ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Η τελετή έναρξης στην παραλία του Βόλου (photos)

  31.08.2019 23:46       1222

Εντυπωσιακή ήταν η Τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νεανίδων που έγινε το Σάββατο (31/8) το βράδυ στην παραλία του Βόλου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος από το 1984 έως και το 2000, συμμετείχε και ο ίδιος ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών σε πέντε Ολυμπιακούς αγώνες και σε δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των αποστολών των Εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, κατά μήκος της παραλίας και με κατάληξη στον ειδικό χώρο έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα τους χαιρετισμούς των επισήμων, την προβολή video με παρουσίαση των φυσικών καλλονών, της ιστορίας, της γαστρονομίας και του πολιτισμού του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να «συστηθεί» η Μαγνησία στους φιλοξενούμενους αθλητές και συντελεστές των αγώνων.

Ακολούθησε μία μικρή «ξενάγηση» στον μύθο της Αργούς, με την παρουσία του ιστορικού καραβιού στον χώρο του λιμανιού όπου διεξήγετο η εκδήλωση. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς από το Κρητικό Τμήμα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, το οποίο παράλληλα συνόδευσε ζωντανή ορχήστρα με τη συμμετοχή των Θέμη Βαγενά (τσέλο), Κωνσταντίνου Χίνη (ηλεκτρικό τσέλο), Θεοφανώς Μπατσκίνη (βιολί) και Δημήτρη Δεμίρη (ηλεκτρική κιθάρα), η οποία ανέλαβε να «δέσει» την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, με διεθνείς μελωδίες.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή χορογραφία του Κωνσταντίνου Πανόπουλου της σχολής χορού Break A Move, που απεικόνιζε σκηνές από το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο ουρανός φωτίστηκε από τη ρίψη των βεγγαλικών.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της LEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Μπορείτε να δείτε και πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής