MASTERS / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

  02.06.2023 20:17       2582

Λίγους μήνες μετά το χειμερινό συναπάντημα στο Καρπενήσι, οι  Masters της κολύμβησης συναντήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που άνοιξε τα πανιά του σήμερα Παρασκευή (2/6) και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Συμμετέχουν περί τους 500 κολυμβητές / τριες από όλη τη χώρα.

Η ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ελευθερία Σαραντίδου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση για «Τον αριθμό των συμμετοχών, κάθε χρόνο είναι και περισσότερες. Είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Ευχαριστούμε όλους που συμμετέχουν, ευχόμαστε καλή επιτυχία και νέα ρεκόρ».

Απονομές έκανε η Γ' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Αλεξία Μαρίνη.

Ο Ιωσήφ Αβαγιανός είναι 77 ετών και ανυπομονούσε να «πέσει» στη πισίνα. Έχει επιλέξει...βαρύ πρόγραμμα: 50-200-400μ ελεύθερο και 50μ ύπτιο. Κατάγεται από τη Μυτιλήνη και το όνομα Ιωσήφ το οφείλει σε δυο παράγοντες: γεννήθηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων του 1946 (Ιωσήφ του μνήστορος) αλλά και ο παππούς του, επίσης Ιωσήφ, είχε γεννηθεί 26/12. Ξεκίνησε από τον τοπικό Ναυτικό Όμιλο, και όπως θυμάται «Δεν είχαμε τότε τις ανέσεις που ακολούθησαν, και εμείς κάναμε προπονήσεις και αγώνες στη θάλασσα, όπως καταλαβαίνετε, μόνο το καλοκαίρι. Όταν στα 17 μου πέρασα στο Πολυτεχνείο, σταμάτησα. Σπούδασα, υπηρέτησα στο Ναυτικό, και ακολούθησα μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα ως Μεταλλουργός Μηχανικός MSC. Διετέλεσα επί 30ετία Διευθυντικό Στέλεχος στη Βιομηχανία έχοντας την ευθύνη του σχεδιασμού, εγκαταστάσεων και λειτουργίας Παραγωγής Βιομηχανικών Μονάδων».

Η σπίθα όμως σιγόκαιγε μέσα του και το 2016 «μου τηλεφώνησε ένας φίλος και μου μίλησε για τους masters. Αμέσως είπα ναί, γράφτηκα και ξεκίνησα προπονήσεις στον Ωκεανό. Τη πρώτη φορά δεν το κρύβω πως δυσκολεύτηκα, αλλά υπήρχε το μεράκι και η διάθεση. Στη πορεία έκανα και open water. Η Κολύμβηση και όλη αυτή η προσπάθεια των βετεράνων, με αναζωογόνησε. Επτά χρόνια τώρα μόνο όμορφες εικόνες έχω. Πλέον με τους συναθλητές μου γνωριζόμαστε πολύ καλά, γίνεται η σχετική πλάκα, αλλά όλα και όλα, μέσα στον αγώνα αυτά τα ξεχνάμε», λέει χαμογελώντας.

Ο γιός του ο Ανδρέας, συμμετέχει επίσης στη κατηγορία 45-49 ετών και όπως λέει ο πατέρας «αυτός είναι καλύτερος και έχει αποσπάσει περισσότερες διακρίσεις».

Τα αποτελέσματα και όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Αύριο Σάββατο (3/6) το πρόγραμμα αρχίζει στις 09.00 και 17.00, ενώ την Κυριακή (4/6) στις 09.00.

Τους αγώνες καλύπτει απευθείας η ΚΟΕ TV.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος