ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Στέφανος Λέανδρος

Η χημεία ήταν αυτή που μας βοήθησε

  27.03.2012 16:10       1139

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Νέων Γυναικών από την ομάδα του Τρίτωνα Αμαρουσίου, μίλησε ο προπονητής της (σ.σ είναι προπονητής και της ομάδας Γυναικών) Στέφανος Λέανδρος. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, στο «κλειδί» που έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα των Βορείων Προαστίων, αλλά και το μέλλον του στην ομάδα.

Για τον τελικό και για το που αυτός κρίθηκε: «Ήταν ο πιο αγχωτικός τελικός που έχουμε παίξει σαν ομάδα.Επίσης είχε την «ιδιαιτερότητα» της παράτασης, αφού δεν είχαμε ξαναγωνιστεί σε αυτήν. Θεωρώ πως το τρόπαιο μας το έδωσε η χημεία που έχουμε σαν ομάδα και όχι τόσο η εμπειρία. Τα κορίτσια είναι μαζί 7 χρονιά και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Θα έλεγα πως ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία, αφού οι παίκτριέςτου έχουν αγωνιστεί και σε ευρωπαϊκη διοργάνωση, όμως είναι μια νέα ομάδα που χτίστηκε φέτος. Οι δικιές μου οι παίκτριες δούλευαν μαζί περισσότερα χρόνια».

Ιόλη Μπενέκου: Όταν μπήκε το τελευταίο γκολ κλάψαμε από χαρά

Για τον συγκεκριμένο τελικό μίλησε και η μία εκ των αμυντικών της ομάδας, Ιόλη Μπενέκου, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άγχος που διακατείχε τις παίκτριες κατά την διάρκεια του αγώνα, την ανακούφιση στην λήξη και την επόμενη μέρα στην ομάδα.

Για το πώς έζησε το παιχνίδι αυτή και οι συμπαίκτριές της: «Ήταν ότι πιο αγχωτικό έχω κάνει στην ζωή μου και το ίδιο πιστεύω και για τις συμπαίκτριές μου. Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη στο σκορ, ειδικά προς το τέλος του πριν αρχίσει η παράταση. Και η συνέχεια στην παράταση ήταν ανάλογη. Μόλις πετύχαμε το τελευταίο γκολ, όλες ξεσπάσαμε σε κλάματα μέσα στην πισίνα. Νιώσαμε πολύ χαρούμενες και ανακουφισμένες στο τέλος που καταφέραμε να κερδίσουμε το τρόπαιο».

Αντίθετα με τον προπονητή της, η νεαρή πολίστρια, τόνισε πως το παιχνίδι κρίθηκε στην  αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας, και τα παιχνίδια που έχουν πάρει στην γυναικεία ομάδα αυτή και ορισμένες συμπαίκτριές της: «Θεωρώ πως ήμασταν πιο έτοιμες.Ορισμένες κοπέλες στην ομάδα αγωνιζόμασταν όλη την χρονιά και στην γυναικεία ομάδα, έχοντας αποκτήσει ρυθμό και εμπειρία. Αυτό νομίζω ήταν που μας βοήθησε για να φτάσουμε στο τρόπαιο».

Για την επόμενη μέρα στον σύλλογο, σχολίασε αρχικά αστιευόμενη: «Η επόμενη μέρα αν θυμάμαι καλά ήταν Δευτέρα.» και συνέχισε σοβαρότερα «Τουλάχιστον προσωπικά δεν είχα συνειδητοποιήσει πως ήμασταν πρωταθλήτριες. Ήμουν πολύ χαρούμενη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά χρειάστηκα αρκετές ώρες για να το βάλω καλά στο μυαλό μου. Είναι κάτι που θα το θυμάμαι».

(Στην φωτογραφία βρίσκεται στη μέση ο Στέφανος Λέανδρος και στη μέση αριστερά η Ιόλη Μπενέκου)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος