ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Ικανοποιητική η κλήρωση για την Εθνική

  11.09.2012 13:07       1201

Ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ελληνική ομάδα αποδείχθηκε η κλήρωση σχετικά με την σειρά εμφάνισης των ομάδων στο 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική μας πρόκειται να αγωνιστεί 5η ανάμεσα σε 18 χώρες στα προκριματικά του Ομαδικού, 17η και τελευταία στο Κόμπο, ενώ η σειρά εμφάνισης στο Ντουέτο είναι η 16η σε σύνολο 27 ζευγαριών και στο Σόλο η 23η μεταξύ 28 αθλητριών.

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το αποτέλεσμα της κλήρωσης και τη σπουδαιότητα της:

«Πρακτικά είναι αυτό ακριβώς που ακούγεται. Δηλαδή, πρέπει να κληρωθούν κατά σειρά για να μπορέσουν να αγωνιστούν. Ουσιαστικά, για εμάς έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί όσο πιο νωρίς είσαι στα νούμερα, μέχρι να συντονιστούν οι κριτές ως προς αυτό που βλέπουν, υπάρχει σίγουρα κάποιο χρονικό διάστημα. Οπότε, τα πρώτα νούμερα δεν είναι τα ευνοούμενα. Μεγάλη σημασία έχει, επίσης, αν οι αντίπαλοί σου θα είναι πριν ή μετά. Γιατί, όταν είσαι εσύ πριν αναγκάζεις τους κριτές ήδη να δώσουν την κατάταξη, ενώ όταν είσαι μετά είναι πολύ πιο εύκολο. Προσωπικά, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της κλήρωσης για το Κόμπο, το Σόλο και το Ντουέτο. Στο Ομαδικό η θέση μας είναι σχετικά καλή γιατί οι ανταγωνιστές μας είναι πριν από εμάς. Γενικά είναι καλή η κλήρωση».

Αναφορικά με τις προσδοκίες της από το πρωτάθλημα η κ. Θηβαίου τόνισε: «Επιτυχία θα ήταν ένα μετάλλιο. Περισσότερα από ένα θα ήταν θρίαμβος. Αν το θέσουμε συγκριτικά, μετάλλιο έχουμε να πάρουμε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αγ. Πετρούπολη. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας, όχι μόνο στο Παγκόσμιο Νεανίδων αλλά γενικά. Η κατάταξη που είχαμε στο προηγούμενο Παγκόσμιο ήταν 5η θέση στο Σόλο, ενώ στο Ομαδικό δεν ήμασταν ούτε στην 8άδα.Επομένως, οτιδήποτε καλύτερο από αυτό θεωρείται επιτυχία. Με δεδομένη όμως την παρουσία που είχαμε φέτος ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο, χωρίς όμως να δεσμευτώ γιατί το θεωρώ γρουσουζιά να λέω κάτι πριν γίνει. Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι το πρωτάθλημα γίνεται στην Ελλάδα γιατί σίγουρα ο κόσμος και το περιβάλλον επηρεάζει τους πάντες. Τους αθλητές, τους προπονητές αλλά και τους κριτές. Από εκεί και πέρα υπάρχουν όρια στο πόσο θα επηρεαστεί ο καθένας και για το τι έχει έρθει να κάνει εδώ. Προσπαθούμε με αυτό τον ψυχολογικό παράγοντα να έχουμε το κάτι παραπάνω πάνω απ’ όλα για την ομάδα μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος