ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ/ ΧΑΝΙΑ

Η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών

  30.07.2015 12:13       1490

Με τη συνέντευξη Τύπου η οποία παρατέθηκε χθες το πρωί στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, ξεκίνησε το πανελληνίο πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης, που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά από σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου, με διοργανωτές τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.).

Συνολικά, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αναμένεται να συμμετάσχουν 32 Σωματεία από όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 350 αθλητές, οι οποίοι συνοδεύονται από τους προπονητές και τους υπευθύνους των Σωματείων. Στο πρωτάθλημα επίσης, αναμένεται κι ένας σημαντικός αριθμός γονέων και συνοδών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, Χαρά Πράπα-Μυλωνάκη, τόνισε πως: «Για μια ακόμα φορά ο Ναυτικός Ομιλος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώνει μαζί με την Κολυμβητική Ομοσπονδία ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για την Τεχνική Κολύμβηση, το οποίο αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για το ότι έχουμε τη δυνατότητα, παρά τη δυσκολία της εποχής, να υποδεχόμαστε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα τα οποία θα "στολίσουν" εκτός από την 50άρα πισίνα που δυστυχώς τους χειμώνες μένει ανενεργή και την πόλη των Χανίων. Οι εγκαταστάσεις, παρά την παλαιότητά τους είναι σε μία καλή κατάσταση, αλλά θα ήταν ευχής έργον να αναβαθμιστούν και να γίνουν έργα, καθώς τότε θα μπορέσουμε όχι μόνο να κάνουμε πολύ περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και να φέρουμε στην πόλη μας αθλητικό τουρισμό, που τον έχει τόσο ανάγκη».

ΗΛ. ΞΙΑΡΧΟΣ: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ»

Εκ μέρους της Κ.Ο.Ε. ο ταμίας και έφορος Τεχνικής Κολύμβησης, Ηλίας Ξιάρχος τόνισε: «Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε πέρσι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων το οποίο διοργανώσαμε στα Χανιά, παρά τα προβλήματα που μας δημιούργησαν κάποιοι τοπικοί παράγοντες των Χανίων, είμαστε ευτυχισμένοι που θα διοργανώσουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών, τηρώντας τις υποσχέσεις που είχαμε δώσει στον Ναυτικό Ομιλο αλλά και στην τοπική κοινωνία. Βεβαίως, εάν το κολυμβητήριο βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση θα είχαμε τη χαρά να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών το 2017, το οποίο μας ανέθεσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία CMAS, κάνοντας τη δική της επιλογή μετά τις επιτυχίες που είχαμε. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είναι η ιστορία του υγρού στίβου. Είναι από τους λίγους Συλλόγους οι οποίοι ανέκαθεν είχαν το φυτώριο και τροφοδοτούσαν τις Εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου με αθλητές μεγάλων διακρίσεων. Βεβαίως, τα τελευταία χρόνια, με τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο κολυμβητήριο, με τη μη συντήρησή του, με τη θέρμανση της μεγάλης πισίνας των 50 μέτρων, όλα αυτά έχουν φέρει λίγο πίσω στο ελληνικόranking την ομάδα του Ν.Ο.Χ.. Πιστεύουμε, βάσει των πληροφοριών που έχουμε πλέον ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στη Διοίκηση του Ε.Α.Κ. Χανίων θα βοηθήσουν και με τη βοήθεια της Πολιτείας η οποία έχει δώσει υποσχέσεις στην Κολυμβητική Ομοσπονδία αλλά και γενικώς στον ελληνικό αθλητισμό, ότι θα έρθουν κάποιες καλύτερες ημέρες για να γυρίσουμε πάλι εκεί που ήμασταν. Ολοι αυτοί οι αθλητές που θα βρεθούν στα όμορφα Χανιά μας θα γίνουν πρεσβευτές της πόλης, καθώς θα μου συγχωρήσετε, διότι αν και δεν κατάγομαι από τα Χανιά, μετά από τις τόσες επιτυχημένες διοργανώσεις που έχουμε κάνει εδώ, αισθάνομαι και λίγο Χανιώτης».

ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Το πρωτάθλημα πραγματοποιείται με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (Ε.Α.Κ. Χανίων), τον Ναύσταθμο Κρήτης και τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων Τεχνικής Κολύμβησης, με εκπροσώπους αυτών να δίνουν το παρών στην συνέντευξη Τύπου.

· Παναγιώτης Σημαντηράκης (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, διά βίου μάθησης και απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης)

«Για άλλη μια φορά ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων δείχνει ότι κατέχει τα πρωτεία στην πραγματοποίηση σημαντικών διοργανώσεων και αυτό είναι το σημαντικότερο, το γεγονός δηλαδή ότι υπάρχει το ανθρώπινο κεφάλαιο που μπορεί να υποστηρίξει. Πέραν τούτου, η Περιφέρεια Κρήτης και συνολικά η Αυτοδιοίκηση διαπιστώνει σημαντικά ελλείμματα στο κομμάτι των υποδομών, προβλήματα όπου για την επίλυσή τους χρειάζεται παρέμβαση της κεντρικής Πολιτείας και στην κατεύθυνση των διεκδικήσεών τους κινούμαστε το τελευταίο διάστημα ελπίζοντας να δοθούν εκείνες οι λύσεις που θ’ ανταποκρίνονται στην ποιότητα και στο έργο που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων».

· Αρχιπλοίαρχος Παναγιώτης Κατζάκης (Διοικητής Ναυστάθμου Κρήτης)

«Το Πολεμικό Ναυτικό είναι πάντοτε αρωγός στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, καθώς τους συνδέει το κοινό θαλάσσιο και υγρό στοιχείο. Αλλωστε πολλά παιδιά συναδέλφων θα συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες και θα έχω την χαρά και την τιμή να τους παρακολουθήσω αλλά και να τους βραβεύσω. Συγχαρητήρια στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων για τη διοργάνωση που κάνει σε δύσκολους καιρούς, μ’ εμάς όλους αρωγούς».

· Μανόλης Αδοντάκης (Αντιδήμαρχος Χανίων)

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές και να πω ότι με το κλίμα συνεργασίας παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά. Συγχαρητήρια στον Ν.Ο.Χ. που καταφέρνει να φέρει τα Χανιά στο προσκήνιο με αυτήν την πανελληνίου βεληνεκούς διοργάνωση. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους αγώνες».

· Αννα Νικολακάκη (υπεύθυνη χορηγιών ΑΝΕΚ LINES)

«Με τον πάσης φύσεως υδράργυρο να φτάνει στα ύψη ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων διοργανώνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και επιχειρεί μέσα από το όμορφο αυτό άθλημα να "δροσίσει" τα Χανιά τις επόμενες ημέρες. Η ΑΝΕΚ LINES, ουσιαστικός χορηγός μεταφοράς διευκολύνει την ακτοπλοϊκή μετάβαση στην πόλη μας 400 και πλέον αθλητών που σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν και θα τονώσουν την τοπική οικονομία κατά την παραμονή τους στην Κρήτη».

Οι αθλητές βρίσκονται από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου στην πόλη μας, μια ημέρα νωρίτερα, για προπόνηση ενώ προβλέπεται να αναχωρήσουν την Κυριακή 2 Αυγούστου μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα στις 4 ημέρες του πρωταθλήματος προβλέπει 8 αγωνιστικές, που ξεκίινησαν σήμερα στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται την Κυριακή (2/8) το απόγευμα.  Ειδικότερα, η επίσημη τελετή έναρξης του Πανελληνίου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή (31/7) στις 17:00.

Μέγας Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΑΝΕΚ LINES που συνδράμει στην μετακίνηση των αθλητών.

"Χρυσοί" χορηγοί του πρωταθλήματος είναι: η εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ - Νερό SAMARIA, η AERIAL VIEWS production, η εταιρεία εφαρμογών επικοινωνίας ΑΦΩΝ Ι. Φωκά Ο.Ε., και τα Καθαριστήρια STEGNO Plus.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ