ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Η Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

  08.08.2013 14:05       954

Η πόλη της Λαμίας φιλοξενεί, από αύριο (9/8) έως και την Κυριακή (11/8) την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση της κολύμβησης, το 82ο Εθνικό Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ Κατηγορίας, με τη συμμετοχή 225 κολυμβητών / τριών από 50 Σωματεία όλης της χώρας και συνδιοργάνωση ΚΟΕ και Δήμου Λαμιέων.

Το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της φθιωτικής πρωτεύουσας, παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης,  παρόντος του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά και του Γενικού Γραμματέα της ΚΟΕ, Δημήτρη Σαρακατσάνη.

Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών, η σημασία της φιλοξενίας ενός τόσου σπουδαίου αθλητικού γεγονότος στην πόλη της Λαμίας όπου, φέτος, διοργανώθηκαν επίσης το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση Ανδρών και το τουρνουά υδατοσφαίρισης Ανδρών «Σαμαρτζίδης Καπ».

Γιώργος Κοτρωνιάς (Δήμαρχος Λαμιέων): «Καλωσορίζω στην πόλη μας την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της ελληνικής κολύμβησης, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Λαμία.

Το επόμενο τριήμερο, τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος θα είναι εδώ, μαζί με περίπου 700 άτομα (αθλητές, συνοδούς), τους οποίους η πόλη θα φιλοξενήσει όπως αρμόζει.

Μια τέτοια διοργάνωση εμπνέει την κουλτούρα του αθλήματος της κολύμβησης και στη Λαμία, όπου μεταξύ των άλλων θα δώσουν το παρών και οι πρωταγωνιστές μας στη Βαρκελώνη πρόσφατα. Αυτοί δείχνουν τον δρόμου στους νέους μας.

Δύο είναι οι λόγοι που η Λαμία φιλοξενεί αυτή την διοργάνωση. Πρώτον γιατί υπήρξε διάθεση από πλευράς ΚΟΕ να φέρει την διοργάνωση εδώ και γι αυτό ευχαριστούμε τα στελέχη της και δεύτερον γιατί, εμείς, καταφέραμε με τις σύγχρονες αθλητικές μας εγκαταστάσεις  που αποκτήσαμε πλέον να μπορούμε να υποδεχτούμε τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις.

Ο αθλητικός τουρισμός, η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και η υποδοχή τέτοιων αθλητικών γεγονότων, ανταποκρίνονται πια στους στόχους που είχαμε θέσει ως Δήμος».

Δημήτρης Σαρακατσάνης (Γεν. Γραμματέας ΚΟΕ): «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο  γιατί ότι ζητήσαμε έγινε. Χωρίς τη συμβολή του τέτοιοι αγώνες, τέτοιου επιπέδου, δεν μπορούσαν να γίνουν στη Λαμία.

Μας ενδιαφέρει η Λαμία να αποκτήσει ώθηση στα αθλήματα μας. Ευχαριστώ και τους τοπικούς παράγοντες των σωματείων μας για τη συμβολή τους. Απευθύνω έκκληση στον κόσμο της πόλης να έλθει στην πισίνα για να απολαύσει μεγάλους αγώνες, με συναγωνισμό και ρεκόρ».

Γιώργος Ζαγκανάς (Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής): «Είμαι συγκινημένος καθώς διαβάζω ότι η Λαμία θα φιλοξενήσει το 82ο Εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης. Ήταν όνειρο ζωής για εμένα να γίνει εφικτό αυτό.

Κι αυτό κατέστη δυνατό μετά την προσπάθεια του Δημάρχου, εδώ και 2 χρόνια,  για να λειτουργήσει η πισίνα των ΤΕΙ.

Όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού εδώ στη Λαμία τον ευχαριστούμε γι αυτό. Ευχαριστώ και την ΚΟΕ για την εμπιστοσύνη της. Γνωρίζω τους κόπους που καταβάλουν όλοι στην Ομοσπονδία για να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας διεθνώς με τις επιτυχίες μας».

Κώστας Κουμπούρας (Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής): «Στηρίζουμε αυτή την διοργάνωση, όπου δικαιώνονται και οι κόποι του Δημάρχου για την πισίνα των ΤΕΙ. Συγχαρητήρια στην ΚΟΕ που μας τίμησε με την ανάθεση αυτής της διοργάνωσης».

Γιάννης Μπουλαλάς (Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής): «Με το Εθνικό αυτό πρωτάθλημα κλείνει ο φετινός κύκλος των εγχώριων διοργανώσεων της κολύμβησης και αυτό γίνεται εδώ στη Λαμία. Μακάρι να συνοδευτεί και από ρεκόρ.

Η αναμφίβολη επιτυχία της διοργάνωσης θα σημάνει πως η ΚΟΕ θα μας έχει στα υπόψη της και για το μέλλον».

Χριστόδουλος Χούμας (Τεχνικός σύμβουλος ΚΟΕ): «Είναι σίγουρα μεγάλο γεγονός για την Λαμία η διοργάνωση του πρωταθλήματος. Καταγράφεται πια η πόλη ως τόπος διεξαγωγής του Εθνικού πρωταθλήματος και πιστεύω ότι θα συνδυαστεί και με ρεκόρ αυτό.

Συγχαρητήρια στον Δήμο και την Οργανωτική Επιτροπή. Ο ορίζοντας πλέον μεγαλώνει για τη Λαμία και τα αθλήματα μας, με τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου των ΤΕΙ».

Οι προκριματικοί των αγώνων αρχίζουν 09.00 το πρωί και οι αντίστοιχοι τελικοί στις 18.00 (την Κυριακή 17.00).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ