ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Ικανοποιητικά συμπεράσματα»

  23.03.2015 16:37       965

Με αξιόλογες επιδόσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο Σούπερ Καπ κολύμβησης που διεξήχθη στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Ο σύλλογος του Ολυμπιακού ήταν 1ος με 265 βαθμούς, κατακτώντας τον τίτλο του Κυπελλούχου, σε μια διοργάνωση που από φέτος εντάχθηκε στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΚΟΕ. Ο Χριστόδουλος Χούμας, τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας στο άθλημα, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τοποθετήθηκε για τα συμπεράσματα που βγήκαν από την επιτυχημένη διοργάνωση:

«Είναι μια καινούρια διοργάνωση, η οποία προστέθηκε από φέτος στον αγωνιστικό προγραμματισμό, με σκοπό να υπάρξει ένας ποιοτικότερος αγώνας, ο οποίος να συνδυάζει και το συναγωνισμό των αθλητών αλλά και των συλλόγων, όσον αφορά τη σωματειακή τους συγκομιδή καθ όλη τη χρονιά. Τα συμπεράσματα είναι ικανοποιητικά από την πρώτη χρονια εφαρμογής, αν και υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης. Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στο μέλλον, προκειμένου να ενισχύονται τέτοιες διοργανώσεις, η προσπάθεια που κάνει η ΚΟΕ να συνδέσει τον υψηλό πρωταθλητισμό με την αναπτυξιακή μορφή που πρέπει να έχουν όλες οι διοργανώσεις μας θα έχει αντίκρισμα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις επιδόσεις τους και ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

 Όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες έπιασε στα 50μ ελεύθερο ο Οδυσσέας Μελαδίνης, με την επίδοση του όμως να μη μετράει, αφού το Σούπερ Καπ δεν εντάσσεται στις εγκεκριμένες διοργανώσεις από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την επίτευξη ορίών. Ο κ. Χούμας σημείωσε: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι μέσα σε εκείνες, τις οποίες έχει εγκρίνει η ΦΙΝΑ για την επιτευξη ορίων, για τις μεγάλες διοργανώσεις που έπονται. Αυτό όμως δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα για τον αθλητή. Είναι μέσα στις δυνατότητές του και καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Καζάν, πιστεύω ότι μπορεί άνετα να βρεθεί στους βατήρες των Ολυμπιακών Αγώνων και να τον χειροκροτήσουμε εκεί». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ:ΝβΧ