ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η Συνέντευξη Τύπου για το "Θέτις Καπ" στην Τρίπολη

  06.01.2012 15:51       1475

Η βροχερή Τρίπολη είναι έτοιμη να υποδεχτεί το 14ο τουρνουά υδατοσφαίρισης Γυναικών «Θέτις Καπ», από αύριο (Σάββατο) και μέχρι την Δευτέρα (9/1), με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας, της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας.

Σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι), πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου των οργανωτών, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης με τον συνεργάτη του Σάκη Κεχαγιά, η αρχηγός της Εθνικής Κική Λιόση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας Αλεξάντρ Καμπάνοφ με την αρχηγό της ομάδας Σοφία Κόνουκ, ο Διευθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος και ο σύμβουλος του Δημάρχου Τρίπολης επί θεμάτων Αθλητισμού και Πολιτιστικών, Φώτης Σαββάκης.

Οι ομιλητές στη Συνέντευξη Τύπου, τόνισαν μεταξύ των άλλων:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ (Δήμαρχος Τρίπολης): «Το τουρνουά που φιλοξενούμε στην Τρίπολη, θα είναι μια διοργάνωση χρήσιμη για τις ομάδες που μετέχουν ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων τους. Ευχαριστώ την ΚΟΕ και τον Αντιπρόεδρο της Γιώργο Κατσαρό για τη συνεργασία που είχαμε και ελπίζω ότι όλες οι αποστολές, θα έχουν ένα 3ήμερο αθλητικής δράσης και παραμονής στην πόλη μας, αξιόλογο. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου που αγκάλιασαν την διοργάνωση, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που υποδέχτηκαν το τουρνουά στην Τρίπολη με θέρμη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): «Είναι ευτύχημα για την πόλη της Τρίπολης που φιλοξενεί ένα τουρνουά τέτοιας εμβέλειας με την παρουσία 4 κορυφαίων ομάδων της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης. Είναι εδώ η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Εθνική μας ομάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2010 Ρωσία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2005 Ουγγαρία και η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ιταλία. Αυτό τα λέει όλα.

Λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν, οι ομάδες αυτές κάνουν το τελικό τεστ και μετρούν τις δυνάμεις τους, οπότε καταλαβαίνει κανείς τη σημασία αυτού του τουρνουά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη που αγκάλιασε αυτή την διοργάνωση και ευελπιστώ ότι και στο μέλλον θα έχουμε ανάλογη συνεργασία στα αθλήματα μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΕΣΗΣ (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Πρόκειται να σημαντικό τουρνουά εν όψει του Αϊντχόφεν όπου ο στόχος μας είναι η 4άδα και η εξασφάλιση θέσης στο Προολυμπιακό τουρνουά του Απριλίου.

Το «Θέτις» ουσιαστικά είναι ένα μικρό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού βρίσκονται εδώ 4 κορυφαίες ομάδες με ιστορία και επιτυχίες.

Ευχαριστώ τον Δήμο Τρίπολης για τη φιλοξενία και την ΚΟΕ που πάντα είναι δίπλα μας για ότι καλύτερο»

ΚΙΚΗ ΛΙΟΣΗ (Αρχηγός Εθνικής ομάδας): «Το τουρνουά είναι ευκαιρία για τον κόσμο να δει από κοντά μεγάλες αθλήτριες και μεγάλες ομάδες.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για όσα μας προσφέρει. Όλα είναι ιδανικά. Πισίνα, διαμονή, φιλοξενία»

ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΚΑΜΠΑΝΟΦ (Ομοσπονδιακός τεχνικός Ρωσίας): «Εύχομαι στην ΚΟΕ και τους οργανωτές καλή επιτυχία στο τουρνουά στη φιλόξενη αυτή πόλη. Οι συνθήκες προετοιμασίας μας είναι καλές και μας βοηθούν για τις μελλοντικές μας υποχρεώσεις».

ΣΟΦΙΑ ΚΟΝΟΥΚ (Αρχηγός Εθνικής ομάδας Ρωσίας): «Εγώ και οι συναθλήτριες μου είμαστε πολύ ευχαριστημένες γιατί μας δίνεται η δυνατότητα σε ένα τέτοιο τουρνουά να συναντηθούμε εδώ με μεγάλες ομάδες».

Το απόγευμα (17.00) στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης και πριν την προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας με τη Ρωσία (πραγματοποιούν κοινή προετοιμασία από την Τετάρτη), θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη.

Το αυριανό πρόγραμμα της πρεμιέρας των αγώνων: 19.00 Ρωσία – Ιταλία, 20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία