ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η Τελετή Έναρξης των αγώνων (pics)

  23.05.2024 18:01       867

Με μια όμορφη Τελετή Έναρξης άνοιξε και επίσημα, το απόγευμα της Πέμπτης (23/5), η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων - Κορασίδων, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση και την παρουσίαση των 23 ομάδων που μετέχουν στους αγώνες. Στη συνέχεια, απήγγειλε τον όρκο των αθλητριών - αθλητών η διεθνής Ελληνίδα αθλήτρια Νικολίνα Γεωργακάκη.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (European Aquatics) και, φυσικά, ως οικοδεσπότης, απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισμα σε όλους, ευχήθηκε καλούς αγώνες και εγγυήθηκε μια ακόμα πετυχημένη διοργάνωση, από τις πολλές που φέρνει σε πέρας η Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας της European Aquatics, ο Ισραηλινός Νόαμ Ζβι. Οι δύο άνδρες κήρυξαν μαζί την έναρξη των αγώνων.

Η Τελετή κορυφώθηκε με μια εντυπωσιακή παρουσίαση προγράμματος “Αέριαλ” (χορευτικές φιγούρες πάνω σε κορδόνι κρεμασμένο από την κορυφή της εγκατάστασης) από την Κατερίνα Σολδάτου, σε συνδυασμό με χορό των κοριτσιών μας στην πισίνα και αντάμωμά τους στο νερό.

Στην Τελετή Έναρξης παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, η Β' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας, το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και εκπρόσωπος στην ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης, ο συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Νέων Γυναικών και Νεανίδων της υδατοσφαίρισης Ευτυχία Καραγιάννη, που παρακολούθησαν στη συνέχεια και τους αγώνες από την κερκίδα των επισήμων (αμέσως μετά ο προκριματικός Ελεύθερου Ντουέτου).

Δείτε, πάνω, πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής