ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η Τελετή Έναρξης του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" (photos)

  16.08.2018 22:56       1061

Όμορφη, λιτή και απέριττη ήταν η Τελετή Έναρξης του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" που έγινε την Πέμπτη (16/8) το βράδυ, στον Μώλο της Ιτέας, με την παρουσία των αποστολών των Εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος, των επισήμων από πλευράς ΚΟΕ και συνδιοργανωτών (Δήμου Δελφών, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΝΟ Ιτέας) και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των Εθνικών ομάδων υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου. Με πρώτη την Ελλάδα, παρέλασαν ακόμα οι αποστολές της Αυστραλίας, της Ιταλίας, της Κίνας, της Ν. Ζηλανδίας, της Ολλανδίας, της Ρωσίας, της Σερβίας.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του τουρνουά και της ιστορίας του από την Πρόεδρο το ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου, ενώ προβλήθηκαν και σε βίντεο στιγμές από προηγούμενες διοργανώσεις "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ".

Χαιρετισμό απηύθυνε από πλευράς ΚΟΕ ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον εκπρόσωπο του Δημάρχου, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Δελφών Ηλία Θεοφάνη, στον Αντιδήμαρχο Δελφών, υπεύθυνο της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Λουκά Αναγνωστόπουλο και στον Αντιδήμαρχο Δελφών, αρμόδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Νεκτάριο Μίχο.

Η Τελετή Έναρξης έκλεισε με πολύ εντυπωσιακή επίδειξη Συγχρονισμένης Κολύμβησης, στη θάλασσα, από τα νεαρά ταλαντούχα κορίτσια της ομάδας ΝΟ Βόλου Αργοναύτες (ΝΟΒΑ), κάποια εκ των οποίων είναι και μέλη της Εθνικής Ομάδας, υπό την επιτήρηση του προπονητή τους Κυριάκου Τάσιου. Ήταν οι Αναστασία Δοδοντσίδη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Αναστασία Κουτσελίνη, Λιάνα Παγώνη, Δήμητρα Ουρανίτσα, Κυριακή Καραγιάννη, Παρασκευή Τσέντζου, Ιφιγένεια Καραγιάννη.

Στον χαιρετισμό του ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός τόνισε: "Κύριε εκπρόσωπε του Δημάρχου, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κυρίες και κύριοι, φίλοι και φίλες, αγαπητοί προπονητές, αγαπητές αθλήτριες των συμμετεχόντων Εθνικών ομάδων. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας σας καλωσορίζουμε στην Ιτέα, την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Φωκικής γης, κομμάτι του ιστορικού Δήμου των Δελφών. Εδώ, στην καθιερωμένη φυσική της έδρα, διεξάγεται και φέτος η σπουδαία διοργάνωση «ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ», ως ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά προετοιμασίας για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, πρόβα - τζενεράλε λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό (Νέων Γυναικών και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Νεανίδων). Και με τη συμμετοχή επτά ακόμα Εθνικών συγκροτημάτων, από τα πιο δυνατά στον κόσμο στη γυναικεία υδατοσφαίριση.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία αγκαλιάζει με την ανάλογη θέρμη και αρωγή, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών και τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, την Περιφέρεια στερεάς Ελλάδας, αλλά και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, μια διοργάνωση ορόσημο για τον τόπο και τον Ναυταθλητισμό, που καθιέρωσε και στήριξε πρώτος, περισσότερο από κάθε άλλον, ο πρώην δήμαρχος Αριστείδης Παπαλάιος. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μη σταθούμε αρωγοί σε αυτή την όμορφη γιορτή του αθλητισμού και να στηρίξουμε τη σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματός μας διεθνώς, αλλά και της προβολής της ομορφιάς του ιστορικού αυτού τόπου και του πανάρχαιου πολιτισμού του. Τις ευχές μου για καλούς αγώνες και καλή επιτυχία στις συμμετέχουσες ομάδες, λοιπόν, ας συνοδεύει και η επίκληση στο Μαντείο των Δελφών και την Πυθία, να είναι ευνοϊκός για την Εθνική μας ομάδα ο χρησμός που θα ξεστομίσει εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην Πορτογαλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου και να επιστρέψει από εκεί με μια σπουδαία διάκριση".

Σημειώνουμε ότι το "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" θα γίνει από την Παρασκευή (17/8) έως και την Κυριακή (19/8).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του τουρνουά (Παρασκευή, 17/8): 9.00 Σερβία – Ρωσία (Β' Όμιλος), 10.30 Ελλάδα – Ιταλία (Α' Όμιλος), 17.00 Ν. Ζηλανδία – Σερβία (β' Όμιλος), 18.30 Αυστραλία – Ιταλία (Α' Όμιλος), 20.00 Ολλανδία – Ρωσία (Β' Όμιλος), 21.30 Ελλάδα – Κίνα (Α' Όμιλος).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής