ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ / ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«Ιδανικές συνθήκες προπαρασκευής»

  19.02.2021 13:05       1136

Η Εβελίνα Παπάζογλου αποτελεί ένα από τα 14 στελέχη της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που προετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου στο Τόκιο.

Η Εβελίνα θα είναι μέλος στο πρόγραμμα του ομαδικού, εκεί όπου η Ελλάδα θα διεκδικήσει την παρθενική συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα, ενώ μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ντουέτο με στόχο την παρουσία της για δεύτερη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Η Εβελίνα είχε συμμετάσχει το 2016 στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.

Η Εβελίνα, μαζί με τις συναθλήτριές της, προετοιμάζονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, όπου κάτω από ιδανικές συνθήκες και με την καθοδήγηση των προπονητριών Μαρίας Θηβαίου, Άννας Τάρες και Ναταλίας Τσερνέσκα, δίνουν έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προπαρασκευής για να μπορέσουν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

«Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και βρισκόμαστε λίγο πριν τον μεγάλο στόχο. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Υπάρχει κίνητρο, όρεξη και γίνεται μεγάλη προσπάθεια αφού προπονούμαστε καθημερινά 8 έως 10 ώρες. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ και τον διευθυντή του ΟΑΚΑ, τον κύριο Κωσταντίνο Χαλιωρή, που μας έχουν δώσει μια ολόκληρη πισίνα, με ζεστό νερό και ένα υπέροχο περιβάλλον που μας βοηθάει στην σκληρή δουλειά μας. Οι μέρες μπορεί να μειώνονται, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμη και το δευτερόλεπτο. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» τονίζει η Εβελίνα και προσθέτει:

«Στο προολυμπιακό μίτινγκ του Τόκιο θα λάβω μέρος τόσο στο πρόγραμμα του ομαδικού όσο και σε εκείνο του ντουέτο. Στο ντουέτο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά δεν παύει να είναι ένας δύσκολος και μεγάλος αγώνας. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό. Αυτό που έχω μάθει από την παρουσία μου στο χώρο τόσα χρόνια είναι ότι δεν μπορείς να έχεις τίποτα δεδομένο και ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στο δευτερόλεπτο. Στο ομαδικό τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί έχουμε μεγάλες δυνάμεις απέναντι μας που πρέπει να κερδίσουμε, όπως είναι η Γαλλία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν κοιτάμε τους αντιπάλους μας, αλλά την δική μας ποιοτική παρουσία, αυτό που μπορούμε και δουλεύουμε καλά τόσον καιρό».

Είναι γνωστό και έχει καταγραφεί από την σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας ότι υπάρχει μία ενδιαφέρουσα χορογραφία στο πρόγραμμα του ομαδικού που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία και έχει σχέση με τον Ίκαρο. Στην παραλλαγμένη ιστορία του στην καλλιτεχνική κολύμβηση ο Ίκαρος θα έχει αίσιο τέλος και δεν θα πέσει στα νερά του Αιγαίου.

«Ο δικός μας Ίκαρος δεν θα πέσει. Θα τον σώσουμε εμείς τα κορίτσια και θα δώσουμε ελπίδα σε όλους, αρχής γινομένης από την ελπίδα που πρέπει να έχουμε στη ζωή και στον αθλητισμό εμείς οι ίδιες, οι πρωταγωνίστριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης», καταλήγει η Εβελίνα Παπάζογλου.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα του ομαδικού η Ελλάδα καλείται να πάρει μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ολυμπιάδα, ενώ στο πρόγραμμα του ντουέτο υπάρχουν δέκα διαθέσιμες θέσεις για την Ευαγγελία Πλατανιώτη και την Εβελίνα Παπάζογλου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ