ΤΕΧΝΙΚΗ / 13ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Η Συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση

  26.06.2014 18:24       1326

ΦΩΤΟ: Από αριστερά, Νίκος Χαζιράκης Πρόεδρος ΕΑΚ Χανίων, Δημήτρης Διαθεσόπουλος Πρόεδρος ΚΟΕ, Άννα Αρζάνοβα Πρόεδρος CMAS, Απόστολος Βουλγαράκης Αντιπεριφειάρχης Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης Αντιδήμαρχος Χανίων, Χαρά Μυλωνάκη Πρόεδρος ΝΟ Χανίων

Πανηγυρική ήταν η Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Τεχνικής κολύμβησης στα Χανιά.

Το παρών, στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Χανίων όπου και δόθηκε η Συνέντευξη Τύπου, έδωσαν η Πρόεδρος της CMAS Άννα Αρζάνοβα, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιδήμαρχος επί των Αθλητικών του Δήμου Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Νίκος Χαζιράκης και η Πρόεδρος του ΝΟ Χανίων Χαρά Μυλωνάκη.

Χαρακτηριστικά τόνισαν στις δηλώσεις τους:

Άννα Αρζάνοβα (Πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας): «Αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήλθε στα Χανιά γιατί η CMAS  έχει εμπιστοσύνη στο Μέλος της και Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλημάτων Ηλία Ξιάρχο. Ακόμη θυμόμαστε την επιτυχία του 2002 στην Πάτρα (σ.σ διοργανώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών)».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Μετά από ολιγόχρονη διακοπή επανέρχονται στα Χανιά  διοργανώσεις της Ομοσπονδίας μας, γιατί εδώ η πόλη κουβαλάει την δικιά της ιστορική διαδρομή στα αθλήματα μας.

Σας θυμίζω τα τρία συνεχόμενα (2007-2009) Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης εφήβων / νεανίδων που έγιναν εδώ και την επιτυχία τους.

Δημόσια ευχαριστώ την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους ανθρώπους του ΝΟΧ για αυτά που έχουν κάνει για την διοργάνωση.

Από το 2010 που η Τεχνική κολύμβηση ήλθε στην οικογένεια της ΚΟΕ, αυξήθηκαν και οι επιτυχίες μας. Στις δύο μάλιστα αντίστοιχες προηγούμενες διοργανώσεις το 2010 στη Μαγιόρκα και το 2012 στο Γκρατς, η Ελλάδα κατέκτησε 25 Μετάλλια.

Είναι τιμή για την πόλη, μεγάλη οικονομική ένεση για την τοπική κοινωνία, σημαντική βοήθεια για τον αθλητισμό και τα αθλήματα μας, η φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης στα Χανιά.

Εδώ, προϋπήρχε ένα Κολυμβητήριο που όταν το είδα τελευταία φορά τρόμαξα. Κι όμως το σημερινό αποτέλεσμα μας εντυπωσιάζει. Συγκρίνετε παρακαλώ το πριν και το σήμερα και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Γι αυτό έβαλε πλάτη η διοίκηση του ΕΑΚ και γι αυτό την ευχαριστώ πολύ»

Απόστολος Βουλγαράκης (Αντιπεριφερειάρχης Χανίων): «Πρόκειται όχι μόνον για το αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού για την πόλη των Χανίων αλλά ολόκληρης της Κρήτης. Η παρουσία 100άδων αθλητών και ανθρώπων του αθλήματος στην πόλη των Χανίων, μπορεί να αναδείξει όχι τόσο τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις που δεν είναι και οι ιδανικότερες, αλλά περισσότερο τις ομορφιές του τόπου μας»

Δημήτρης Λειψάκης (Αντιδήμαρχος Χανίων): «Όντως αυτή η διοργάνωση είναι η κορυφαία μας. Εγώ θα έλεγα όλης της χρονιάς. Ευχόμαστε οι μετέχοντες να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, γιατί αυτό σημαίνει αθλητικός τουρισμός. Να θυμίσω ακόμη ότι Χανιώτης ήταν (σ.σ Γιάννης Τσουρουνάκης) ο πρώτος Έλληνας αθλητής τεχνικής κολύμβησης που πέτυχε Παγκόσμιο ρεκόρ»

Χαρά Μυλωνάκη (Πρόεδρος ΝΟ Χανίων): «Καλωσορίζουμε στα Χανιά τους ανθρώπους της CMAS, την ΚΟΕ, τους αθλητές και μετέχοντες στην διοργάνωση. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να γίνεται εδώ στην πόλη μας αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να πετύχει αυτή η διοργάνωση»

Νίκος Χαζιράκης (Πρόεδρος ΕΑΚ Χανίων): «Είναι μεγάλη τιμή για το ΕΑΚ Χανίων η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξουμε το Κολυμβητήριο και να έχει αυτή την εικόνα που βλέπετε σήμερα. Το βελτιώσαμε με καίριες επεμβάσεις που έγιναν»

ΧΑΝΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ