ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Θ. Χατζηθεοδώρου

Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου

  01.03.2012 18:25       1172

Αναφορικά με την κλήση του στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης, μίλησε ο πολίστας του ΝΟ Χίου, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (φώτο), ο οποίος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόφαση του Ντράγκαν Άντριτς να τον επανεντάξει στο δυναμικό της ομάδας, μετά από πέντε χρόνια απουσίας.

Ο διεθνής πολίστας, τόνισε πως είναι ιδιαίτερο για αυτόν να αγωνιστεί και πάλι για την Ελλάδα, αφού κύριο μέλημά του είναι να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ενώ δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει το προσωπικό όφελος.

Επιπροσθέτως, ο πολίστας του ΝΟ Χίου, έκανε ειδική μνεία στον προπονητή της ομάδας, κύριο Άντριτς,  δηλώνοντας σίγουρος για την καλή συνεργασία μαζί του, αλλά και σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στους Ολυμπιακούς, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο μεγάλος στόχος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είχα μια συζήτηση με τον κύριο Άντριτς πριν από λίγες μέρες, στην οποία πείστηκα πως η επιστροφή μου στην ομάδα ήταν κάτι που ήθελαν όλοι. Αμέσως, δίχως να το σκεφτώ παραπάνω, αποδέχτηκα αυτήν την πρόταση, γιατί θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή να αγωνιστώ και πάλι για τη χώρα μας. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που αποφάσισαν  να με εμπιστευτούν και πάλι στην Εθνική»

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποδοχή της πρότασης: «Στην συζήτησή μου με τον κύριο Άντριτς, δεν θίξαμε καθόλου το οικονομικό κομμάτι, ούτε το θέμα των λεπτών συμμετοχής μου. Άλλωστε, τα χρήματα δεν είναι αυτά που με ενδιαφέρουν. Όπως είπα και νωρίτερα, είναι η μεγαλύτερη τιμή το να αγωνίζεσαι για την χώρα σου, και να κάνεις τους πολίτες της χαρούμενους. Όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής μου στα παιχνίδια, είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο προπονητής, όταν και αν το κρίνει αναγκαίο. Το σημαντικό είναι να υπάρχει γενικό καλό στην ομάδα, όχι το προσωπικό όφελος».

Για τον Ντράγκαν Άντριτς: «Τον έχω παρακολουθήσει και ως παίκτη, και φυσικά και ως προπονητή. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, και είμαι ευχαριστημένος που κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί μέσω της Εθνικής. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως προέρχεται από μία μεγάλη σχολή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Τον θεωρώ σπουδαίο άνθρωπο, κάτι για το οποίο πείστηκα μιλώντας μαζί του».

Για το Προολυμπιακό τουρνουά: «Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Έχω συμμετάσχει και στο παρελθόν σε αυτήν την διοργάνωση, και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν είναι κάτι απλό. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι ακατόρθωτο να περάσουμε στους Ολυμπιακούς. Αυτό όμως θα γίνει εάν σκύψουμε τα κεφάλια μας, και δουλέψουμε σκληρά, κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος πως θα γίνει».

Γραφείο Τυπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος