ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ/ ΜΠΑΚΟΥ

«Ικανοποιητικό πρόσωπο»

  11.05.2015 14:25       1223

Η Εθνική μας ομάδα Εφήβων κατέλαβε την τιμητική δεύτερη θέση στο τουρνουά επίδειξης του Μπακού

Την τιμητική δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων, στο τουρνουά επίδειξης που ολοκληρώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου σε ένα μήνα θα πραγματοποιηθούν οι 1οι ευρωπαϊκοί αγώνες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό όμιλο με αντίπαλους το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Τουρκία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στην επίσημη δοκιμή πριν από την έναρξη της σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης μπορεί να έχασε στον τελικό από την Ιταλία (με 13-12 στα πέναλτι), αλλά έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κάτι το οποίο επισήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κραβαρίτης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ήταν μια άρτια διοργάνωση, σε εντυπωσιακές εγκαταστάσεις. Η πισίνα που θα γίνουν οι αγώνες έχει χωρητικότητα 8.000 ατόμων και σίγουρα τις μέρες των παιχνιδιών θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και θα δημιουργηθεί εκπληκτική ατμόσφαιρα. Στο αγωνιστικό κομμάτι παρουσιάσαμε ένα ικανοποιητικό πρόσωπο, με κάποια ζητήματα αμυντικής ανομοιογένειας, τα οποία θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε το χρονικό διάστημα που μας απομένει. Είναι φυσιολογικό, διότι πολλά από τα παιδιά έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις με τα σωματεία τους, όπως και εκκρεμότητες με τα σχολεία τους, κάτι το οποίο δε μας έχει επιτρέψει να βρεθούμε πολύ όλοι μαζί και να κάνουμε κοινές προπονήσεις, εκτός από τα δύο τριήμερα καμπ που έχουν ήδη γίνει».

Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την παρουσίαση Ελλάδας και Ιταλίας πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού

Μιλώντας για τα μεγάλα σκορ που σημειώθηκαν σε πολλά από τα παιχνίδια τόσο της Εθνικής όσο και των υπόλοιπων ομάδων, ο Δημήτρης Κραβαρίτης σχολίασε: «Έγιναν πολύ ανοιχτά παιχνίδια και αυτό εξηγεί τα μεγάλα σκορ σε άμυνα και επίθεση όχι μόνο από εμάς, αλλά και από την πλειοψηφία των ομάδων που έλαβαν μέρος. Οι διαιτητές έδιναν γρήγορο τέμπο στα παιχνίδια, υπήρχαν αρκετές αποβολές, αλλά οι ομάδες παρουσίασαν όμορφο θέαμα. Προσωπικά θεωρώ ότι αν και δε μας περίμεναν, εμείς παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί και δείξαμε θετικά στοιχεία. Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και ακόμα και η Τουρκία, μπορεί να κάνει τη ζημιά αν την υποτιμήσουμε. Υπάρχουν 8-9 ομάδες, οι οποίες θα παλέψουν ακόμη και για τα μετάλλια. Είναι νωρίς όμως για προβλέψεις, εμείς θα συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία μας το διάστημα που απομένει. Υπάρχει ένα τουρνουά στην Ουγγαρία στις 29 του μήνα, εκεί όπου θα εξαχθούν και τα τελικά συμπεράσματα για τα παιδιά που θα βρεθούν στο Μπακού. Χρησιμοποίησα όλα τα παιδιά που βρέθηκαν στη διάθεση μου στο τουρνουά και σίγουρα χρειάζονται μερικές ακόμα δοκιμές ώστε μαζί με τους συνεργάτες μου να καταλήξουμε»

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Κραβαρίτη, Γιάννης Φράγκος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που βγήκαν από το δυνατό τουρνουά για την ελληνική ομάδα: «Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά προετοιμασίας. Έπαιξαν όλα τα παιδιά. Είδαμε τις αδυναμίες μας και θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα θα φανεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό η δυναμική αυτών των παιδιών, παίζοντας ανάμεσα σε μερικές πολύ καλές ομάδες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες ένα μήνα πριν από την έναρξη των πρώτων Ευρωπαϊκών αγώνων στο Μπακού