ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Πέτρος Φυρίγος

«Είμαστε 12 χρόνια πίσω στον υλικοτεχνικό τομέα»

  07.10.2013 19:02       1326

ΦΩΤΟ Αρχείου: Ο Πέτρος Φυρίγος (αριστερά) αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα των καταδύσεων.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος, επεσήμανε τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημα. Αναφέρθηκε, επίσης, και για τους διεθνείς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν, οι οποίοι είναι αρκετά λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, βάλθηκε κατά της Πολιτείας, λέγοντας μάλιστα ότι σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα του αθλήματος, ενώ τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, επιδιώκουν πάντα τις διακρίσεις και τις επιτυχίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φυρίγου: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση όσον αφορά τον υλικοτεχνικό τομέα, καθώς έχουμε παλιά τραμπολίνα και ακατάλληλους βατήρες. Η προετοιμασία μας, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα, γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά, εκτός των άλλων, έχουμε και κρύο νερό. Βέβαια, δεν μπορούμε να περιμένουμε και πάρα πολλά, καθώς γνωρίζουμε πως ο προϋπολογισμός είναι τραγικά μειωμένος για φέτος.  

Φέτος θα δώσουμε πολύ λιγότερους αγώνες σε σχέση με πέρυσι. Φανταστείτε ότι θα συμμετέχουμε σε μόλις ένα από τα συνολικά 9 διεθνή μίτινγκ του World Series, ενώ έχουμε το Παγκόσμιο κύπελλο της Σαγκάης, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και το Ευρωπαϊκό νέων/νεανίδων στην Ιταλία.

Δεν θέλω να γίνομαι γραφικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας παραμέλησαν. Επιβιώνουμε με μεγάλη δυσκολία, είμαστε πίσω 12 χρόνια στον υλικοτεχνικό τομέα και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Εδώ και 1,5 χρόνο το επισημαίνω, αλλά ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση. Όμως, εμείς δεν έχουμε μάθει να εγκαταλείπουμε, παλεύουμε πάντα για να διακριθούμε και να τα καταφέρνουμε, όσες δυσκολίες κι αν συναντάμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος