ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Μανωλης Πρέκας - Μανώλης Ζερδεβάς

Είμαστε ικανοί για μετάλλιο»

  09.07.2014 12:05       1058

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε η Εθνική ομάδα εφήβων από τη Ρώμη η οποία και συμμετείχε στο Μεσογειακό κύπελλο. Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά, με το Νίκο Βενετόπουλο στο τιμόνι της για το σπουδαίο διεθνές τουρνουά, με απολογισμό τρεις νίκες και μια ισοπαλία έφτασε δίκαια στην κατάκτηση της πρώτης θέσης με ισχυρούς αντιπάλους, όπως η Ιταλία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ο Μανώλης Πρέκας πετυχαίνοντας 7 γκολ ήταν από τους πρωτεργάτες της πολύ καλής παρουσίας της Εθνικής μας ομάδα ενώ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Άξιος συμπαραστάτης ο συνονόματος Ζερδεβάς, ο οποίος με τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του ανακηρύχθηκε παμψηφεί κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Με τις επιδόσεις τους απέδειξαν πως υπάρχει πλούσιο ταλέντο και λαμπρό μέλλον στην ελληνική υδατοσφαίριση. Ο 17χρονος περιφερειακός, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ έδωσε τη δική του διάσταση γι΄ αυτή την ομάδα που ακόμη χτίζεται: «Ήταν μια διοργάνωση στην οποία εμείς θέλαμε να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Από κει και πέρα, παρουσιαστήκαμε δυνατοί και με όπλο την αμυντική μας λειτουργία φτάσαμε στο χρυσό μετάλλιο. Αυτό φυσικά δε λέει και τίποτα γιατί δεν έχουμε αρκετό καιρό προετοιμασίας, αλλά είναι ένα θετικό στοιχείο αφού παίζαμε με δυνατές ομάδες, οι οποίες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο σε μερικές μέρες στην Κωνσταντινούπολη».

Από την άλλη μεριά ο διεθνής τερματοφύλακας, Μανώλης Ζαρδεβάς τονίζει ότι η προσωπική του καλή κατάσταση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σύνολο της προσπάθειας της ομάδας: «Η προσωπική μου απόδοση εξαρτάται και από τους συμπαίκτες μου. Όλα τα παιδιά έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και βοήθησαν στα μέγιστα ώστε να μην εκτεθώ εγώ. Οφείλω σε εκείνους αυτή τη διάκριση γιατί όταν ξέρεις πως έχεις τόσο καλό και οργανωμένο σύνολο μπροστά σου αγωνίζεσαι με άλλη ψυχολογία».

Όσον αφορά τον επόμενο στόχο, δεν είναι άλλος από κάποιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νέων στη Τιφλίδα. Οι δύο νεαροί άσσοι με ένα στόμα μια φωνή υπόσχονται να φέρουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες ενώ αμφότεροι τονίζουν πως πλέον αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη για κάθε αντίπαλο. Ο 17χρονος περιφερειακός του Ολυμπιακού Μανώλης Πρέκας σημείωσε «Δε μπορούμε να μιλάμε για μετάλλιο ακόμη. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας μας και θα περάσουμε από δυνατά τεστ ώστε να είμαστε έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό της Γεωργίας. Η ομάδα δένεται, θα υπάρχουν και κάποιες προσθήκες. Χρειάζεται σκληρή δουλειά απ' όλους».

Αντίθετα ο «φύλακας άγγελος» των γκολπόστ της Εθνικής είναι περισσότερο αισιόδοξος και θεωρεί πως είναι ικανοί για κάποιο μετάλλιο διότι οι προσδοκίες αυξήθηκαν άρδην. «Μία θέση στο βάθρο είναι αρκετά εφικτή και με σκληρή δουλειά νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ωστόσο οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και πλέον οι αντίπαλοι θα μας αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα. Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία καλή παρουσία και πάλι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος