ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ & MASTERS

Η βράβευση του 5ου Ολυμπιονίκη μας Άλκη Κυνηγάκη - Τι είπε ο ίδιος και ο Βαγγέλης Κοζομπόλης (pics)

  11.09.2021 14:29       1000

Ο Άλκης Κυνηγάκης δεν αγωνίστηκε στα 5 χλμ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water) στα Άσπρα Σπίτια και δεν θα αγωνιστεί ούτε στο 10άρι. Ο 5ος Ολυμπιονίκης μας των 10 χλμ. στο Τόκιο ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν (λόγω των πολλών υποχρεώσεων την προηγούμενη) και δεν είναι ακόμα έτοιμος σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Είναι, όμως, παρών στην Παραλία Διστόμου καθώς θα πάρει μέρος μόνο στο στα Ομαδικά (4Χ1250 μ. Ανδρών - Γυναικών) με τον σύλλογό του, το Παλαιό Φάληρο. Έτσι οι διοργανωτές, δηλαδή η ΚΟΕ, ο Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και η χορηγός εταιρία τον βράβευσαν για τη μεγάλη του διάκριση (δείτε τις σχετικές φωτος) στη διάρκεια του πρωϊνού προγράμματος της πρώτης ημέρας. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσαν η εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας MYTILINEOS (μέσω του Τομέα Μεταλλουργίας – «Αλουμίνιον της Ελλάδος) Αντιγόνη Κατσανάκη και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτή την τιμητική βράβευση. Δεν έχω συνηδειτοποιήσει ακόμη τη μεγάλη επιτυχία στο Τόκιο. Υπάρχουν κάποιες μέρες που είμαι πολύ ενθουσιασμένος αναλογιζόμενος αυτό που κατάφερα και άλλες μέρες που δεν μπρώ να το πιστέψω. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Η διοργάνωση εδώ στα Άσπρα Σπίτια είναι εξαιρετική. Εγώ δεν πρόλαβα να είμαι σε ανταγωνιστικό επίπεδο ώστε να λάβω μέρος, αλλά θα βοηθήσω την ομάδα μου στα Ομαδικά».

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Κυνηγάκη και νυν Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής κλασικής Κολύμβησης και Μαραθώνιας Κολύμβησης (Open Water), ο Βαγγέλης Κοζομπόλης μίλησε στην ΚΟΕ για τη διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, αλλά και για τον Άλκη: «Η διοργάνωση είναι άψογη και αντάξια ενός Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Σίγουρα προάγει την ανάπτυξη του αθλήματος και δίνει ώθηση. Ελπίζω κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται αυτός ο θεσμός. Πρώτη φορά η συμμετοχή ήταν τόσο αθρόα και είναι πολύ ενθαρρυντικό για το άθλημα του Open Water. Πιστεύω ότισε λίγα χρόνια θα δούμε μεγάλες διακρίσεις και από άλλους αθλητές, πέραν του Κυνηγάκη και θα υπάρχει συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες. Ο Άλκης Κυνηγάκης δεν μετέχει στα ατοιμά 5 και 10 χλμ. διότι ήταν απροετοίμαστις για αυτούς τους αγώνες, Μετά από τους Ολυμπιακούς έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα για ξεκούραση. ¨ηρθε, όμως εδώ και τιμά τη διοργάνωση και θα συμμετάσχει στο ομαδικό, το οποίο είναι πιο εφικτό παρότι δεν είναι προετοιμασμένος. Του αξίζει φυσικά η συγκεκριμένη βράβευση». Για τη νέα του θέση: «Όλοι μαζί θα κάνουμε μία προσδπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες προετοιμάζονται οι αθλητές υψηλού επιπέδου και για όσους ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και θα βοηθήσουμε στη διάδοση και στην ανάπτυξη της κολ΄΄υμβησης σε όλη την Ελλάδα. Για μένα το κλειδί είναι η συνεργασία και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής