ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΛΑΡΙΣΑ

Η Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών και των εκπροσώπων των ομάδων (pics)

  15.04.2022 16:56       971

Όλα είναι έτοιμα στη Λάρισα για τη διοργάνωση, μέσα στο Σαββατοκύριακο (16-17 Απριλίου), των Stoiximan Final-4 Κυπέλλων υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων και τον ενεργό ρόλο της Περιφερειακής επιτροπής Θεσσαλίας της ΚΟΕ. Το απόγευμα της Παρασκευής (15/4) δόθηκε η καθιερωμένη συέντευξη Τύπου με την παρουσία των διοργανωτών και των εκπροσώπων των ομάδων που θα μετέχουν στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Κυριάκος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Για μια ακόμη φορά η Λάρισα φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση. Ευχαριστούμε κ.Περιφερειάρχα και κ.Μόρα για τη φιλοξενία και ότι κάνατε για εμάς, είσαστε δίπλα μας σε ό,τι σας ζητήσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής Θεσσαλίας, Γιώργο Κατσαντώνη που είναι ουσιαστικά το μάτι και η φωνή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλία, έχει κάνει πάρα πολλά. Το Κύπελλο Ελλάδας της Υδατοσφαίρισης είναι μια μεγάλη διοργάνωση, το γνωρίζετε όλοι. Φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες ομάδες της χώρας μας. Όλοι εσείς που βρίσκεστε εδώ, το αξίζετε, και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Η Υδατοσφαίριση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει μεγάλη αίγλη, μεγάλη δημοσιότητα, και αυτό οφείλετε σε εσάς, αθλητές, προπονητές και σωματεία. Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ευχαριστήσουμε που φθάσατε σε αυτό το σημείο το εθνικό μας άθλημα. Πρέπει όμως και αυτό το άθλημα να το προστατεύσουμε.

Είναι δική μας ευθύνη, και υποχρέωση η συμπεριφορά μας να είναι τέτοια, που να συνάδει με τις επιτυχίες του αθλήματος. Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω από τη θέση που βρίσκεται ο κάθε ένας, αθλητές, προπονητές και παράγοντες σωματείων, να προστατεύσουμε την καλή εικόνα που έχουμε εσωτερικά και εξωτερικά του σπορ, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και προβολή. Οι δύο τελικοί της Κυριακής θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ, γεγονός που είναι ιδιαιτέρως τιμητικό για όλους μας, αλλά από την άλλη μεριά ανεβαίνουν και οι υποχρεώσεις μας. Αυτό το διήμερο στη Λάρισα, θα αγωνιστούν μερικοί από τους καλύτερους αθλητές παγκοσμίως, χρυσός Ολυμπιονίκης, ασημένιοι και χάλκινοι Ολυμπιονίκες,  και εμείς όλοι που αγαπάμε αυτό το σπορ περιμένουμε μεγάλες και δυνατές μονομαχίες. Και είμαι σίγουρος πως θα δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας. Κε Περιφερειάρχα, εμείς θα είμαστε μαζί και προς το τέλος του καλοκαιριού, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αθλητές/τριες κάτω των 16 ετών, με περισσότερες από 50 χώρες που θα βρεθούν στη Λάρισα και στο Βόλο, σε μια πανδαισία υδατοσφαίρισης για τις ηλικίες αυτές.

Σε σχετική ερώτηση, εξάλλου, τόνισε: «Θα έρθει συγκεκριμένος αριθμός φιλάθλων από κάθε ομάδα. Ονομαστικά, δόθηκε από κάθε ομάδα η λίστα στην Ομοσπονδία που σημαίνει ότι κάθε ένας που θα παρακολουθήσει τους αγώνες αυτό το διήμερο, θα πρέπει να είναι δηλωμένος ονομαστικά. Επίσης θα φιλοξενήσουμε τις ομάδες τις Περιφέρειας. Επίσης σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο, που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τη στιγμή που έφτασαν οι ομάδες στο ξενοδοχείο. Καλό θα είναι, κανένας να μην προσπαθήσει να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Θα παρακολουθήσουν τους αγώνες όσοι πρέπει να μπουν στο κολυμβητήριο και κανένας άλλος».  

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Σας ευχαριστούμε κ. πρόεδρε για την τιμή που μας κάνετε να γίνουν αυτοί οι αγώνες στη Λάρισα. Και έχουν τη δυνατότητα οι Θεσσαλοί να δούν από κοντά μεγάλες ομάδες ,και μεγάλους παίκτες που μας κάνουν περήφανους, και να δοθεί μια ώθηση στο άθλημα στη Θεσσαλία και τη Λάρισα, που γνωρίζει μια άνθηση τον τελευταίο καιρό. Φωνάζαμε και αγωνιούσαμε να κατακτήσει την πρώτη θέση η Εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρόσφατα είχαμε τις κατακτήσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων από τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό. Είναι μεγάλη χαρά που γίνονται για πρώτη φορά αγώνες σε ένα ανοιχτό κολυμβητήριο που παραλάβαμε στα μπετά, και το ολοκληρώσαμε σε δύσκολες εποχές, ένα κολυμβητήριο που έπρεπε να γίνει το 2004. Είναι σαν εγκαίνια. Κάναμε μια από τις πλέον χρήσιμες επενδύσεις έξι εκατομ. Ευρώ, που αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλη προστιθέμενη αξία. Για μένα ό,τι αθλητικό είναι πολύ μεγάλο έργο και στηρίζουμε κάθε άθλημα. Πόσο περισσότερο τη Υδατοσφαίριση που μας ανεβάζει πολύ ψηλά. Μας δίνεται ανάταση και ελπίδα και σας ευχαριστούμε πολύ».

Βαγγέλης Μόρας (Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης για τον αθλητισμό του Δήμου Λαρισαίων και δημοτικός σύμβουλος): «Θα ήθελα να σας μεταφέρω το χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Δημάρχου. Ως δημοτική αρχή είμαστε χαρούμενοι που βλέπω τέτοιους αθλητές εδώ,  σε ένα στολίδι όπως είναι το κολυμβητήριο που θα διεξαχθεί το F-4, καθώς μετά από πολλά προβλήματα κατάφεραν και το δημιούργησαν. Είμαστε δίπλα σας και εύχομαι στο μέλλον να κάνουμε πολλές ακόμη διοργανώσεις στην πόλη μας».

Γιώργος Κατσαντώνης (Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της ΚΟΕ): «Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία που μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε την ευκαιρία να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες εδώ στη Λάρισα. Δεν θα μπορούσαμε να τους κάνουμε όμως χωρίς τη βοήθεια του Περιφερειάρχη που είναι πάντα δίπλα μας και της Περιφέρειας, όπως επίσης και του Δήμου».

Αλεξάντερ Τσίριτς (προπονητής Ολυμπιακού γυναίκες): "Είμαστε καθόλα έτοιμοι να ανταποκριθούμε και σε αυτή τη διοργάνωση. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας θέλουμε και αυτό το τρόπαιο, αλλά και το πρωτάθλημα. Ο ημιτελικός με τον Εθνικό είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και όλα μπορούν να συμβούν. Θα κάνουμε το καλύτερο για να βρεθούμε στον τελικό. Το μυστικό για το ότι συνεχίζονται οι επιτυχημένες εμφανίσεις της ομάδας και μετά την αλλαγή προπονητή, είναι επειδή έχουμε ίδια φιλοσοφία με τον Χάρη Παυλίδη. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες και καλή επιτυχία σε όλους".

Μαργαρίτα Πλευρίτου (αρχηγός Ολυμπιακού γυναίκες): "Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια και να ευχαριστηθεί ο κόσμος, που θεωρώ ότι θα διψάει εδώ στη Λάρισα να δει αγώνες τέτοιου επιπέδου. Είμαστε πανέτοιμες".

Κική Στρατιδάκη (αρχηγός ΑΕΚ γυναίκες): "Ελπίζω ότι θα γίνει μια σπουδαία διοργάνωση με ωραία παιχνίδια. Ευχαριστούμε τη Λάρισα που μας φιλοξενεί. Είναι καλό για το άθλημά μας να γίνονται αυτές οι διοργανώσεις στην περιφέρεια"

Κική Λιώση (προπονήτρια ΑΕΚ γυναίκες): "Για μας είναι, ήδη, μεγάλη επιτυχία ότι βυσκόμαστε σε αυτό το Final-4. Αγωνιζόμαστε στον ημιτελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάμε, θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα που έχουμε για πρόκριση στον τελικό".

Αντιγόνη Ρουμπέση (προπονήτρια Εθνικού Nobel Hellas γυναίκες): "Μετά την κατάκτηση του LEN Trophy δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και σε αυτή τη διοργάνωση. Θα επιδιώξουμε να βρεθούμε στον τελικό και να τα δώσουμε όλα για το Κύπελλο, είναι στόχος. Καλή επιτυχία σε όλους".

Φοίβη Χατζηκυριακάκη (αρχηγός Εθνικού NObel Hellas γυναίκες): "Ευχαριστούμε τη Λάρισα για την ωραία φιλοξενία. Μπράβο στην ΚΟΕ, είναι έξυπνη η ιδέα της να κάνει μαζί τα μαζί φάιναλ φορ κυπέλλων Ανδρών και Γυναικών".

Τίνα Κοντογιάννη (αρχηγός ANO Γλυφάδας I-Repair γυναίκες): "Συγχαρητήρια σε Ολυμπιακό και Εθνικό που πήραν τα Κύπελλα Ευρώπης. Το ελληνικό πόλο προοδεύει συνεχώς. Για το F-4 του Κυπέλλου ας το πάρει ο καλύτερος, που εύχομαι να είμαστε εμείς. Ευχαριστώ για τη στήριξη τον χορηγό μας I-Repair".

Θοδωρής Ανδρεάκος (προπονητής ΑΝΟ Γλυφάδας I-Repair γυναίκες): "Θέλουμε πολύ να πάμε τελικό και να διεκδικήσει η Γλυφάδα τίτλο, όπως παλιά. Δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε. Αυτή η διοργάνωση γίνεται σε μια καλή συγκυρία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης από τον Ολυμπιακό και του LEN TROPHY από τον Εθνικό".

Κώστας Κόκκινάκης (αρχηγός Υδραϊκού άνδρες): "Ευχαριστούμε τη Λάρισα για τη φιλοξενία. Ελπίζω να το πάρει ο καλύτερος το τρόπαιο και να έρθει να δει ο κόσμος μεγάλους σε αξία αθλητές και αθλήτριες".

Μάκης Βολτυράκης (προπονητής Υδραϊκού άνδρες): "Συγχαρητήρια σε όσους πήραν ευρωπαϊκά τρόπαια. Ελπίζω ότι θα γίνουν καλοί αγώνες και θα τους απολαύσουν οι φίλοι του αθλήματος που θα γεμίσουν το κολυμβητήριο. Μπράβο στη Λάρισα που πήρε τη διοργάνωση, είναι σημαντικό για το άθλημά μας να γίνονται μεγάλοι αγώνες στην περιφέρεια".

Δημήτρης Μάζης (προπονητής ΑΕΚ άνδρες): "Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς για τη φιλοξενία, συγχαρητήρια στους τροπαιούχους Ευρώπης. Η ΑΕΚ μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Παίζουμε με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό, γνωρίζουμε την αξία του, αλλά θα προσπαθήσουε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάμε για το καλύτερο δυνατό".

Νίκος Στελλάτος (αρχηγός ΑΕΚ άνδρες): "Είναι μια τεράστια διοργάνωση στην οποία μετέχουν μεγάλοι αθλητές. Στόχος μας μετά από αυτήν να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην πισίνα. Η διοργάνωση μεγάλων αγώνων στην περιφέρεια συντελεί στην διάδοση και εξάπλωση του αθλήματός μας".

Χρβόγε Κόλιανιν (προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης άνδρες): "Συγχαρητήρια σε όλους και σε αυτούς που πήραν ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά και στους διοργανωτές των F-4. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλό παιχνίδι στον ημιτελικό και να μπούμε τελικό ώστε να διεκδικήσουμε άλλο ένα Κύπελλο".

Μανώλης Μυλωνάκης (αρχηγός ΝΟ Βουλιαγμένης άνδρες): "Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Εύχομαι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να προσφέρουμε όμορφο θέαμα. Θέλουμε να πάμε τελικό και να πάρουμε τρόπαιο".

Κώστας Μουρίκης (αρχηγός Ολυμπιακού άνδρες): "Είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλήματος. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που συμβάλλει ώστε να γίνει η διοργάνωση στη Λάρισα. Παρότι είμαστε το φαβορί δεν πρέπει να εφησυχάζουμε διότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Μετά κορονοϊό είναι η πρώτη φορά που θα είναι γεμάτο το κολυμβητήριο σε F-4 Κυπέλλου κι αυτό είναι υπέροχο".

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού άνδρες): "Είμαι Θεσσαλός, από τον Βόλο, αλλά έχω δεσμούς και με τη Λάρισα και γνωρίζω καλά και το έργο του κ. Αγοραστού, γενικότερα, όχι μόνον σον αθλητισμό. Έχει συμβάλει και τα προηγούμενα χρόνια στις διοργανώσεις μας και συνεχίζει. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται σε πόλη της περιφέρειας δύο μαζεμένα φάιναλ φορ, δύσκολο εγχείρημα, αλλά θα τα καταφέρουν οι διοργανωτές. Θα σεβαστούμε τη φιλοξενία και θα προσφέρουμε ωραίο θέαμα. Είναι στόχος το κύπελλο, αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε σοβαροί και να ιδρώσουμε".

Θυμίζουμε ότι οι ημιτελικοί του Σαββάτου έχουν ως εξής: 16.00 ΑΕΚ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR (Γυναίκες), 17.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS (Γυναίκες), 19.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ (Άνδρες), 20.30 ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Άνδρες). Την Κυριακή στις 17.00 θα γίνει ο Τελικός των Γυναικών και στις 19.00 ο τελικός των Ανδρών.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής - Θοδωρής Νταβέλος