ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ιδανικό φινάλε με ιστορικό χρυσό μετάλλιο και ευρωπαϊκή κορυφή στο Ελεύθερο Ομαδικό (pics)

  14.06.2024 18:56       2387

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, το απόγευμα της Παρασκευής (14/6) στο Βελιγράδι, η Εθνική μας ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Τα λαμπερά κορίτσια μας κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και το ιστορικό χρυσό μετάλλιο στον Τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού, υψώνοντας την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό με την παράλληλη ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.

Η υπέροχη ομάδα μας, αποτελούμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Άρτεμη Κουτράκη, Σοφία Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου, εκτέλεσε θαυμάσια το πρόγραμμά της, με θέμα “Warriors” και συγκέντρωσε 270.1980 βαθμούς που ήταν αρκετοί για να την κατατάξουν πρώτη και καλύτερη. (στη θέση της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη, που είχε αγωνιστεί στον προκριματικό, αλλά δεν έπεσε στον τελικό λόγω τραυματισμού, αγωνίστηκε στον τελικό η πρώτη αναπληρωματική στο συγκεκριμένο αγώνισμα Άρτεμη Κουτράκη).

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Εθνική μας στη διοργάνωση και τρίτο συνολικά (πήρε και δύο ασημένια). Επίσης είναι το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και 12ο συνολικά (1 χρυσό, 5 ασημένια, 6 χάλκινα).

Το ασημένιο μετάλλιο στον Τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού κατέκτησε η Ιταλία με 254.7454 βαθμούς και το χάλκινο η Μ. Βρετανία με 219.0228 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Η αποστολή τους Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης επιστρέφει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αύριο Σάββατο (15/6) στις 17:15, με απευθείας πτήση από το Βελιγράδι.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής