ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η τελετή έναρξης των αγώνων (pics)

  30.08.2023 22:11       2144

Λαμπρή ήταν η Τελετή έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής κολύμβησης Παίδων / Κορασίδων που έγινε στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, λίγο πριν από την απογευματινή ενότητα των αγώνων και με την παρουσία πλήθους κόσμου, των επισήμων των aquatics και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού.

Η Τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση των 34 Εθνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες και την παρέλαση των εκπροσώπων τους. Στη συνέχεια είχαμε τους χαιρετισμούς των επισήμων, κατά σειρά, από τον οικοδεσπότη Πρόεδρο της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κυριάκο Γιαννόπουλο, από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και από τον Πρόεδρο της World Aquatics κάπτεν Χουσεΐν Αλ Μουσαλάμ, ο οποίος κήρυξε και επίσημα την έναρξη των αγώνων.

Ακολούθησαν ο όρκος των αθλητών - αθλητριών, που απήγγειλε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Εστέλλα Καραμανίδου και η επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο στον Πρόεδρο της World Aquatics κάπτεν Χουσεΐν Αλ Μουσαλάμ. Η τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς.

Στην Τελετή Έναρξης παραβρέθηκαν, από τις θέσεις των επισήμων και ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ο Γενικός Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ο Υποδιοικητής της ΣΣΕ Ταξίαρχος Χρήστος Σπανίδης και ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Δείτε, πάνω, πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου:

«Κυρίες και κύριοι, οικογένεια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έχω τη χαρά να καλωσορίσω σήμερα εδώ στην Ελλάδα, στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης:

Τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση.

Τον Πρόεδρό μας στη World Aquatics, Captain Hussein Al Musallam.

Τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Τον Γενικό Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων κ. Αναστάσιο Πολύχρονο.

Το Μέλος του World Aquatics Bureau, κυρία Cheryl GIBSON.

Την World Aquatics Technical Artistic Swimming Committee – Πρόεδρο, κα Lisa SCHOTT

Τους Κριτές, Τεχνικούς Ελεγκτές, Αθλητές, Προπονητές, Διευθυντές ομάδων.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρό μας στη World Aquatics Captain Hussein Al Musallam για την εμπιστοσύνη του να ανατεθεί στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αυτή η παγκοσμίως αναγνωρισμένη διοργάνωση.

Διακόσιες πενήντα πέντε (255) αθλήτριες, δεκαπέντε (15) άνδρες αθλητές, από τριάντα τέσσερις (34) χώρες, βρίσκονται εδώ στην Αθήνα για να διαγωνιστούν σε αυτόν τον όμορφο χώρο της πισίνας «ΚΥΠΡΟΣ».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Διοικητή της Στρατιωτικής Ακαδημίας, κ. Πολύχρονο, για την πολύτιμη προσφορά και υποστήριξή του.

Αυτή η διοργάνωση, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019, δίνει κίνητρο στους νέους αθλητές να ανακαλύψουν τον μοναδικό κόσμο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Όλοι μας είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρακολουθούμε το μέλλον του αθλήματος με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Τις καλύτερες ευχές μου για καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και ελπίζω να απολαύσετε όλοι τη διαμονή σας στην ΑΘΗΝΑ και την ελληνική φιλοξενία».

Ο χαιρετισμός του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση: 

«Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων και Κορασίδων, στο κλειστό κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, έναν χώρο συμβολικό.

Η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να διοργανώσει άρτια μεγάλα αθλητικά γεγονότα, έχοντας πάντα ως στόχο την ολοένα και αυξανόμενη διείσδυση του αθλητισμού στη συνείδηση των πολιτών.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση συνδυάζει υψηλές αγωνιστικές προδιαγραφές και συναρπαστικό θέαμα από αθλήτριες και αθλητές με εξαιρετικές αντοχές και σπάνιες δεξιότητες. Άθλημα το οποίο προοδεύει και μας χαρίζει επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο.

Καλωσορίζω στην χώρα μας τους 255 αθλήτριες και 15 αθλητές από 34 χώρες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η φιλόξενη Ελλάδα σας αγκαλιάζει, εύχομαι σε όλους καλή διαμονή και καλή επιτυχία στις αγωνιστικές τους προσπάθειες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής