ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η συνέντευξη τύπου του Βικέλας Καπ

  19.08.2015 18:52       1077

ΦΩΤΟ (από αριστερά προς τα δεξιά): Γουλιέλμος Πρίντεζης (Υπεύθυνος Αθλητισμού Δήμου Σύρου-Ερμούπολης), Δημήτρης Γρυπάρης (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ), Γιώργος Μαραγκός (Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης), Χρηστιάννα Πάπιτση (εκπρόσωπος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου).

Για 12η συνεχή χρονιά, μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού πόλο δίνουν ραντεβού στη Σύρο, η οποία θα φιλοξενήσει για άλλη μία χρονιά το διεθνές τουρνουά Νέων Ανδρών (γεννημένοι μέχρι 1995) με την επωνυμία Bικέλας Καπ, στο οποίο φέτος συμμετέχουν οι Ελλάδα, Ιταλία, Ρωσία και Αίγυπτος.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχειακού Μεγάρου Σύρου-Ερμούπολης η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά το οποίο διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN) και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης, ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Γουλιέλμος Πρίντεζης και η περιφερειακή σύμβουλος Χριστιάννα Πάπιτση, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη.

Γιώργος Μαραγκός (Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης): "Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου και η Σύρος είναι ο μοναδικός τόπος διεξαγωγής του εδώ και 12 χρόνια. Ξεκίνησε το 2004 και έχει πλέον παγιωθεί στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Σ' αυτήν συμμετέχουν μεγάλα ανερχόμενα ονόματα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πόλο, ανάμεσα σ' αυτά και η δική μας Εθνική ομάδα, ενώ παράλληλα είναι αφιερωμένη στον Δημήτριο Βικέλα.

Εύχομαι να έχουμε μία πετυχημένη διοργάνωση, η οποία θα συμβάλει στην προβολή και την εξωστρέφεια της Σύρου με την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού στον οποίο θέλουμε να επενδύσουμε ως νησί. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Γρυπάρη που έχει συνδέσει το όνομα του με την διεξαγωγή αυτού του τουρνουά".

Γουλιέλμος Πρίντεζης (Υπεύθυνος Αθλητισμού Δήμου Σύρου-Ερμούπολης): "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε και πάλι αυτό το σημαντικό τουρνουά, η Σύρος αποτελεί τη μόνιμη έδρα του. Είναι το 2ο πιο σημαντικό τουρνουά που διεξάγεται στην Ελλάδα μετά το "Σαμαρτζίδης Cup", το οποίο μάλιστα φέτος δεν πραγματοποιήθηκε. Εύχομαι να έχουμε μία καλή διοργάνωση και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ".

Δημήτρης Γρυπάρης (Γ’ Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): "Αρχικά να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ο οποίος δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί, καθώς βρίσκεται στο Βόλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών.

Ως Συριανός δεν έκανα τίποτα περισσότερο απ' το να βοηθήσω στην διεθνή προβολή της Σύρου με την διεξαγωγή αυτού του τουρνουά. Οι άνθρωποι του πόλο παγκοσμίως παρακολουθούν τέτοιες διοργανώσεις.

Το επίπεδο της δικής μας Εθνικής ομάδας είναι φέτος πολύ υψηλό, μόλις χθες γυρίσαμε από τη Μάλτα όπου ισοβαθμήσαμε στην 1η θέση με την Σερβία και την Ιταλία. Η ομάδα μας έχει μόλις δύο αθλητές γεννημένους το 1995, ενώ έχει και έναν αθλητή του 1999, τον Νικολαϊδη. Συγκρατήστε αυτό το όνομα γιατί σε λίγα χρόνια θα τον καμαρώνουμε στην ανδρική Εθνική ομάδα. Παράλληλα, έχει για πρωτή μία μεγάλη μορφή του ελληνικού πόλο, τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου.

Πρόκειται για μία εκδήλωση διεθνούς επιπέδου και ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Δήμο που μας στηρίζουν, αν και πρέπει να πω ότι ο Δήμος μας κατάλαβε περισσότερο. Θα πρέπει η Περιφέρεια να έχει πάντα τον πρώτο λόγο σε τέτοιες διεθνείς διοργανώσεις. Δεν είναι ασήμαντο γεγονός, έχουν περάσει από Σύρο δεκάδες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου.

Ζητάμε μια ηθική δικαίωση γι' αυτά τα παιδιά τα οποία σε δύσκολους καιρούς δίνουν χαρά και τονώνουν το ηθικό όλων των Ελλήνων. Η Σύρος μπορεί και πρέπει να πάρει δυνατά διεθνή τουρνουά μέσα από τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί τον αθλητικό τουρισμό.

Πρέπει να προσεγγίσουμε ξανά ομάδες να έρχονται για προετοιμασία. Το 2004 πασχίσαμε να γίνει το κολυμβητήριο Σύρου ολυμπιακό προπονητήριο και το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν 23 ομάδες για προετοιμασία και να "πέσουν" στο νησί 1,5 εκατομμυρια ευρώ. Αυτό το χάσαμε με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου το χειμώνα και πρέπει να το ξανακερδίσουμε".

Το πρόγραμμα του Βικέλας Καπ 2015:

Παρασκευή 21/8

19:00 Ιταλία-Αίγυπτος

20:15 Ελλάδα-Ρωσία

Σάββατο 22/8

19:00 Ρωσία-Αίγυπτος

20:15 Ελλάδα-Ιταλία

Κυριακή 23/8

09:00 Ρωσία-Ιταλία

10:15 Ελλάδα-Αίγυπτος

11:30 Τελετή Λήξης-Απονομές

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ