ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Ικανοποιητικές επιδόσεις παρά τα προβλήματα»

  14.02.2013 20:32       1034

Χωρίς ρεκόρ αλλά με ικανοποιητικές εμφανίσεις, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διεξαγωγής των Χειμερινών αγώνων κολύμβησης στο ΟΑΚΑ, για τις κατηγορίες Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’ και Β’ των σωματείων του Νότου.

Ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των κολυμβητών, με βάση και τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην Κολυμβητική Ομοσπονδία ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ κ. Χριστόδουλος Χούμας:

«Ξεκίνησαν σήμερα οι Χειμερινοί αγώνες των κατηγοριών Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’ και Β’. Αντίστοιχοι ξεκινούν αύριο και στη Θεσσαλονίκη για τα σωματεία της Βορείου Ελλάδας. Είναι οι πιο σοβαροί αγώνες της χειμερινής περιόδου για τα παιδιά. Οι επιδόσεις μέχρι σήμερα είναι αρκετά ικανοποιητικές, έχοντας βέβαια πάντα υπόψη τα προβλήματα του αθλήματος με τα κολυμβητήρια που δεν λειτουργούν ανελλιπώς, τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού, αλλά και γενικότερα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία. Ελπίζουμε οι γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους και η πολιτεία να μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τους αγωνιστικούς χώρους διαθέσιμους για να κρατήσουμε το άθλημα σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο, το οποίο έχει ανάγκη και η νεολαία και το έθνος ολόκληρο».

Στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα και ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρότερους κολυμβητές που κάνουν τις πρώτες τους βουτιές στο νερό. Ο έμπειρος κολυμβητής, του οποίου η παρουσία ενθάρρυνε τα μικρά «δελφίνια», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Το γεγονός ότι τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες είναι πολύ σημαντικό και θα τους κάνει να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα και να δουν που βρίσκονται, όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Με τον καιρό θα αρχίσουν να κοπιάζουν και να κουράζονται, ώστε να καταλάβουν τι σημαίνει αγώνας και χαρά της συμμετοχής και της νίκης. Το γεγονός ότι έπιασαν τα όρια συμμετοχής και βρίσκονται σήμερα εδώ είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτούς», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε αναφερόμενος στα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της κολύμβησης:

«Τα πράγματα είναι δυσάρεστα, ειδικότερα στις μεγαλύτερες ηλικίες, και όπως φαίνεται η μπάλα θα πάρει και τους μικρούς που ξεκινούν με όνειρα και μεγάλη όρεξη για το άθλημα που αγαπούν. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και ευελπιστώ ότι μέχρι να μεγαλώσουν, τα πράγματα θα έχουν βελτιωθεί».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος