ΤΕΧΝΙΚΗ / 14o FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Συνέντευξη Τύπου στη Λαμία

  16.05.2013 15:59       1720

Στα καλά της ντύνεται η Λαμία, καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, για να υποδεχθεί αύριο και το Σάββατο το 14ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, με τη συμμετοχή του ΝΟ Βουλιαγμένης (περυσινού Κυπελλούχου Ελλάδας), του Ολυμπιακού, του ΝΟ Αργοστολίου και του τοπικού Νηρέα.

Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, στις εγκαταστάσεις των ΤΕΙ Λαμίας, με τη συνέργεια των φορέων (Περιφέρεια, Δήμος, ΤΕΙ), την ενεργό συμπαράσταση των ανθρώπων του υγρού στίβου στην πόλη και ειδικότερα του Νηρέα Λαμίας, η διοργάνωση της ΚΟΕ που από το 1999 – με εξαίρεση το 2000 – ταξιδεύει στην ελληνική περιφέρεια, ανοίγει τα φτερά της.

Το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ΚΟΕ και υπόλοιποι φορείς που εμπλέκονται στην διοργάνωση των αγώνων, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος και Γιώργος Κατσαρός αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάϊκος, ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Λαμίας Κώστας Αναστασίου και ο Πρόεδρος του Νηρέα Λαμίας Χρήστος Μπετχαβάς.

Διαθεσόπουλος: «Στολίδι το Κολυμβητήριο, τιμή για τη Λαμία το Φάιναλ φορ»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, επεσήμανε για την σπουδαιότητα της διοργάνωσης στη Λαμία: «Δύο κορυφαίες ομάδες της ελληνικής και ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης, ο Ολυμπιακός και ο ΝΟ Βουλιαγμένης, μια νέα ομάδα όπως ο ΝΟ Αργοστολίου που φέτος κατέπληξε με την 4η θέση που κατέλαβε στην Α1 και ο τοπικός και εξελίξιμος Νηρέας, ομάδα της Α2 κατηγορίας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, δίνουν το παρόν στην διοργάνωση.

Επιλέξαμε τη Λαμία για δύο λόγους. Πρώτα γιατί αυτή η Ομοσπονδία, από το 1999 που καθιερώθηκε το Φάιναλ Φορ, μόνον μία φορά δεν το διοργάνωσε εκτός του αθηνοκεντρικού κράτους, το 2000 (Νίκαια).

Δεύτερον γιατί, η Λαμία, διέθετε ένα αχρησιμοποίητο για 12 ολόκληρα χρόνια κολυμβητήριο και ήταν η χρυσή ευκαιρία να ενεργοποιηθεί η πόλη, οι φορείς της και οι άνθρωποι του αθλητισμού ώστε να αποδοθεί στον αθλητισμό, τη νεολαία, τη κοινωνία της Λαμίας, αυτό το κόσμημα.

Είναι στολίδι αυτό το Κολυμβητήριο, άρτιο και πανέμορφο, σε χώρο όπου σπουδάζουν τα νιάτα της Ελλάδας. Συνάδει δηλαδή με το ρόλο και τον κοινό προσανατολισμό του αθλητισμού που είναι συνυφασμένος με την παιδεία και τον πολιτισμό.

 Ήταν μεγάλη η προσπάθεια των φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, ΤΕΙ) που συνεργάστηκαν, μια χαβούζα, μια τρύπα με πλακάκια – όπως ήταν το Κολυμβητήριο -  να μετατραπεί σε αυτή την πανέμορφη αθλητική εγκατάσταση.

 Οι επόμενες δύο ημέρες είναι για την πόλη της Λαμίας πολύ σημαντικές. Εδώ, έχει γίνει κατάθεση ψυχής από τους ανθρώπους που συνδιοργανώνουν το Φάιναλ Φορ».

Για όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, περί της διοργάνωσης, υπογράμμισε: «Ακούσαμε και δεχθήκαμε άδικη κριτική γιατί αποφασίσαμε να γίνει το φάιναλ φορ στη Λαμία. Εμείς, από την αρχή είχαμε πει ότι εφόσον η Λαμία είναι έτοιμη, εκεί θα γίνει η διοργάνωση. Το είπα και την προηγούμενη βδομάδα: «Στη Λαμία ή πουθενά».

Είναι μεγάλο γεγονός για την πόλη να υποδέχεται το κορυφαίο μας ομαδικό άθλημα. Αυτό περιποιεί μεγάλη τιμή».

Κοτρωνιάς: «Σημαντικές οι στιγμές για την πόλη της Λαμίας»

ΦΩΤΟ: Το Κολυμβητήριο στα ΤΕΙ Λαμίας, όπου θα διεξαχθεί το 14ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων, τόνισε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικές είναι αυτές οι μέρες για τη Λαμία. Πρώτα για όσους πίστεψαν στην ολοκλήρωση ενός αναξιοποίητου αθλητικού έργου, για να δοθεί στη νεολαία και τον αθλητισμό. Μετά, γιατί με αυτό το πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που φιλοξενούμε, αλλάζει ο αθλητικός μας χάρτης και η εικόνα του αθλητισμού μας.

Ευχαριστώ την ΚΟΕ και προσωπικά τους κ.κ Διαθεσόπουλο, Κατσαρό, τον συντοπίτη υπουργό κ.Σταϊκούρα και τον υπουργό κ. Ιωαννίδη για τη βοήθεια τους. Όλα όσα χρειάστηκαν να γίνουν έγιναν. Το Κολυμβητήριο είναι πανέτοιμο. Η Λαμία πάντα θα πρέπει να είναι στο μυαλό της ΚΟΕ».

Στάϊκος: «Η Περιφέρεια θα στηρίξει και στο μέλλον διοργανώσεις»

Ο Αντιπεριφερειάρχης, είπε μεταξύ των άλλων: «Θα πρέπει σε αυτή τη χώρα να αποδώσουμε τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι», σχετικά με όσους συνέβαλαν και πίστεψαν  ότι μπορεί η Λαμία να διοργανώσει ένα τέτοιο γεγονός.

Το Κολυμβητήριο των ΤΕΙ, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς χανόταν τα χρήματα του ελληνικού λαού, τόσα χρόνια.

Ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε διοργανώσεις του υγρού στίβου και στο μέλλον».

Αναστασίου: «Αλλάζουν τα αθλητικά πράγματα της πόλης»

Ως αλλαγή των αθλητικών πραγμάτων της πόλης, βλέπει ο Πρόεδρος των ΤΕΙ τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου. «Είναι η απαρχή για τα αθλητικά πράγματα της πόλης σε ότι αφορά τον υγρό στίβο, η λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Μιας αθλητικής εγκατάστασης που για 12 χρόνια ήταν ερμητικά και πεισματικά κλειστή», είπε.

Κατσαρός: «Βοήθεια και για την κολύμβηση, το Κολυμβητήριο»

Στον ευρύτερο ρόλο που μπορεί να παίξει πλέον η Λαμία, στάθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ: «Η Λαμία και οι σύλλογοι της έχουν και κολυμβητική ιστορία, εκτός από την υδατοσφαίριση. Το Κολυμβητήριο όπου θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ, μπορεί πλέον να κρατήσει στον τόπο τους, τα ταλέντα της λαμιώτικης κολύμβησης που μέχρι τώρα για να συνεχίσουν σε υψηλότερο επίπεδο υποχρεωνόταν και έπαιρναν μεταγραφές».

Μπετχαβάς: «Τιμή και ευθύνη μεγάλη το Φάιναλ φορ»

Συγκινημένος για τη διοργάνωση του φάιναλ φορ και τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Νηρέα Λαμίας. «Είναι τιμή και ευθύνη μεγάλη, η υποδοχή ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος στην πόλη της Λαμίας. Ήταν μεγάλη η βοήθεια των φορέων που συνεργάστηκαν για να γίνει το φάιναλ φορ στην πόλη μας.

Είναι μια γιορτή, για την πόλη και την υδατοσφαίριση, μια ιστορική στιγμή για τα παιδιά που πλέον θα προπονούνται σε κανονική πισίνα.

Με την διοργάνωση του φάιναλ φορ στη Λαμία, διαψεύστηκαν και οι Κασσάνδρες, που πολλά έλεγαν. Η πισίνα, δεν ανοίγει μόνον για το φάιναλ φορ, αλλά ανοίγει για να μείνει και να προσφέρει στον αθλητισμό και τα αθλήματα μας».

Το «Σαμαρτζίδης Καπ»

Στο ενδεχόμενο η Λαμία να φιλοξενήσει τον άλλο μήνα (28-30 Ιουνίου) και το διεθνές τουρνουά ανδρών «Σαμαρτζίδης Καπ», αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, στο κλείσιμο της Συνέντευξης Τύπου.

«Πρόκειται για να ένα πολύ σημαντικό τουρνουά με τη συμμετοχή της Σερβίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και του Μαυροβουνίου. Από αυτές θα βγούνε οι 3 ομάδες που θα ανεβούν στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης τον Ιούλιο.

Έχουμε απευθυνθεί στην Περιφέρεια και τους άλλους φορείς της πόλης, με μια ανοιχτή κι από εδώ σήμερα πρόσκληση, ώστε να φιλοξενηθεί στη Λαμία αυτό το σπουδαίο τουρνουά. Αναμένουμε την απάντηση τους.

Αν στο φάιναλ φορ η Λαμία υποδέχεται το 90% της Εθνικής μας ομάδας, σ’ αυτό τουρνουά θα είναι στην πόλη 70 με 80 ολυμπιονίκες της υδατοσφαίρισης, με ότι συνεπάγεται αυτό», τόνισε.

Πέντε διαιτητές

Στην τεχνική σύσκεψη που θα γίνει αύριο το απόγευμα (16.00) στο Κολυμβητήριο, θα ανακοινωθούν οι διαιτητές των δύο ημιτελικών αγώνων του 14ου Φάιναλ Φορ.

Στη διοργάνωση της Λαμίας, θα δώσουν το παρόν οι διεθνείς μας διαιτητές, Σταυρόπουλος,  Σταυρίδης, Μοίραλης, Μπουδραμής, Αχλαδιώτης.

Ο πρώτος ημιτελικός (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ) είναι προγραμματισμένος για τις 17.30 και ο δεύτερος (ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) για τις 19.00.

Το 14ο Φάιναλ Φορ θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ 1.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ