ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ικανοποίηση, πικρία, αλλά και πίστη στην Εθνική ομάδα του μέλλοντος

  03.08.2013 13:00       730

Τρεις από τις πρωταγωνίστριες της συγκλονιστικής εμφάνισης της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών, απέναντι στις ΗΠΑ για την διεκδίκηση της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, καταθέτουν τις απόψεις τους για το παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι (12-15) υπέρ της χρυσής νικήτριας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Κοινή συνισταμένη, η ικανοποίηση από την προσπάθεια, η πίκρα που η μεγάλη ανατροπή που έγινε μέσα στο παιχνίδι, γκρεμίστηκε στην διαδικασία των πέναλτι και η πίστη ότι αυτή η Εθνική ομάδα έχει παρόν και πολύ καλύτερο μέλλον.

Αλεξάνδρα Ασημάκη: " Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, απέναντι σε μια σκληρή έως αντιαθλητική ομάδα, όπως είναι αυτή των ΗΠΑ  και αξίζαμε την νίκη. Δείξαμε πως και στα δύσκολα που βρεθήκαμε σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού, είχαμε την ψυχική δύναμη και τη θέληση και αντιδράσαμε. Πήγαν καλά οι περιφερειακές, έστω και αν δεν παίχτηκα πολύ εγώ, αφού με έκλειναν δυο και τρεις μαζί, όμως λυπήθηκα που πήγαμε στα πέναλτι και χάσαμε τσάμπα την 5η θέση.

Όταν φθάνεις στα πέναλτι θέλεις και τύχη. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια, η ομάδα έχει χαρακτήρα, έχει παρόν και σπουδαίο μέλλον. Το γκολ που πέτυχα ήταν όντως υπέροχο, μου άρεσε πολύ, θα ήθελα να ‘ναι το κερασάκι στην τούρτα για την επιτυχία, αλλά δυστυχώς δεν έγινε, αυτό που επιθυμούσα τόσο, εγώ όσο και όλες οι συναθλήτριες μου. Χρειάζεσαι ψυχή και ξεχωριστή δύναμη για να τα βάλεις με τα θηρία, τις Αμερικανίδες, από τις οποίες έφαγα πολύ ξύλο, αλλά άντεξα. Η ομάδα γενικά έδειξε εδώ στο Παγκόσμιο ότι χτίζεται κάτι καινούργιο και με δύναμη, ψυχή, κέφι για σκληρή δουλειά, θα προχωρήσουμε προς το καλύτερο. Μην μας πικραίνει η   6η θέση , αλλά να μας βάλλει σε νέα δημιουργική τροχιά".

Άλκηστη Αβραμίδου: "Θέλαμε πολύ την νίκη, μπορούσαμε όπως φάνηκε με την αντίδραση μας στο τέταρτο οκτάλεπτο, όμως η τύχη δεν μας χαμογέλασε στο τέλος και ειδικά στα πέναλτι. Σκυλιάσαμε στο τέταρτο οκτάλεπτο και φέραμε το ματς στα ίσια και εκεί φάνηκε η δύναμη ψυχής που έχει αυτή η ομάδα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την ψυχή και δύναμη που είχαμε απέναντι στην πολύ σκληρή Αμερική, που μην ξεχνάμε πως είναι, η ίδια που πήρε πέρυσι τον Ολυμπιακό τίτλο, ενώ εμείς ήρθαμε εδώ με πολλά νέα παιδιά, που έχουν διάθεση να πετύχουν πολλά άμεσα, βάζοντας υποθήκη από ένα τέτοιο παιχνίδι κα γενικότερα από ένα πολύ καλό τουρνουά που κάναμε ως ομάδα".

Χριστίνα Τσουκαλά: "Ήταν ματς για γερά νεύρα, παίχτηκε στη δύναμη, παίξαμε καλά και προσωπικά χάρηκα αυτό το τόσο δυνατό κα δύσκολο παιχνίδι. Και αυτό παρ 'ότι ο ώμος μου βγήκε οριστικά νοκ άουτ. Με χρειαζόταν η Εθνική και οι συμπαίκτριες μου και γι αυτό ρίσκαρα και να που δικαιώθηκα, γιατί κάναμε σπουδαίο παιχνίδι. Φθάσαμε στα πέναλτι και εκεί δεν είχαμε την κατάλληλη ψυχραιμία και προσωπικά και εγώ, αλλά όταν καταλήγεις εκεί χάνεις στην λεπτομέρεια. Πιστεύω ότι όλες δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτό τον αγώνα και γενικά κάναμε καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο, με νεανική ομάδα που χτίζεται για το μέλλον. Έχει το μέταλλο της πρωταγωνίστριας αυτή η ομάδα".

(Από δηλώσεις στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ Μάκη Τσίλκου)

Η Εθνική μας ομάδα, στη Βαρκελώνη, έπαιξε 7 παιχνίδια και είχε … ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες, 71-71 τέρματα).

Δύο παιχνίδια, αυτό με την Ιταλία στα χιαστί και ο αγώνας κατάταξης για την 5η θέση με τις ΗΠΑ, κρίθηκαν στα πέναλτι.

Τα αποτελέσματα στην φάση των Ομίλων: ΗΠΑ – Ελλάδα 12-8, Ελλάδα – Βρετανία 13-7, Καναδάς – Ελλάδα 8-8. Στο χιαστί για τα προημιτελικά: Ιταλία – Ελλάδα 12-13 (9-9 κανονική διάρκεια, 10-10 παράταση, 2-3 πέναλτι). Στα προημιτελικά: Αυστραλία – Ελλάδα 9-5 και για τις θέσεις 5-8: Καναδάς – Ελλάδα 8-12, Ελλάδα – ΗΠΑ 12-15 (10-10 κανονική διάρκεια, 11-11 παράταση, 1-4 πέναλτι).

Οι σκόρερ μας: 17 Τσουκαλά, 15 Αβραμίδου, 13 Ασημάκη και Ρουμπέση, 7 Μανωλιουδάκη, 3 Ψούνη, από ένα (1) Διαμαντοπούλου Β., Πλευρίτου Ελ., Κότσια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ