ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 19ο FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ stoiximan.gr

Η Συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ στη Χίο

  23.03.2018 16:01       908

Τα τεράστια οφέλη τα οποία αποκομίζει η υδατοσφαίριση στην Χίο, ο αθλητισμός στο νησί, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος της Χίου, με την διεξαγωγή του final-4, αλλά και τα αξιοσημείωτα κέρδη που απορρέουν για το σύνολο της ελληνικής υδατοσφαίρισης και για την Κολυμβητική Ομοσπονδία από την μεταφορά σπουδαίων εκδηλώσεων όπως αυτή του final-4 του κυπέλλου Ελλάδος στην υδατοσφαίριση ανδρών στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στην ακριτική Ελλάδα, επισημάνθηκαν από το σύνολο των ομιλητών στην συνέντευξη Τύπου η οποία παραχωρήθηκε  στην Χίο λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης (Παρασκευή 23/3).

Στην συνέντευξη αυτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης της Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών θεμάτων, κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παιδείας και αθλητισμού Βορείου Αιγαίου, η Δημοτική σύμβουλος κ. Εύη Καλκούνη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ.κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος και Γιώργος Κατσαρός, ο πρόεδρος του ΝΟ Χίου κ. Γιάννης Αναδιώτης, ο Θοδωρής Βλάχος προπονητής και ο Γιάννης Φουντούλης παίκτης του Ολυμπιακού, ο Κώστας Λούδης και ο Χρήστος Αφρουδάκης για τον ΝΟ Βουλιαγμένης, ο Δημήτρης Μάζης και ο Θωμάς Γαβαλάς από τον ΑΝΟ Γλυφάδας και ο Κώστας Δήμου με τον Χρήστο Κουτσιαλή προπονητής και παίκτης του Πανιωνίου.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος της πόλης της Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς ο οποίος καλωσόρισε τους αθλητές των τεσσάρων ομάδων, τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, ευχαρίστησε τους προαναφερθέντες καθώς επίσης και τον ΝΟ Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και βέβαια όλο το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε σκληρά για την πετυχημένη αυτή διοργάνωση.
«Είναι γνωστή η σχέση του ΝΟ Χίου με τον ναυταθλητισμό και την υδατοσφαίριση και αποτελεί ένα δεύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά της Χίου ο ναυταθλητισμός στην περιοχή. Η τελική φάση του κυπέλλου στην Χίο έχει και μία Εθνική σημασία και είναι σπουδαία η πρωτοβουλία της κολυμβητικής Ομοσπονδίας να μοιράζει την αθλητική της δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ευχαριστούμε κ. Διαθεσόπουλε για την πρωτοβουλία σας να φέρετε αυτή την διοργάνωση στην Χίο».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Παντελής Μπουγδάνος εκπρόσωπος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών θεμάτων, ο οποίος υποστήριξε: «Ευχαριστούμε την ΚΟΕ για την επιλογή της Χίου για την διεξαγωγή αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης. Η Χίος έχει μία μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό και στην υδατοσφαίριση και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, η παρουσία των αγώνων εδώ. Προτεραιότητα για την περιφερειάρχη κα Χριστιάννα Καλογήρου, είναι η παρουσία στο νησί μας τέτοιων διοργανώσεων. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή διαμονή και είμαστε εδώ παρόντες, ανοιχτοί και για άλλες διοργανώσεις στο νησί μας, του ίδιου ή ανώτερου επιπέδου».

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι αποτελεί σημαία ο ναυταθλητισμός στην Χίο: «Θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις να έρχονται ανάλογες εκδηλώσεις στα νησιά μας και στην ακριτική Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, υποστήριξε: «Αποτελεί τιμή για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος να φιλοξενείται το final-4 του κυπέλλου στην Χίο. Αποτελεί δε και προσωπική χαρά για εμένα αφού ανθρώπινοι και αθλητικοί δεσμοί με συνδέουν με το νησί εδώ και 53 ολόκληρα χρόνια. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Διττός είναι ο ρόλος της παρουσίας του final-4 στο ακριτικό νησί της Χίου. Πρώτον γιατί πρόκειται για μία περιοχή με μεγάλη ιστορία και παράδοση στο πόλο και γενικότερα στον ναυταθλητισμό. Έχω συνδέσει την Χίο με το πόλο, εγώ προσωπικά. Αποτελεί το κυρίαρχο άθλημα η υδατοσφαίριση στο νησί. Ακόμη και όταν η πισίνα ήταν στην θάλασσα, τα παλιά χρόνια που δεν θυμούνται οι νεότεροι, ο ΝΟ Χίου ήταν πρωταγωνιστής. Γινόταν πανζουρλισμός στο νησί και αποτελούσε ιστορικό γεγονός η διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων στην Χίο. Ο ΝΟ Χίου αποτελεί έναν μεγάλο αιμοδότη στην ελληνική υδατοσφαίριση. Πρωτοπόρος ο ΝΟΧ, έχει δώσει μεγάλους αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος. Επί σειρά ετών, αθλητές της Χίου έχουν επανδρώσει Εθνικές ομάδες και συνεχίζουν να το κάνουν.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Χίος είναι ένα πανέμορφο και φιλόξενο νησί, το οποίο όμως ταλανίζεται τα τελευταία 3 χρόνια με ένα τεράστιο θέμα που δεν συνδέεται μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη. Πρόκειται για το μείζον θέμα, το μεταναστευτικό. Αυτό το πρόβλημα έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ροή της ζωής, στην οικονομία της πόλης και στην ηρεμία της. Περνάμε ένα μήνυμα λοιπόν, μέσα από αυτή την διοργάνωση ως Κολυμβητική Ομοσπονδία. Ερχόμαστε να δώσουμε μία άλλη διάσταση στο νησί και στην κοινωνία του. Η Χίος δεν είναι ξεχασμένη για εμάς, την σκεφτόμαστε, την υπολογίζουμε και θα την υπολογίζουμε πάντα».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΚΟΕ, δήλωσε: «Είναι το 19ο final-4 που διοργανώνουμε, τα 15 προηγούμενα τα έχουμε κάνει στην περιφέρεια, τα 2 δε από αυτά που δεν έγιναν στην περιφέρεια πραγματοποιήθηκαν από ανάγκη στην Αθήνα, αφού ήταν να γίνουν στην Λάρισα και την Πάτρα, όμως λόγω κάποιων λυπηρών γεγονότων που είχαν προηγηθεί σε άλλους τομείς του ελληνικού αθλητισμού, υποχρέωσαν την διεξαγωγή αυτών των διοργανώσεων στην Αθήνα. Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έβαλαν «πλάτη» στο να έρθει αυτή η διοργάνωση στην Χίο, την Περιφέρεια, τον Δήμο και βέβαια τον Ναυτικό όμιλο Χίου. Θα έχουμε σίγουρα ένα όμορφο και ενδιαφέρον final-4. Η πισίνα έχει αλλάξει όψη σημαντικά και είναι υπέροχη. Υπάρχει επίσης και η βούληση να αναβαθμιστεί το κολυμβητήριο και να φιλοξενήσει στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερα γεγονότα».

Σε ερώτηση αναφορικά με αυτό ο κ. Διαθεσόπουλος απάντησε: «Υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία θα πρέπει να ακολουθουν οι διοργανωτές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όταν η Χίος θα μπορέσει να πληροί με τις εγκαταστάσεις της τέτοιες προυποθέσεις, τότε η ΚΟΕ είναι έτοιμη να παλέψει ώστε να έρθουν κορυφαία γεγονότα στο νησί, όπως έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν στον Βόλο, όπου έχουμε διοργανώσει 6 Παγκόσμια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Ο Βόλος, μας παρέχει όλα εκείνα τα οποία χρειάζονται για να διεξαχθούν μεγάλες διοργανώσεις. Όταν αυτό θα γίνει και από την Χίο, τότε θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να φέρουμε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση στο νησί».
Τέλος ο κ. Διαθεσόπουλος υποστήριξε: «Συγχαίρω και τις 4 ομάδες που είναι εδώ. Είναι γιορτή για όλους μας. Αποτελεί υποχρέωση να ευχαριστήσω πέρα από την Περιφέρεια και τον Δήμο και τους χορηγούς της ΚΟΕ».

Ο κ. Γιώργος Κατσαρός, αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, πήρε τον λόγο ευχαριστώντας την Περιφέρεια, τον Δήμο, τον ΝΟ Χίου για την διεξαγωγή του final-4 στο νησί και εξέφρασε την επιθυμία η Ελληνική Κρατική Τηλεόραση, στο μέλλον να μπορέσει να καλύπτει ζωντανά τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις και όχι μόνο μέσω του web TV της ΕΡΤ.
«Η Ολυμπιακή αποστολή στις τελευταίες Ολυμπιάδες, αποτελείται στο 52% από αθλητές της ΚΟΕ. Γι αυτό ζητάμε από την ΕΡΤ διαφορετική αντιμετώπιση».

Η κα Εύη Καλκούνη, Δημοτική σύμβουλος, υποστήριξε: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΚΟΕ που έδωσαν την δυνατότητα στην Χίο να φιλοξενήσει μία τόσο μεγάλη εκδήλωση. Στο ανακαινισμένο κολυμβητήριο όλα θα λειτουργήσουν υποδειγματικά και θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία αυτή η διοργάνωση».

Τέλος ο πρόεδρος του ΝΟ Χίου κ. Γιάννης Αναδιώτης δήλωσε: «Μετά από χρόνια μας δόθηκε η ευκαιρία να διοργανώσουμε μια σπουδαία εκδήλωση στο νησί. Εμείς δεν είμαστε σαν ομάδα στο final-4, αλλά από την πρώτη στιγμή θέλαμε να πάρουμε αυτή την διοργάνωση. Το κάναμε για την τοπική κοινωνία, για τα παιδιά της Χίου που θα θέλαμε να ενταχθούν στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και να συνεχίσουν την πολύ μεγάλη παράδοση που έχει ο ΝΟ Χίου στο άθλημα. Ευχαριστούμε το Δήμο, την Περιφέρεια και τους τοπικούς χορηγούς που κάλυψαν τις ανάγκες αυτής της τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Θέλουμε ένα γεμάτο κολυμβητήριο και από του χρόνου πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε μία εκδήλωση υψηλότερου επιπέδου από το final-4. Υπάρχει ήδη στον σχεδιασμό του ΝΟ Χίου η δημιουργία ενός νέου κολυμβητηρίου στις παλιές εγκαταστάσεις του Ομίλου. Σε λίγο χρονικό διάστημα η Χίος θα έχει 3 πισίνες ανακαινισμένες και ενεργειακές, για την φιλοξενία πολύ μεγάλων διοργανώσεων».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.