ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα

  08.07.2015 15:44       2401

Συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Παμπαίδων –Παγκορασίδων που διεξάγεται (10-12 Ιουλίου) στην Πάτρα, δόθηκε σήμερα (8/7) από τους διοργανωτές στο κολυμβητήριο της αχαϊκής πρωτεύουσας «Αντώνης Πεπανός».

Οι κυριότερες τοποθετήσεις των ομιλητών στην συνέντευξη Τύπου, όπως αυτές καταγράφονται στην επίσημη Ιστοσελίδα της ΝΕ Πατρών (εκ των συνδιοργανωτών), έχουν ως εξής:
Θόδωρος Κανελλόπουλος (γενικός αρχηγός ΝΕΠ, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής): «Η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανέθεσε στην Ναυταθλητική Ενωση Πατρών αυτούς τους μεγάλους αγώνες, καθώς ο σύλλογός μας διαθέτει την εμπειρία διοργάνωσης σπουδαίων μίτινγκ, όπως π.χ. το Κύπελλο Χριστουγέννων. Βέβαια, όταν η συγκεκριμένη διοργάνωση, μας ανατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Ομοσπονδία, τα πράγματα στην χώρα μας ήταν σαφώς καλύτερα. Η πατρίδα μας, πλέον, περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Οι τελευταίες εξελίξεις μας έθεσαν ακόμη και το δίλημμα αν θα διοργανώσουμε τους αγώνες. Από την στιγμή, όμως, που είχαμε σταθερά δίπλα μας τον δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαϊας, την ΚΟΕ και μια μεγάλη ομάδα χορηγών-υποστηρικτών δεν διστάσαμε καθόλου και αποφασίσαμε ότι ήταν μονόδρομος η διεξαγωγή του μίτινγκ, παρά την δύσκολη συγκυρία. Είναι σημαντικό το ότι στην πόλη μας θα φιλοξενηθούν 900 αθλητές-τριες από 110 ομάδες όλες τις πλευρές της Ελλάδας. Συνολικά υπολογίζουμε ότι στην Πάτρα θα βρεθούν το τριήμερο των αγώνων περίπου 2.000 άτομα. Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους, όποιο πρόβλημα κι αν προκύψει στην πατρίδας μας. Κοιτάμε μπροστά, δεν σκύβουμε το κεφάλι και το μόνο μας κέρδος θα είναι να εισπράξουμε τα χαμόγελα της αθλούμενης νεολαίας».
Τάκης Πετρόπουλος (σύμβουλος Δημάρχου επί αθλητικών θεμάτων): «Οι σπουδαίοι αυτοί αγώνες θα διοργανωθούν σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε κάποιο ξαφνικό γεγονός μέσα στα επόμενα 24ωρα. Εμείς σαν δήμος Πατρέων είμαστε πάντα δίπλα σε διοργανώσεις που ενισχύουν την αθλούμενη νεολαία και τον μαζικό αθλητισμό στην περιοχή μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές-τριες».
Σωτήρης Κορφιάτης (μέλος Αθλητικής Επιτροπής δήμου Πατρέων): «Εμείς σαν Δήμος έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για τον αθλητισμό. Στόχος μας είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, χωρίς αποκλεισμούς. Συμβάλουμε, λοιπόν, στην συγκεκριμένη διοργάνωση, με επιδίωξη κάποια στιγμή να φέρουμε στην Πάτρα ακόμη και αντίστοιχους διεθνείς αγώνες. Μετά την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ των Παίδων που συνδιοργανώσαμε με τον Προμηθέα, θέλουμε να επιτύχει και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Ελπίζουμε, βέβαια, οι συνθήκες στην χώρα μας τα επόμενα 24ωρα να επιτρέψουν την άρτια διεξαγωγή του μίτινγκ. Οργανωτικά, πάντως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Προσωπικά, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Αλκμααρ της Ολλανδίας με κάποια από τα κορίτσια που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και διαπίστωσα πόσο πολύ περιμένουν την συγκεκριμένη διοργάνωση. Είδα την σκληρή δουλειά των συγκεκριμένων αθλητριών και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι αυτό το μίτινγκ».
Γιώργος Αγγελόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης): «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πάντοτε παρούσα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Δυστυχώς, σε αυτήν την φάση που βρισκόμαστε, η χώρα μας κρέμεται από μια κλωστή. Η παρουσία μας, λοιπόν, στους αγώνες σηματοδοτεί την αγωνιστικότητα και την άμιλλα που θα πρέπει να έχουμε όλοι και ειδικά η νεολαία μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο στόχος μας είναι να δοθεί χαρά στα παιδιά που αγωνίζονται. Μεγαλύτερη αξία δεν θα έχει η νίκη, αλλά η συμμετοχή και η εμπειρία της παρουσίας σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου».
* Οι διοργανωτές αποκάλυψαν ότι με βάση την πληροφόρηση που είχαν από τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζονται, δεν είχαν γίνει ακυρώσεις κρατήσεων-συμμετοχών. Παράλληλα, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ για την φιλοξενία των αγώνων στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», καθώς επίσης και σε όλους τους χορηγούς-υποστηρικτές της διοργάνωσης. Ο λόγος για τις εταιρείες: Βιομηχανία αναψυκτικών Λουξ ΑΒΕΕ, Divico Security, Papino, Zouzouni, Φλουσκούνης, Φυτοεμπορική Βουτσια, BBD Αναλώσιμα, Grande Μυλωνάς, Κυριαζής αντιπροσωπείες, Ναυτίλος, Talks, Φάρος, Mirasol, Queen, Singolo, Μασασούρας και NLS»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ