ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η Τελετή Έναρξης των αγώνων

  04.09.2014 11:52       1728

Λιτή αλλά και συνάμα όμορφη ήταν η τελετή έναρξης του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης κολύμβησης (COMEN CUP) που έγινε χτες βράδυ στο νέο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης που είχε φωτιστεί κατάλληλα για την εκδήλωση.

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο, παρέλασαν οι 26 αποστολές υπό τους ήχους της μπάντας της 12ης Μεραρχίας και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, του Προέδρου της ΚΟΕ και της COMEN Δημήτρη Διαθεσόπουλου και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό που ήταν παρόν στην εκδήλωση, όπως και ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και τη Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, χαρακτήρισε το Μεσογειακό Κύπελλο σπουδαία διοργάνωση που ουσιαστικά αποτελεί Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων και δήλωσε υπερήφανος που η COMEN διοργανώνει τέτοιους αγώνες.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες και ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν στην επιτυχία τους.

Μιλώντας στη συνέχεια ως Πρόεδρος της ΚΟΕ, στα ελληνικά, επεσήμανε: «Η πανέμορφη ακριτική Αλεξανδρούπολη που θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας μας από Ανατολή, έχει μια μακρόχρονη ιστορία, με σημαντικές πολιτιστικές καταβολές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα., ένα λαό με όλο τον Έβρο που κάνει όλους εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες να νιώθουμε ασφαλείς».

Και συνέχισε: «Η Αλεξανδρούπολη έχει μία από τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις για την κολύμβηση πλέον και μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για μεγάλες διοργανώσεις στο χώρο του υγρού στίβου».

Τελειώνοντας υπογράμμισε: «Εσείς κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος σας, η Περιφέρεια γενικότερα, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή την προοπτική για το καλό του αθλητισμού μας και του τόπου σας και εμείς υποσχόμεθα ότι θα σταθούμε αρωγοί σε μια τέτοια προσπάθεια».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ