, αφού ξεκίνησαν να προπονούνται από τον Οκτώβριο μήνα. Όμως είμαστε τυχεροί που έχουμε στις τάξεις μας αθλήτριες όπως οι αδερφές Αλεξανδρή (Άννα-Μαρία, Ειρήνη και Βάσω) η Έλενα Στραβάκου και η Βαλεντίνα Φαραντούρη, οι οποίες είναι μέλη των τμημάτων των εθνικών ομάδων. Αλλά και οι υπόλοιπες αθλήτριες η Ελευθερία Γκουζούνα, η Αγάπη Χαλιώτη και η Μελίνα Σπυροπούλου είναι πολύ ταλαντούχες και μαζί με τις αναπληρωματικές Γεωργία Τσουρουφλή, Όλγα Στάμου, Γεωργία Μπαρλαμπά και Θάλεια Παπαδοπούλου συνθέτουν μία δυνατή ομάδα.

Όσον αφορά τα οφέλη που αποκόμισαν τα παιδιά από την πρώτη θέση τόνισε: «Δικαιώνεται ο αγώνας τους και αυτό είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσουν. Πλέον δεν υπάρχουν και τα μπόνους από το κράτος, οπότε για να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά πρέπει να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι που θα κρατήσει τα παιδιά στην πισίνα, διότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ δύσκολες. Και για τα παιδιά αλλά και τους γονείς ένα μετάλλιο, και ιδιαίτερα το χρυσό, είναι ένα κίνητρο για να μείνουν στο χώρο και να προσπαθούν.

Η συνέχεια περιλαμβάνει το πρωτάθλημα ανοιχτής κατηγορίας συγχρονισμένης κολύμβησης, στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν και ομάδες του εξωτερικού: «Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε μετάλλιο σε όλα τα αγωνίσματα . Η ομάδα αποτελείται από μικρές αθλήτριες, 13,14 και 15 χρονών το πολύ, ενώ άλλοι σύλλογοι έχουν κορίτσια με μέσο όρο ηλικίας έως και 20 ετών. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι προσπαθούμε πολύ και δουλεύουμε σωστά. Θέλουμε το μετάλλιο. Είναι ένας αγώνας και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί και θα κάνουμε το καλύτερο»

Στην φωτογραφία, η ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος