ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ / ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η τετράδα του Ωκεανού, που συνδυάζει άριστα τον αθλητισμό με την εκπαίδευση

  16.02.2023 11:14       1794

Πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε 15 ολόκληρα χρόνια κατέρριψε η τετράδα του Ωκεανού την τελευταία ημέρα του Χειμερινού πρωταθλήματος κολύμβησης Νότιας Ελλάδας, κατηγοριών Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’-Β’, που έγινε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η τετράδα του Ωκεανού με τους Γιώργο Κάλανδρο, Χαράλαμπο Αποστολάκη, Φίλιππο Γεώργιο Ζαβιτσάνο και Φίλιππο Κοσμά Βιδάλη, συνδύασε τη νίκη στην 4Χ100μ. Μικτή Ομαδική Παμπαίδων Α’, με χρόνο 4.12.35, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Η προηγούμενη επίδοση με 4:13.06 είχε σημειωθεί στις 29/06/2008, από τους Χαρίλαο Καρακαϊδο, Θεόδωρο Κουτσομπίνα, Ανδρέα Βαζαίο και Αναστάσιο Σταμουλακάτο του ΑΝΟ Αργυρούπολης. .

Ευκαιρία λοπόν να γνωρίσουμε τους «μικρούς» ρέκορντμεν, που συνδυάζουν άριστα τον αθλητισμό με την εκπαίδευση:

Γιώργος Κάλανδρος

Ο Γεώργιος Κάλανδρος γεννήθηκε στις 19/3/2009. Βρίσκεται στη Β΄ Γυμνασίου. Διακρίθηκε με Αριστείο, αποφοιτώντας από την Α΄ Γυμνασίου με 19,2. Ασχολείται με τη κολύμβηση και ανήκει στην ομάδα του «ΩΚΕΑΝΟΥ» από οκτώ ετών, έχοντας πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνιες και Διασυλλογικές Διοργανώσεις. Μαθαίνει Αγγλικά και Γαλλικά. Στον (περιορισμένο) ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να ακούει μουσική και να συμμετέχει σε ο,τιδήποτε εμπλέκεται το παιχνίδι, απολαμβάνοντας την παρέα με τους συνομηλίκους του. Είναι μεθοδικός και του αρέσει να είναι επιμελής σε ό,τι αφορά στις μαθητικές του υποχρεώσεις και συνεπής στις προπονήσεις του. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στη φύση και σε ό,τι περιλαμβάνεται σε αυτήν.

Χαράλαμπος Αποστολάκης

Γεννήθηκε το 2009 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα μέχρι την ηλικία των εννέα ετών. Ξεκίνησε την κολύμβηση σε ηλικία πέντε ετών στον Ν.Ο. Καλαμάτας. Το 2018 μετοίκησε με την οικογένειά του στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε τις προπονήσεις στην ομάδα του Ωκεανού. Είναι μαθητής της Β' Γυμνασίου με πολύ καλές επιδόσεις στα μαθήματα. Αν και ο ελεύθερος χρόνος του είναι αρκετά περιορισμένος λόγω των προπονήσεων και των μαθημάτων, του αρέσει να παίζει πινγκ πονγκ και μπάσκετ με του φίλους του.

Φίλιππος Γεώργιος Ζαβιτσάνος

Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου του 2009 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη κολύμβηση στην ηλικία των δύο ετών. Αργότερα  ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και το Taekwondo το οποίο στην ηλικία των 11 ετών σταμάτησε έχοντας αρκετές  διακρίσεις. Για αρκετά χρόνια, έκανε παράλληλα κολύμβηση και ποδόσφαιρο όμως αποφάσισε να επικεντρωθεί στη κολύμβηση. Όλα του τα χρόνια είναι στην ομάδα του Α. Ο Ωκεανός και προπονητές του είναι οι κ. κ. Δημήτρης και Γιώργος Δαμασιώτης. Τα στυλ του είναι 50 & 100 ελεύθερο και 50 &100 πεταλούδα. Έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο πανελλήνια ρεκόρ στα 50 ελεύθερο και άλλα πέντε σε σκυτάλες. Στόχος του όπως λέει είναι να καταφέρει να συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις αλλά και ταυτόχρονα να έχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Μαθητής και αυτός της Β' Γυμνασίου. Τις ελεύθερες ώρες, του αρέσει να πηγαίνει στο γήπεδο μαζί με τον αδελφό του και τον πατέρα του να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα τον Ολυμπιακό αλλά και να βγαίνει με τους φίλους του. Τα χόμπι του είναι τα ταξίδια, τα extrem sports αλλά και να παίζει ποδόσφαιρο με τους φίλους του.

 Φίλιππος Κοσμάς Βιδάλης

Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2009 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένειά του όταν έγινε επτά χρονών. Από πολύ νωρίς έδειξε την αγάπη του και τις ικανότητες του στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στη κολύμβηση, όπου άρχισε να λαμβάνει μέρος σε διοργανώσεις από την ηλικία των πέντε ετών. Του αρέσουν ιδιαίτερα τα ταξίδια και η γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς και είχε την τύχη να ταξιδέψει από νωρίς σε αρκετές χώρες. Ο Φίλιππος είναι δίγλωσσος στα Ελληνικά και Αγγλικά και μαθαίνει Ισπανικά και Γερμανικά σε επίπεδο Α2. Έχει αποκτήσει πτυχίο κιθάρας Grade 2 από το ABRSM (The Associated Board of the Royal Schools of Music). Στην κολύμβηση έχει σημειώσει ήδη σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνιες και Διασυλλογικές διοργανώσεις. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και συμμετέχει στην ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου του. Είναι πιστοποιημένος PADI Open Water Scuba diver και αγαπάει ιδιαίτερα τα σπορ που σχετίζονται με το νερό. To χειμώνα του αρέσει να κάνει Σκι και Snowboard.

Ο προπονητής τους στον «Ωκεανό» Δημήτρης Δαμασιώτης, αναφέρει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είναι αθλητές με συνέπεια, πειθαρχημένοι και προσηλωμένοι στους στόχους τους. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της κατηγορίας τους έχουν μεγάλο δέσιμο και βοηθώντας ο ένας τον άλλον συμπορεύονται κ προοδεύουν!!!Είναι καλά παιδιά με αρχές και μεγάλες προοπτικές!!!Υπάκουοι και αφιερωμένοι σε αυτό που κάνουν ως πρωταθλητισμό στην κολύμβηση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος