ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΟΑΚΑ

Ικανοποίηση για τα «δελφίνια» του Νότου

  10.03.2013 13:48       1229

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι Χειμερινοί αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών, που διεξήχθησαν στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, για τα σωματεία του Νότου.

Οι μικροί κολυμβητές δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο ρεκόρ, ωστόσο δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους, ενόψει και της συνέχειας. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σημερινής τελευταίας αγωνιστικής, ο Παναγιώτης Δούκας από τον Νηρέα Χαλανδρίου, ο οποίος τερμάτισε 1ος στα 50μ. Ελεύθερο με 00:29:49, δηλώνοντας μετά το τέλος της προσπάθειάς του:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μου σήμερα. Γενικά έχω κάνει πολύ καλούς αγώνες από την Παρασκευή μέχρι σήμερα. Ελπίζω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο μου στη συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την οικογένειά μου για τη στήριξη και τη βοήθεια που μου παράσχουν.»

Την πρώτη θέση στα 200μ. Πρόσθιο με επίδοση στα 3:11:00 κατέλαβε ο Γιάννης Χιώτης του ΑΝΟ Γλυφάδας. Ο νεαρός κολυμβητής σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το χρόνο που έκανε, μιλώντας και για τη συνέχεια:

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την επίδοσή μου, και γενικότερα με τις εμφανίσεις μου εδώ. Στοχεύω στο να κατεβάσω κι άλλο τους χρόνους μου βέβαια. Θέλω να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, γιατί έτσι θα βελτιώνομαι συνεχώς. Έχω ακόμη χρόνια μπροστά μου για να γίνομαι καλύτερος και να φτάσω σε υψηλό επίπεδο που είναι και ο στόχος μου. Ένα πρόβλημα βέβαια που αντιμετωπίζουμε όλοι οι αθλητές του ΑΝΟΓ είναι ότι έκλεισε το κολυμβητήριο μας πρόσφατα. Έτσι εγώ προπονούμαι στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά.»

Τέλος, στους αγώνες του ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της κολύμβησης Νίκος Κραουνάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και τις επιδόσεις των παιδιών, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και ο υγρός στίβος ειδικότερα:

«Στους αγώνες αυτούς είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή από παιδιά. Γύρω στα 1300 άτομα και 800-850 στη Θεσσαλονίκη. Τέλος του μήνα έχει αγώνες και στην περιφέρεια όπου πιστεύω πως θα έχει κι εκεί γύρω στα 1000 άτομα.  Γι’ αυτή την περίοδο που περνάμε τώρα, με τα προβλήματα των κολυμβητηρίων, αλλά και γενικότερα τα οικονομικά προβλήματα, είναι πέρα για πέρα θετική η τόσο μεγάλη μαζικότητα των παιδιών. Επιπλέον, είδα κάποια παιδάκια τα οποία είναι πάρα πολύ αξιόλογα, με πολύ καλές επιδόσεις και με πολύ καλά σωματικά προσόντα και τεχνική. Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη βάση και καλό υλικό.

Το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε - με τη βοήθεια της πολιτείας πάντοτε - να κρατήσουμε τον κόσμο στα κολυμβητήρια και στον αθλητισμό. Πρέπει η πολιτεία να δει λίγο με διαφορετικό πρίσμα τον αθλητισμό, γιατί δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά αθλούνται, είναι ότι αποκτούν υγεία. Τα παίρνουμε από δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν και τους φέρνουμε εδώ και το κυριότερο είναι ότι ο αθλητισμός είναι η μόνη διέξοδος αυτή τη στιγμή που μπορεί να μας φέρει μια διάκριση στη διεθνή σκηνή. Δεν υπάρχει άλλος χώρος που με τόσα λίγα μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά στην πατρίδα.

Πρέπει να το δούμε λίγο ξεχωριστά γιατί από πολλές απόψεις προσφέρει πολλά πράγματα. Ελπίζουμε να μην μας εγκαταλείψουν, βάσει των τελευταίων επιχορηγήσεων και των τελευταίων αποφάσεων για τα κονδύλια του αθλητισμού και να αλλάξει λίγο η πολιτική βούληση ώστε να βοηθηθούμε και να έχουμε μια συνέχεια.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος