ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Η Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

  29.08.2013 15:10       787

ΦΩΤΟ: (Από δεξιά) Οι Γιώργος Κατσαρός, Δημήτρης Γρυπάρης, Γιάννης Δεκαβάλας και Περικλής Δαμάσκος, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Σύρου

Στο νησί της Σύρου διεξάγεται από αύριο (30/8) έως και την Κυριακή (1/9) το 10ο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης «Βικέλας Καπ», με τη συμμετοχή τεσσάρων Εθνικών ομάδων Εφήβων (ΕΛΛΑΔΑ, Σερβία, Ιταλία, Κροατία).

Το ετήσιο τουρνουά που φιλοξενεί το κολυμβητήριο της Ερμούπολης, αποτελεί συνδιοργάνωση της ΚΟΕ, του Δήμου Σύρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου, παρόντος του Δημάρχου Σύρου Γιάννη Δεκαβάλα, του Α’ Αντιπροέδρου της ΚΟΕ, Γιώργου Κατσαρού, του Β’ Αντιπροέδρου της ΚΟΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρη Γρυπάρη και του ομοσπονδιακού μας προπονητή, Περικλή Δαμάσκου.

ΦΩΤΟ: Ο Δήμαρχος Σύρου, Γιάννης Δεκαβάλας (αριστερά)

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Δήμαρχος Σύρου, Γιάννης Δεκαβάλας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το ετήσιο αυτό τουρνουά, πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση, αφού σ’ αυτό μετέχουν κάθε χρόνο σπουδαίες Εθνικές ομάδες και μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου πόλο.

Φέτος, οι ομάδες που έρχονται να παίξουν εδώ είναι πάρα πολύ δυνατές και θεωρώ πως όλες θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων της Μάλτας.

Από την πλευρά μου, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλα τα νέα ταλέντα που θα λάβουν μέρος.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΚΟΕ που γι’ ακόμη μία χρονιά είναι αρωγός στην προσπάθειά μας, τους κυρίους Γιώργο Κατσαρό και Περικλή Δαμάσκο, που είναι τιμή μας να είναι παρών εδώ.

Επιπλέον, θέλω να στείλω τις ευχαριστίες μου στους χορηγούς μας που μας στήριξαν οικονομικά και να συγχαρώ τα ΜΜΕ που βρίσκονται πάντα δίπλα στην προσπάθειά μας.»

ΦΩΤΟ: Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, κατά την ομιλία του

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, δηλώνοντας:

«Αρχικά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Δημήτρη Γρυπάρη, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του «Βικέλας Καπ» και αρωγός στην προσπάθεια, αυτό να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Το τουρνουά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ραντεβού Εθνικών ομάδων, όπου μετέχουν καταξιωμένοι αθλητές, Έλληνες αλλά και ξένοι.

Πιστεύω πως ο κόσμος θα χαρεί αυτή τη διοργάνωση και τις σπουδαίες συναντήσεις των Εθνικών ομάδων που είναι εδώ.

Εύχομαι ολόψυχα, το μεγάλο αυτό τουρνουά, να διεξάγεται κάθε χρόνο, καθώς είναι ένα θεσμός που έχει κάνει παγκοσμίως γνωστό το νησί της Σύρου.»

ΦΩΤΟ: Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Περικλής Δαμάσκος

Έπειτα μίλησε ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας των Εφήβων, Περικλής Δαμάσκος, λέγοντας:

«Διοργανώσεις σαν κι αυτή είναι πολύ σημαντικές. Οι τοπικοί φορείς και η ΚΟΕ, μας δίνουν την ευκαιρία, μέσω αυτού του τουρνουά, να προετοιμαστούμε ενόψει Μάλτας.

Καλώς ή κακώς αυτή είναι και η μοναδική ευκαιρία προετοιμασίας μας για φέτος. Εμείς οι Έλληνες όμως έχουμε μάθει να πολεμάμε τις δυσκολίες και να τις προσπερνάμε, και θεωρώ πως παρά τα προβλήματα, θα τα καταφέρουμε.

Πιστεύω πως οι παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή το ρόστερ της Εθνικής Εφήβων, θα στελεχώσουν  στο μέλλον την Εθνική Ανδρών επάξια.»

ΦΩΤΟ: Ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρης Γρυπάρης (στη μέση)

Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε με την ομιλία του, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρης Γρυπάρης. Ο εμπνευστής του «Βικέλας Καπ», τόνισε:

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, να μη σταματήσει ποτέ αυτή η διοργάνωση, γιατί πρόκειται για πραγματική διαφήμιση του νησιού.

Φέτος κάναμε υπερπροσπάθεια για να μπορέσει να διεξαχθεί για 10η συνεχή χρονιά το συγκεκριμένο τουρνουά στην Ερμούπολη.

Βλέπω πως όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην Εθνική Ανδρών έχουν περάσει από το νησί και το «Βικέλας Καπ» και κάθε φορά που παρακολουθώ αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μου θυμίζει την προετοιμασία που έκαναν εδώ. Εκεί φαίνεται και η μεγάλη προσφορά του τόπου αυτού!

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Σύρου, για την οικονομική βοήθεια που μας παρείχε. Επίσης να στείλω τις ευχαριστίες μου στα παιδιά που βοήθησαν πάρα πολύ στην προετοιμασία, στους χορηγούς μας, που είναι αρωγοί σε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε, αλλά και τα ΜΜΕ και τους χορηγούς επικοινωνίας που είναι και φέτος παρών.

Τέλος, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΟΕ και σε όλους τους τοπικούς φορείς που μας στήριξαν πάρα πολύ γι’ ακόμη μία χρονιά.

Θέλω να ευχηθώ στον Δήμαρχο, καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του και θα είμαι πάντα στο πλευρό του και στο πλευρό των δημοτών της Σύρου.

Το σπουδαίο αυτό τουρνουά αξίζει να έχει συνέχεια, αφού με αυτόν τον τρόπο τιμούμαι τον Δημήτριο Βικέλα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και περιμένουμε τον κόσμο της Σύρου να «αγκαλιάσει» αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος