ΤΕΧΝΙΚΗ / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΝΕΩΝ

Η Συνέντευξη Τύπου των αγώνων στη Λάρισα

  19.04.2013 12:54       2115

ΦΩΤΟ: Από τη Συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα, για τους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης Νέων

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα η Συνέντευξη Τύπου για τους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης Νέων που φιλοξενούνται στο κολυμβητήριο της πόλης το επόμενο διήμερο (20 και 21 Απριλίου).

Παρόντες επίσης  στη Συνέντευξη Τύπου, προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, ο Γενικός Γραμματέας της Δημήτρης Σαρακατσάνης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της Ομοσπονδίας Τριαντάφυλλος Σουλιώτης.

Αγοραστός: «Όταν συνεργάζεται ο Ελληνισμός πετυχαίνει»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επεσήμανε μεταξύ των άλλων στις δηλώσεις του: «Με τη φιλοξενία της διοργάνωσης στη Λάρισα, αποδείξαμε ότι όταν ο Ελληνισμός συνεργάζεται, πετυχαίνει.

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την αδυναμία της Κύπρου να κάνει τους αγώνες, σε συνεργασία με την ΚΟΕ, φέραμε την διοργάνωση στην πόλη της Λάρισας.

Γίνεται έτσι η πόλη, η τέταρτη στην ιστορία, μετά την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, που φιλοξενεί βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης, στην Ελλάδα.

Θα έχουμε μια τέλεια διοργάνωση, έστω και αν τα χρονικά περιθώρια ήταν μικρά, με τη συνεργασία της ΚΟΕ, του Κολυμβητηρίου και των τοπικών συλλόγων.

Οι αγώνες αυτοί δημιουργούν θετικό περιβάλλον και ενέργεια, κινούν την τοπική κοινωνία, εκτός των άλλων.

Η Λάρισα, η Θεσσαλία γενικότερα, γίνεται σημείο αναφοράς και τόπος προορισμού, στα Βαλκάνια»

Κατσαρός: «Πάντα αρωγός μας η Περιφέρεια και ο κ. Αγοραστός»

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός με τη σειρά του, αρχικά ευχαριστήσει για λογαριασμό της αδελφής Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, τον κ. Αγοραστό που ανέλαβε να φιλοξενήσει την διοργάνωση των βαλκανικών αγώνων που αρχικά ήταν να γίνουν στη Λεμεσό.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξαναγίνεται αρωγός των προσπαθειών μας για ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων μας, ανά την επικράτεια, με τη φιλοξενία των βαλκανικών αγώνων νέων στην πόλη της Λάρισας.

Ευχαριστώ και προσωπικά τον κ. Αγοραστό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την Κύπρο.

Θυμίζω ότι εδώ πριν ενάμιση μήνα κάναμε πολύ πετυχημένους αγώνες για το Χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης και τον ερχόμενο Αύγουστο, έχουμε τους βαλκανικούς αγώνες υδατοσφαίρισης εφήβων.

Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε αξιόλογους αγώνες, από τη στιγμή που μετρούν και για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πόζναν το καλοκαίρι (10-14 Ιουλίου)»

Σουλιώτης: «Παρά το ξαφνικό θα τα καταφέρουμε»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας Τριαντάφυλλος Σουλιώτης, υπογράμμισε: «Παρά το ξαφνικό του πράγματος, με την μη διεξαγωγή των αγώνων στη Λεμεσό, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε μια χαρά εδώ στη Λάρισα.

Καλώ τον κόσμο να έλθει στο κολυμβητήριο , για να παρακολουθήσει αξιόλογους αγώνες, αφού στη Λάρισα για πρώτη φορά φιλοξενείται διοργάνωση βαλκανικού επιπέδου στην κολύμβηση».

Το απόγευμα (19.00) θα πραγματοποιηθεί, στο Κολυμβητήριο, η Τεχνική σύσκεψη των αγώνων, που αρχίζουν αύριο το πρωί (09.30), συνεχίζονται το απόγευμα (17.00) και ολοκληρώνονται την Κυριακή (09.30 και 16.00) με τη συμμετοχή 118 κολυμβητών / τριών από 7 βαλκανικές χώρες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ