ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ιδανικές συνθήκες

  25.01.2021 18:29       819

Ιδανικές είναι οι συνθήκες προπαρασκευής της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που προετοιμάζεται με καθημερινές προπονήσεις στο ΟΑΚΑ προκειμένου να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα στο προολυμπιακό τουρνουά που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Τόκιο αρχές Μαρτίου.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να προκριθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία, στην Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει επτά ομάδες η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα, η Νότιος Αφρική και η Ουκρανία. Τις τρεις προνομιούχες θέσεις στο προολυμπιακό τουρνουά θα διεκδικήσουν παραδοσιακά εθνικά συγκροτήματα όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά διάχυτη είναι η αισιοδοξία στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Όλοι εκτιμούν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου τους τελευταίους μήνες.

Πιο εύκολο είναι σχετικά το έργο για την εκ νέου εκπροσώπηση της χώρας στο ντουέτο. Εκεί όπου η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου θεωρούνται φαβορί για να προκριθούν για μια ακόμη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Θα είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για την Ευαγγελία και η δεύτερη για την Εβελίνα.

Οι προπονήσεις, με την βοήθεια της διοίκησης του ΟΑΚΑ και του διευθυντή κυρίου Χαλιωρή, σε απόλυτη συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, γίνονται κάτω από ιδανικές συνθήκες, γεγονός που τονίζουν στις αναφορές τους οι προπονήτριες και οι αθλήτριες.

Επικεφαλής της προσπάθειας είναι η Μαρία Θηβαίου μαζί με την συνεργάτιδά της, την Ισπανίδα Άννα Τάρες (φωτογραφία). Δίπλα τους η ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέσκα.

Στην προετοιμασία μετέχουν 14 αθλήτριες εκ των οποίων οι 10 θα επιλεγούν για την συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά.

Πρόκειται για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, την Εβελίνα Παπάζογλου, την Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, την Δανάη Καριώρη, την Ανδριάνα Μισίκεβιτς, την Γεωργία Βασιλόπουλου, την Βιολέτα Ζουζούνη, την Κρυσταλένια Γιαλαμά, την Έλενα Φραγκάκη, την Έλενα Δεληγιάννη, την Πηνελόπη Καραμέσιου, την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, την Ζωή Καράγγελου και την Βασιλική Μολώζη.

 Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ