ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / FINAL - 8 ΑΝΔΡΩΝ & FINAL - 4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης

  20.05.2021 15:38       648

Η συνέντευξη Τύπου του Stoiximan Κυπέλλου Ελλάδας / Final-4 Ανδρών & Final-8 Γυναικών, που θα γίνει 21-23/5 στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το μεσημέρι της Πέμτης (20/5). Μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, από πλευράς της διοργανώτριας ΚΟΕ, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας και ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Γιαννουρής και από πλευράς των συμμετεχόντων σωματείων όλοι οι προπονητές και αρχηγοί των ομάδων. Άπαντες τόνισαν ότι πρόκειται για τη γιορτή του αθλήματος, μια διοργάνωση η οποία είναι ευχάριστο που γίνεται παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία. Αναλυτικά:

Στην αρχή της διαδικτυακής εκδήλωσης πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας:

Στέφανος Αυγουλέας, ΓΓ ΚΟΕ: «Σας καλωσορίζω. Έχετε και τους χαιρετσιμούς του Προέδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου, που βρίσκεται στη Βουδαπέστη. Η τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών είχε ξαναγίνει ως test event το 2004. Αποφάσισαμε φέτος να το κάνουμε φέτος με αυτόν τον τρόπο και να αποτελέσει γιορτή για το άθλημα. Ευχαριστούμε τον ΝΟ Βουλιαγμένης για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων. Ευχαριστούμε τον Γιάνννη Γιαννουρή και όσους θα συμβάλλουν για την άψογη και ομαλή διεξαγωγή τςη διοργάνωσης. Εγγυούμαστε ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο. Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν θα γίνει έγκαιρα. Θα ληφθούν υπόψην οι απόψεις όλων των σωματείων, που θα κληθούν να τις θέσουν και γραπτώς. Στόχος της νέας διοίκησης είναι να έχουμε πολύ καλή σχέση και δεσμούς με όλους τους συλλόγους».

Γιάννης Γιαννουρής, Γενικός Διευθυντής ΚΟΕ: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που βλέπω γνωστές φυσιογνωμίες προπονητών και αθλητών για να μιλήσουμε μαζί για αυτή τη γιορτή του αθλήματος. Δυστυχώς, με βάση το πρωτόκολλο, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες. Εσείς οι άνθρωποι των ομάδων είστε οι πρωταγωνιστές κι εμείς εσάς θέλουμε να αναδείξουμε. Το άθλημά μας δικαιούται καλύτερης θέσης στη συνείδηση του κόσμου, βάσει και των διακρίσεων των Εθνικών ομάδων. Προσπαθούμε από πλευράς μας να το κάνουμε αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα. Όλα στη Βουλιαγμένη μας παρέχονται άνευ χρέωσης. Είναι σημαντικό, γιατί συνήθως πρέπει να πληρώνουμε για τα πάντα. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα για την επόμενη σεζόν. Είναι μια δοκιμασία, θέλουμε να δώσουμε πολλούς αγώνες τα σωματεία. Θα μπει ένας προγραμματισμός που θα γίνει έγκαιρα. Θα φροντίζουμε να είναι ανταγωνιστικό προϊόν και το Κύπελλο, αλλά κυρίως και το πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο προπονητές και αρχηγοί των σωματείων που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Αφού ευχήθηκαν καλή επιτυχία όλοι στη νέα διοίκηση της ΚΟΕ έκαναν τις τοποθετήσεις τους. Σας τις παρουσιάζουμε τη σειρά που έγιναν:

Κωνσταντίνος Δάνδολος, προπονητής ΑΕΚ: «Είναι μια γιορτή του αθλήματος, με τον τρόπο που θα διεξαχθεί και έτσι πρέπει όλοι να τη δούμε, ως μέσον για την ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματός μας».

Μάκης Βολτυράκης, προπονητής του Υδραϊκού: «Είναι μια γιορτή για τον χώρο της υδατοσφαίρισης, όλοι είμαστε μαζί και έτσι πρέπει αλλιώς το άθλημα δεν θα πάει μπροστά. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Νίκος Δεληγιάννης, προπονητής Απόλλωνα Σμύρνης: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, να είμαστε υγιείς και να γίνουν ωραία παιχνίδια. Είναι μια γιορτή. Είναι δύσκολος ο προημιτελικός με τον ΝΟΒ. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, δουλεμένη και με χημεία. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, με τον Ολυμπιακό καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ και θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Πάμε για να κερδίσουμε, θα δοκιμάσουμε τα πάντα και ελπίζω να είμαστε νικητές το βράδυ της Παρασκευής. Παιχνίδι με το παιχνίδι προχωράμε».

Αλέξανδρος Γούνας (Απόλλων Σμύρνης): «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Πολύ χαρούμενος που θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον ΝΟΒ, είναι αρκετά δύσκολο, θα δώσουμε το 100% και θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί».

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού): «Θετικό το ότι θα ολοκληρωθούν οι φετινές διοργανώσεις. Είναι ωραίο ότι γίνεται σε FINAL 8. Στο τέλος θα δούμε αν είναι πράγματι η καλύτερη μορφή. Είναι ίσοι όροι για όλους. Άσχημο το ότι ο κόσμος δεν θα βρίσκεται εκεί, λόγω COVID-19. Η τηλεόραση θα πρέπει να μεταδώσει όλα τα παιχνίδια, για να μας δει όλη η Ελλάδα, στην επαρχία παντού. Μακάρι η ΕΡΤ να το καταφέρει. Εύχομαι να διεξαχθούν όλες οι διοργανώσεις, όλων των ηλικιών».

Μάκης Βολτυράκης (προπονητής Υδραϊκού): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θετικό το ότι θα διεξαχθούν οι διοργανώσεις. Θέλουμε τον κόσμο από του χρόνου στα κολυμβητήρια και τις ομάδες να λειτουργούν σε κανονικές συνθήκες. Θα δείξει εάν το F8 είναι ο καλύτερος τρόπος».

Κώστας Κοκκινάκης (Υδραϊκός): «Πολύ σημαντικό το Κύπελλο. Οι αθλητές θέλαμε περισσότερα παιχνίδια, είναι θετικό, συγχαρητήρια στην ΚΟΕ που βρήκε ημερομηνίες και στον ΝΟΒ που διέθεσε την εγκατάσταση. Ελπίζω να γίνει μια καλή διοργάνωση και να το πάρει ο καλύτερος».

Κώστας Λούδης (προπονητής Περιστέρι): «Σε μια δύσκολη χρονιά είναι πολύ σημαντικό να γίνουν όλα τα πρωταθλήματα. Είναι γιορτή το Κύπελλο. Αν υπήρχε κόσμος θα ήταν ακόμα καλύτερα. Το κοινό διψάει για πόλο. Είναι σημαντικό να μεταδοθούν από τη Δημόσια Τηλεόραση και το KOE TV. Το Περιστέρι είναι μια από τις τυχερές ομάδες της κλήρωσης, καθώς αποφύγαμε τον Ολυμπιακό, τον ΝΟΒ και τον Απόλλωνα. Ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να φθάσουμε στον μεγάλο τελικό και θα είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Ορέστης Σαλάχας (προπονητής ΑΝΟΓ γυναίκες): «Μια μεγάλη γιορτή που θα συμμετέχουν περίπου 180 αθλητές. Μακάρι να υπήρχαν οκτώ ομάδες και στις γυναίκες. Χαιρόμαστε που είμαστε στο F4 και ένα ευχαριστώ στον ΝΟΒ που διέθεσε το κολυμβητήριο».

Τίνα Κοντογιάννη (ΑΝΟΓ): «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Μακάρι να υπήρχαν παραπάνω θεατές. Εύχομαι του χρόνου να έχουμε υγεία και να έχουμε ξεπεράσει αυτή την κρίση και να παίξουμε μπροστά σε φιλάθλους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και στους άνδρες του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Χρβόγε Κόλιανιν (προπονητής ΝΟΒ): «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και στη νέα διοίκηση. Είναι ωραίο που θα γίνει το Κύπελλο και πιστεύω ύστερα από τόσα ανταγωνιστικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα θα έχουμε ωραίο αγωνιστικό τριήμερο με όμορφα παιχνίδια».

Παναγιώτης Τζωρτζάτος (ΝΟΒ): «Σημαντικό το ότι θα διεξαχθεί η διοργάνωση. Στη μέση της χρονιάς είχαμε αμφιβολίες. Είναι μια μεγάλη γιορτή με δύσκολες αναμετρήσεις. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Φίλιππος Καραμπέτσος (Περιστέρι): «Είναι μια διοργάνωση που κρύβει εκπλήξεις. Να γίνουν ωραίοι αγώνες να κερδίσει ο καλύτερος. Πιστεύω ότι η προβολή των αθλημάτων μας τηλεοπτικά θα φέρει περισσότερο κόσμο στην πισίνα».

Άντι Μελιδώνη (προπονήτρια ΝΟΒ): «Καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση της ΚΟΕ. Έχω ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το F4. Είναι η πρώτη μου συμμετοχή είτε ως αθλήτρια είτε ως προπονήτρια. Εύχομαι υγεία σε όλους. Είναι μεγάλη γιορτή και μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, αθλητές προπονητές. Να γίνουν όμορφα παιχνίδια και ο καλύτερος να κερδίσει».

Έλενα Ξενάκη (ΝΟΒ): «Έχουμε διπλή χαρά καθώς το κύπελλο θα γίνει στην έδρα μας. Καλή επιτυχία σε όλους και να δούμε ωραία παιχνίδια».

Νίκος Σαρησάββας (ΠΑΟΚ): «Εύχομαι να γίνουν πολύ ωραία παιχνίδια. Δυο φορές γιορτή φέτος, οι αθλητές έχουμε κουραστεί να κάνουμε μόνο προπόνηση. Το Κύπελλο έρχεται την κατάλληλη στιγμή για εμάς. Καλό έργο στη νέα διοίκηση της ΚΟΕ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΟΚ, Περιστέρι, ΑΕΚ και Πανιώνιο να βρεθούν στον τελικό. Κάποια στιγμή πρέπει να μην αποτελεί έκπληξη εάν μεταδίδονται τηλεοπτικά οι αγώνες μας».

Κώστας Φιτσανάκης (προπονητής Εθνικός Πειραιώς): «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Διπλή χαρά για εμάς το Κύπελλο και θα βρεθούμε όλοι μαζί. Ο Εθνικός παίζει για πρώτη φορά στο F4 του Κυπέλλου. Θα δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση της ΚΟΕ».

Φοίβη Χατζηκυριακάκη (Εθνικός Πειραιώς): «Είμαστε πολύ χαρούμενες που θα γίνει ο θεσμός του Κυπέλλου. Είναι η πρώτη συμμετοχή μας και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικές».

Κώστας Μουρίκης (Ολυμπιακός): «Σημαντικό για το πόλο το ότι θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις. Θα είναι ένα περίεργο F8 καθώς δεν θα υπάρχει κόσμος. Θα κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε καλά, να μας δει ο κόσμος. Καλή επιτυχία με υγεία και ο καλύτερος να κερδίσει το τρόπαιο».

Νίκος Στελλάτος (ΑΕΚ): «Πολύ σημαντικό το ότι θα διεξάγουμε το Κύπελλο, αυτό βοηθάει τις ομάδες και τους αθλητές. Είναι σημαντικό το ότι θα προβληθεί η διοργάνωση τηλεοπτικά. Η ΑΕΚ για πρώτη φορά συμμετέχει στο F8. Είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και θα παλέψουμε για να εκπροσωπήσουμε όσο δυνατόν καλύτερα τον σύλλογο μας. Εύχομαι θέαμα και σε καλύτερες μέρες για να δουλέψουμε όλοι πιο σωστά».

Κώστας Δήμου (Πανιώνιος): «Καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση της ΚΟΕ. Συγχαίρω τον Θοδωρή Βλάχο και τον Χάρη Παυλίδη για τις πρόσφατες επιτυχίες τους. Ως Πανιώνιος είμαστε χαρούμενοι που θα λάβουμε μέρος σε αυτή τη γιορτή. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ένα διευρυμένο Κύπελλο που έχει την ομορφιά του και η κλήρωση ήταν γενναιόδωρη για τα αουτσάιντερ».

Γιώργος Καλαϊτζής (Πανιώνιος): «Μεγάλη επιτυχία της ΚΟΕ να γίνει η διοργάνωση. Είναι μια γιορτή για το ελληνικό πόλο και είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας. Όλα τα ζευγάρια είναι αμφίρροπα φέτος και θα γίνουν ωραία παιχνίδια».

Άλκηστη Αβραμίδου (Ολυμπιακός): «Συγχαίρω τη νέα διοίκηση της ΚΟΕ. Χαίρομαι πολύ που ο θεσμός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί. Μακάρι να υπήρχε κόσμος. Είναι μια γιορτή για εμάς και εύχομαι δυνατά παιχνίδια. Ελπίζω να μην επαναληφθεί το θέμα που υπήρχε με την τηλεοπτική μετάδοση, γιατί όλοι περιμένουν να δουν τα παιχνίδια από μακριά».

Ύστερα από νέες ερωτήσεις των ΜΜΕ, κάποιοι από τους παραπάνω συμπλήρωσαν:

Κόλιανιν: «Σίγουρα ξέρουμε τι μας φέρνει το Κύπελλο. Είναι ένα παιχνίδι και φέτος η κλήρωση μας έφερε κόντρα στον Απόλλωνα. Αυτό είναι στο μυαλό μας. Ας κερδίσουμε και μετά θα δούμε για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που παίζει καλά. Παίζουμε στην έδρα μας και θα δώσουμε τα πάντα στον προημιτελικό».

Δεληγιάννης: «Είναι δύσκολος ο αγώνας με τον ΝΟΒ, στην έδρα του αντιπάλου. Είναι μια σκληρή ομάδα, δυσκολοκατάβλητη. Έχει πάρα πολλές λύσεις. Στην έδρα της παρουσιάζεται ακόμη πιο δυνατή. Στόχος του Απόλλωνα είναι να μεγαλώνει σαν ομάδα, να προσπαθούμε να κερδίζουμε πράγματα συνεχώς. Το ότι μας θεωρούν άξιο αντίπαλο ο ΝΟΒ και ο Ολυμπιακός είναι σημαντικό για εμάς. Σιγά-σιγά θα ζητάμε και τα αποτελέσματα».

Στελλάτος: «Πάντα πρέπει να βρίσκεις κίνητρο. Είτε παίζεις για τον τίτλο, είτε σε μια μικρότερη ομάδα. Η διεκδίκηση τίτλων είναι στόχος όλων των αθλητών, αλλά και η συμμετοχή μου με την ΑΕΚ στο πρώτο F8 είναι τιμή και παλέψαμε για αυτό. Καθημερινά μας βοήθησε να δώσουμε κάτι παραπάνω».

Κοκκινάκης: «Πιο γλυκό είναι όταν παίρνεις το Κύπελλο. Πρέπει να είμαι ο αθλητής με τις περισσότερες ήττες σε τελικούς (σ.σ γελάει)».

Καραμπέτσος: «Θα συμφωνήσω με τον Κώστα Κοκκινάκη. Γλυκό είναι όταν ένας αθλητής σηκώνει το τρόπαιο. Πάντα βρίσκουμε κίνητρο, είτε δίνοντας την εμπειρία στους συμπαίκτες σου, είτε δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σου εκείνη την ώρα. Με το Κύπελλο το πόλο πήγε σε όλη την Ελλάδα και έχουμε δει και μεγάλους αγώνες».

Για το κολυμβητήριο Ζαππείου μίλησε ο Γιάννης Γιαννουρής: «Προχωρούν τα έργα ανάπλασης, συμμετέχει η ΚΟΕ στην επιτροπή. Η Περιφέρεια θέλει να αποδεσμεύσει τα κονδύλια για να ξαναγίνει η κοιτίδα του Υγρού Στίβου. Κοιτάμε μπροστά. Όσον αφορά την τηλεόραση, απαιτεί επίπεδο και πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να συνομιλούμε μαζί της. Τα έξοδα παραγωγής είναι μεγάλα και πρέπει να το κατακτήσουμε στο μέλλον. Να γίνει ελκυστικό το προϊόν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής