ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Συνέντευξη Τύπου του ματς Ελλάδα-Ισπανία για το Γουόρλντ Λιγκ

  05.01.2012 14:24       1419

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ιδιόκτητο κολυμβητήριο του Ν.Ο. Πατρών στην ακτή Δυμαίων, η Συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας πόλο ανδρών με αντίπαλο την Ισπανία, που θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα στις 19:00 στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ.

Ομιλητής ήταν ο προπονητής του Ν.Ο. Πατρών, Γιάννης Γιαννουρής, ο οποίος δήλωσε: «Να ζητήσουμε συγγνώμη για την απουσία των βασικών πρωταγωνιστών, που είναι τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάζεται για το βαρύ πρόγραμμα που έχει και θα έρθει αύριο το απόγευμα, πηγαίνοντας κατευθείαν για προπόνηση. Ωστόσο, επικοινωνήσαμε με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ντράγκαν Άντριτς, ο οποίος μας επεσήμανε:

Ντράγκαν Αντριτς: Θα επιδιώξουμε τη νίκη

‘‘Η διοργάνωση του Γουόρλντ Λιγκ είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή του αθλήματός μας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο αγώνας μας με την Εθνική Ισπανίας γίνεται στην Πάτρα και αν δεν κάνω λάθος μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρυσι, κατά τους αντίστοιχους αγώνες του Γουόρλντ Λιγκ στην Ιταλία, αυτοί διεξάγονταν κάθε φορά και σε διαφορετική πόλη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Πάτρα, μία πόλη με μεγάλη παράδοση στο πόλο, με πολλούς φίλους, που θα έρθουν να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών. Η αλήθεια είναι πως η προτεραιότητά μας σε πρώτη φάση, είναι οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες στο Αϊντχόφεν. Έχουμε κάνει μία καλή προετοιμασία στη διάρκεια των εορτών, όπου είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε και πέντε φιλικά στο Μαυροβούνιο, με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα. Ο αγώνας μας απέναντι στους Ισπανούς το Σάββατο το βράδυ θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μας μετά από αυτόν με τους Τούρκους τον περασμένο Δεκέμβρη. Στην τελευταία συνάντησή μας απέναντι στην Ισπανία χάσαμε μέσα στη Βαρκελώνη μόλις με ένα γκολ, στις λεπτομέρειες. Τους Ισπανούς τους ξέρουμε αρκετά καλά, αφού και πέρυσι είχαμε κάνει κοινή προετοιμασία. Πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα, στο οποίο βέβαια εμείς θα επιδιώξουμε τη νίκη. Για το φετινό Γουόρλντ Λιγκ ακολουθεί ο αγώνας με τη Ρουμανία, που και με αυτή κάναμε κοινή προετοιμασία πέρυσι, λίγο πριν αντιμετωπίσουμε τη Σλοβακία στον αγώνα πρόκρισης για το Αϊντχόφεν. Η διοργάνωση του Γουόρλντ Λιγκ φέτος για την Εθνική μας είναι πιο βατή σε σχέση με την περυσινή, που είχαμε κληρωθεί σε όμιλο εξαιρετικά δύσκολο. Το γεγονός αυτό θα έλεγα πως μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να διακριθούμε’’.

Γιάννης Γιαννουρής: Να δει ο κόσμος της Πάτρας ομάδα υψηλών προδιαγραφών

Ο Γιάννη Γιαννουρής συνέχισε: «Σε μία εποχή αρκετά δύσκολη για τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, ο ΝΟΠ τόλμησε να πάρει μία διοργάνωση, που έχει μεν ένα κόστος, αλλά υπάρχει αυτή η δίψα για να έρθει μία ομάδα που παίζει ένα πόλο υψηλών προδιαγραφών, για να δουν τα δικά μας παιδιά και ο κόσμος της Πάτρας την Εθνική Ελλάδας. Η Εθνική προσπαθεί να μπει πάλι σε τροχιά πρώτης γραμμής. Το Γουόρλντ Λιγκ είναι περισσότερο ‘προμότιον’ και η Εθνική πρέπει να παίζει παντού, έτσι παίρνουμε την ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Το μήνυμα είναι: ‘‘Δώστε μας και άλλες διοργανώσεις’’. Η Πάτρα εκπροσωπείται με έναν αθλητή, τον Φίλιππα Καραμπέτσο και έχει και έναν δεύτερο, τον Χριστόδουλο Κολόμβο, οπότε οι Πατρινοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν και δικό τους παιδί στο συγκεκριμένο αγώνα, τον Φίλιππα, που θα είναι στην αποστολή. Έχουμε κινητοποιηθεί για να έρθει κόσμος και περίπου 50 άτομα δουλεύουν εθελοντικά για τη διοργάνωση αυτή. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το OTE TV. Ξέρουμε ότι είναι η τρίτη αγωνιστική του Γουόρλντ Λιγκ, δεν είναι τελικός Παγκοσμίου ή Ευρωπαϊκού, αλλά θέλουμε να είμαστε γουρλήδες για τη συνέχεια της Εθνικής».