ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ / ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Η συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες (pics)

  11.09.2020 16:58       1181

Παρουσία του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη για την προσφορά του στον αθλητισμό, δόθηκε την Παρασκευή (11/9) το μεσημέρι, η συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωαθλήματος Open Water Ανοιχτής κατηγορίας (ΟΠΕΝ), στον χώρο όπου θα δοθεί η εκκίνηση των αγώνων, στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, το Σαββατοκύριακο 12-13/9, σύφωνα με τους ειδικούς κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν, εκτός από τον Δήμαρχο και τον Ολυμπιονίκη μας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Δημήτρης Σαρακατσάνης, η Πρόεδρος του ΚΟΑΤ Χριστίνα Καλαθά, ο τεχνικός σύμβουλος του ΚΟΑΤ Γιώργος Σωτηρόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης Χριστόδουλος Χούμας. Παρέστησαν ακόμα το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Γιώργος Παπαδόπουλος, ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης Νίκος Κραουνάκης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Παπαδόπουλος.

Ανάμεσα στα άλλα οι ομιλητές τόνισαν:

Γιώργος Καμπύλης (Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας): "Εδώ και καιρό ήταν επιδιώξή μας να διοργανώσουμε τέτοιους αγώνες, αφού με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε, εκτός των άλλω, να δευρύνουμε την τουριστική περίοδο για τον δήμο μας. Ευχαριστούμε θερμά την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες, θα εκλείψουν κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις που θέλαμε να διοργανώσουμε και θα περιοριστούμε μόνο στις αγωνιστικές δραστηριότηες. Δεν θα υπάρξει οργανωμένη εξέδρα για θεατές, λόγω του πρωτοκόλλου, όμως, όσοι βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους αγωνιζόμενους. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να βρίσκεται ανάμεσά μας ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης, ένα πρότυπο για τα παιδιά. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς μας που μας στήριξαν ώστε να γίνουν αυτοί οι μεγάλοι αγώνες στον τόπο μας. Επιδίωξή μας είναι να ξαναγίνουν εδώ και τα επόμενα χρόνια".

Δημήτρης Σαρακατσάνης (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ): "Χάρη στη συμβολή του Δήμου γίνονται οι αγώνες αυτοί και θέλω να το τονίσω. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι η διαδρομή εκτείνεται παράλληλα με το μήκος της παραλίας και μπορούν να τους παρακολουθούν όσοι βρίσκονται εκεί, διότι λόγω που πρωτοκόλλου δεν υπάρχει η δυνατότητα για εξέδρα θεατών. Παράλληλα, θα έχουμε και ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Αρκαδία TV και με drones, στοιχείο καινοτόμο για αγώνες τέτοιους εδώ στην Ελλάδα. Να τονίσω πως ό,τι ζητήσαμε από τον δήμαρχο το είχαμε. Η συμμετοχή των 116 αθλητών και αθλητριών από 29 σωματεία είναι πολύ μεγάλη για αυτές τις συνθήκες και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ευχαριστώ, εξάλλου, τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη που είναι εδώ μαζί μας. Ένα πρότυπο αθλητή!".

Χριστίνα Καλαθά (Πρόεδρος ΚΟΑΤ): "Ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο, αλλά και τοην Κολυμβητική Ομοσπονδία. Για τον ΚΟΑΤ είναι μεγάλο στοίχημα να μπαίνουν τα παιδιά στον αθλητισμό και γι αυτό συμβάλλουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις σε όλη την Αρκαδία. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και όσοι βρεθούν εδώ είμαι σίγουρη πως θα μεταφέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις πίσω στις ιδιαίτερες πατρίδες τους".

Γιώργος Σωτηρόπουλος (Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΑΤ): "Ευθύς εξαρχής έλεγα στον Δήμαρχο "φέρτο αυτό το πρωτάθλημα εδώ με οποιοδήποτε κόστος". Το δέχτηκε και μας στήριξε η Ομοσπονδία. Η παραλία αυτή ενδείκνυται. Είναι ιδανικό το μέρος. Ευχαριστούμε για την Ομοσπονδία που μας δίνει τα εχέγγυα να διοργανώνουμε τόσο μεγάλος αγώνες. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία του μεγάλου αθλητή Σπύρου Γιαννιώτη, πρότυπο ήθους και αγωνιστικότητας". 

Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιονίκης): "Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και να βοηθήσω με όποιον τρόπο μου ζητείται. Είναι σημαντικό που θα έλθουν οι κορυφαίοι αθλητές για να δουν τα πρότυπά τους τα παιδιά. Του χρόνου εύχομαι να υπάρξει διπλή συμμετοχή".

Χριστόδουλος Χούμας (Τεχνικός Σύμβουλος Κολύμβησης στην ΚΟΕ): "Αυτό το άθλημα έκανε πραγματικότητα ένα όραμα όλων μας και ιδίως του κ. Σαρακατσάνη, να κατακτήσουμε ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Σπύρος Γιαννιώτης το πέτυχε αυτό μετά από μια τεράστια διαδρομή, με τη συνδρομή του Νίκου Γέμελου. Οι μνήμες είναι πολλές από αυτούς τους αγώνες, που ονομαζόταν "Παναρκαδικοί", στα τέλη της δεκαετίας του 60 και αρχές ταυτής του 70. Συμμετοχές από μεγάλους κολυμβητές και κολυμβήτριες τότε, θυμάμαι που ερχόμουν ως νέος προπονητής του Εθνικού Πειραιά. Θυμάμαι τη Λομβάρδου και τη Μπαξεβανέλη να τερματίζουν ανάμεσα στα μπλόκια. Με πολλούς θεατές και πολλούς επισήμους τριγύρω. Θυμάμα επίσης τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία του προπονητή Κώστα Γκούβερη. Θέλω να πω ακόμα ότι η κολύμβησ έπρεπε να είναι το εθνικό μας άθλημα. Φέρτε τα παιδιά σας στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο κολύμπι".

Οι αγώνες θα ξεκινούν το Σάββατο (12/9) στις 9 το πρωί και στις 11.30 το πρωί και την Κυριακή (13/9) στις 9 το πρωί.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι συμμετοχές με τα starting list ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής