ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΧΑΛΚΙΔΑ

Η Χαλκίδα «στεγάζει» τα όνειρα των παιδιών της θάλασσας

  05.09.2021 13:45       1400

Η πόλη της Χαλκίδας φιλοξενεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου την πανελλήνια διοργάνωση των συλλόγων της χώρας που στερούνται παντελώς ή για μεγάλο χρονικό διάστημα κολυμβητικών δεξαμενών και υποχρεώνουν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους να προετοιμάζονται στη θάλασσα. Στην πρωτεύουσα της Εύβοιας θα γίνει το Παμπεριφερειακό κολυμβητικό πρωτάθλημα των συλλόγων θάλασσας, με την συμμετοχή 11 σωματείων και 250 αθλητών και αθλητριών.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από σήμερα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην πόλη. Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη και οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τρίτη. Θα γίνουν τρεις (3) αγωνιστικές, την Τρίτη και την Τετάρτη στις 9 το πρωί και την Τρίτη στις 5 το απόγευμα. Την Τρίτη (17.00) θα γίνει η τελετή έναρξης της διοργάνωσης.
Οι αγώνες διοργανώνονται από την ΚΟΕ και την Περιφερειακή Επιτροπή της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και στηρίζονται από τον Δήμο της Χαλκίδας, τον ΔΟΑΠΠΕΧ και την Περιφέρεια.

Για τους αγώνες εκφράζονται σήμερα στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ η ταμίας της ΚΟΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας κυρία Ελευθερία Σαραντίδου καθώς και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλκίδεων (ΔΟΑΠΠΕΧ), η κυρία Ελένη Αϊδίνη.

Ελευθερία Σαραντίδου: «Πρόκειται για μία γιορτή για την πόλη της Χαλκίδας. Μία εκδήλωση για τα σωματεία που στερούνται κολυμβητηρίων αλλά και για εκείνα που τα κολυμβητήρια της περιοχής δεν λειτουργούν το χειμώνα. Θα βρεθούν στην Εύβοια κολυμβητές και κολυμβήτριες από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Φέτος υπάρχει μια καινοτομία στην διεξαγωγή των αγώνων. Δόθηκε το δικαίωμα σε παιδιά προαγωνιστικών κατηγοριών να λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ελλάδα τα παιδιά των νησιών δεν λαμβάνουν μέρος σε αγώνες προαγωνιστικών ηλικιών και για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται εκτός δραστηριοτήτων. Ένα επίσης αξιοσημείωτο γεγονός είναι η κάλυψη των αγώνων από το κανάλι της Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να δουν τους αγώνες πολλοί φίλοι του αθλήματος από απομακρυσμένες περιοχές. Στο πρωτάθλημα θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ για τον COVID-19. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που βρίσκονται στο πλευρό μας και εγγυώνται την ποιοτική διεξαγωγή των αγώνων».

Ελένη Αϊδίνη: «Η Χαλκίδα γίνεται η οικοδέσποινα μιας πανελλήνιας κολυμβητικής εκδήλωσης. Για μια ακόμη φορά φιλοξενούμε σπουδαία αθλητικά γεγονότα στην πόλη μας. Συνδράμουμε ενέργειες που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι, στηρίζουν δραστηριότητες ευαίσθητων περιοχών της χώρας και συμβάλλουν στην τόνωση του αθλητικού τουρισμού. Στην πόλη μας θα φιλοξενηθούν τις επόμενες ημέρες δεκάδες αθλητές από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες τους και να τους κάνουμε να νιώσουν την φιλοξενία της Χαλκίδας».

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τις λεπτομέρειες για το πρωτάθλημα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ