ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Ευρωπαϊκό Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών

Η τελική 13άδα για το Roussillon

  30.08.2012 12:25       1354

Στο Roussillon της Γαλλίας πρόκειται να ταξιδέψει αύριο Παρασκευή (31/8) η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται εκεί από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι 13 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διοργάνωση είναι οι εξής:

Παρασκευόπουλος Νικήτας, Σολανάκης Μανώλης, Χατζηγούλας Μάριος, Γαλανόπουλος Στέφανος, Τίγκας Δημήτρης, Χρυσοσπάθης Χρυσοβαλάντης-Αθανάσιος, Αλβέρτης Νίκος, Παπαδόπουλος Τριαντάφυλλος, Μαρινάγης Γιώργος-Μανώλης, Καζάζης Μιχάλης, Δερβίσης Γιώργος, Λουϊζίδης Χρήστος, Βελώνιας Γιάννης

Την ομάδα πρόκειται να συνοδέψουν ο αρχηγός της αποστολής Γρυπάρης Δημήτρης, ο διεθνής διαιτητής που έχει ορίσει η LEN Σταυρόπουλος Νίκος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δαμάσκος Περικλής με τον βοηθό του Μπερδέ Θοδωρή και ο φυσικοθεραπευτής Τσαλκάνης Αντώνης.

Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον 3ο Όμιλο μαζί με την Ρωσία, την Ισπανία και την Λευκορωσία. Την Κυριακή 2/9 στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Λευκορωσία. Ακολουθεί ο αγώνας με την Ρωσία στις 3/9 και ώρα 17:30, ενώ την επόμενη ημέρα στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί ο αγώνας με την Ισπανία, όπου ολοκληρώνεται και η πρώτη φάση.

Την Τετάρτη 5/9 πρόκειται να διεξαχθούν οι αγώνες πρόκρισης για την 8άδα, ενώ την Πέμπτη 6/9 θα πραγματοποιηθούν τα προημιτελικά και οι αγώνες για τις θέσεις 9-16. Η Παρασκευή 7/9 θα είναι ημέρα ξεκούρασης για τις ομάδες, καθώς το Σάββατο 8/9 είναι προγραμματισμένοι οι ημιτελικοί αγώνες. Τέλος, την Κυριακή 9/9 πρόκειται να διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης.

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την επιλογή της τελικής 13άδας, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και τις προσδοκίες του από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

«Η επιλογή της τελικής 13άδας έγινε όπως γίνεται πάντα, με κριτήρια την απόδοση των παικτών και τις εκάστοτε ανάγκες της ομάδας. Προσπαθήσαμε να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, αν και υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς και ιώσεις που ταλαιπωρούν τα παιδιά. Αυτά τα προβλήματα μας ακολουθούν από την αρχή της προετοιμασίας και δυστυχώς δεν έχουν σταματήσει καθόλου. Ακόμα και το νερό που κολυμπούν οι παίκτες δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλο, αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος λόγω χρεών προς την εταιρεία ανάλυσης του νερού. Βέβαια, δεν ξέρω αν ήταν αυτή η αιτία των ιώσεων αλλά το γεγονός αυτό μας αφήνει υποψίες. Πρόκειται για δραματική κατάσταση», τόνισε ο κ. Δαμάσκος και συνέχισε λέγοντας:

«Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε. Ωστόσο, υπάρχουν βασικές ελλείψεις από την ομάδα του προηγούμενου πρωταθλήματος κυρίως λόγω της απουσίας κινήτρων. Συγκεκριμένα, έχουμε τέσσερις σημαντικές απουσίες από την βασική επτάδα. Στόχος μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και από εκεί κι έπειτα θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος