ΤΕΧΝΙΚΗ

Ικανοποίηση για τη νίκη, προβληματισμός για την άμυνα

  16.01.2012 22:53       1244

Στη σημασία της νίκης με την επισήμανση όμως και των λαθών, κυρίως στον αμυντικό τομέα, εστίασαν τις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα με την Ολλανδία, τεχνική ηγεσία και παίκτες.

«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η νίκη. Είχαμε πρόβλημα στον παίκτη λιγότερο, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα πήγαμε καλά. Όταν προηγηθήκαμε στην αρχή 3-0, αποσυντονιστήκαμε και είχαμε προβλήματα στη συνέχεια.

Δεχτήκαμε πίεση από την Ολλανδία που έπαιζε στην έδρα της και είχε τη συμπαράσταση του κόσμου.

Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στο Ευρωπαϊκό και όπως είναι φυσικό αυτό μας επηρέασε.

Είναι σημαντικό όμως ότι κερδίσαμε τον αγώνα», τόνισε ο Ντράγκαν Άντριτς που σχολίασε και τον αυριανό μας αντίπαλο: «Τα Σκόπια διαθέτουν έμπειρούς παίκτες και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Έχουν παίκτες από την Κροατία και της Σερβία και έχουν καλύψει έτσι όλες τις θέσεις.

Είναι σοβαρή ομάδα και πρέπει με αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό να την αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Γιώργος Αφρουδάκης: «Κρατάμε τη νίκη»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης που στην επανεμφάνιση του με την Εθνική ομάδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέτυχε 2 γκολ και έτσι έφτασε τα 64 συνολικά, ήταν σαφής: «Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνον τη νίκη, γιατί με τέτοια άμυνα δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Το ματς με τα Σκόπια είναι τελικός για εμάς αφού με νίκη ξεκαθαρίζει το τοπίο, πετυχαίνουμε τον πρώτο μας στόχο που είναι το Προολυμπιακό και πάμε για τα πιο δύσκολα», είπε.

Φίλιππος Καραμπέτσος: «Κάναμε το πρώτο βήμα»

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Καραμπέτσος τόνισε: «Κάναμε το πρώτο βήμα. Επιθετικά ήμασταν πολύ καλοί αλλά αμυντικά δεν είχαμε συνοχή. Η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη και ειδικά όταν παίζεις με αντίπαλο που είναι στην έδρα του. Αύριο θα είμαστε πολύ καλύτεροι»

Την ίδια άποψη είχε και ο Κώστας Τσαλκάνης που αγωνίστηκε το δεύτερο μισό του αγώνα, κάτω από τα δοκάρια: «Δεν πήγαμε καλά αμυντικά, αλλά πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη και κρύβει παγίδες», είπε.

Ανδρέας Μιράλης: «Μετράει η ομαδική επιτυχία»

Ο Τοπ σκόρερ με 4 γκολ στο σημερινό παιχνίδι, Ανδρέας Μιράλης, στάθηκε στην επιτυχία της ομάδας: «Εκείνο που μετράει περισσότερο δεν είναι η δική μου ατομική επιτυχία αλλά εκείνη της ομάδας. Πετύχαμε μια νίκη και συνεχίζουμε», είπε. Η Ουγγαρία 12-8 την Ιταλία Με νίκη της Ουγγαρίας 12-8 (2-3, 5-0, 4-3, 1-2) επί της Ιταλίας, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των αγώνων στο Αϊντχόφεν. Καταστροφικό για την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια, το δεύτερο 8λεπτο, όταν και ουσιαστικά οι Μαγυάροι πήραν το πάνω χέρι στο ματς.Από την 13άδα των "ατζούρι", που όπως και οι Ούγγροι είναι στον Όμιλο της Εθνικής μας, απουσιάζει ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου της Σαγκάης, Στέφανο Τεμπέστι με τον Τζιάκομο Παστορίνο να παίρνει θέση βασικού και έναν παλιό μας γνώριμο, πρώην Κροάτη, τον Γκόραν Βολάρεβιτς να είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας των Ιταλών, εδώ στο Αϊντχόφεν. Η Βαθμολογία στον Όμιλο μας: Σκόπια (16-4) 2, Ουγγαρία (12-8) 2, ΕΛΛΑΔΑ (14-12) 2, Ολλανδία (12-14) 0, Ιταλία (8-12) 0, Τουρκία (4-16) 0.

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φώντας Χήτας